![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Ilk trabzon hurması hasatı
Trabzon Hurması fidanlarım iki yaşında oldular, bu bahçeyi alalı henüz 7 ay oldu ama ben ilk hasatımı yaptım. Muhteşem bir duyguymuş, çok keyif aldım. Somut olarak bir madde üretebilmek insana farklı bir his veriyormuş.Bunu ve fotograflarımı sizlerle paylaşmak istedim.Bu sene köydeki komşularımızın tavsiyelerine uyup, çiçeklenme sonrası ağaçların neredeyse hepsinden meyveleri koparıp atmıştım, gövdeleri gelişsin diye, birkaç ağacı da heves için bırakmıştım iyiki bırakmışım.işte onlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-02-2008
|
Hurmalarınız harika görünüyor, aman nazar değmesin. Benim kışın tükettiğim hurmaları karşılamak için sanırım böyle bir hurmalığa ihtiyacım var.(E 10-15 ağacın meyvası benim işimi görür, hergün 3 tane tükettiğimi düşünürsek ![]() Şaka bir yana gerçekten insanın kendi yetiştirdiği ürünleri yemesi inanılmaz bir mutluluk. Bende Ankara koşullarında binbir zorlukla, hastalanmasın diye gözüne bakarak büyüttüğüm narenciyelerin meyvalarını gördüğümde, abartmıyorum okuldan mezun olduğum zaman ki kadar mutlu olmuş ve heyecanlanmıştım. Ne mutlu size. Güle güle büyütün, keyfini çıkararak toplayın işallah ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Bilce ve Sn. Mermaid çok teşekkür ederim, umarım sizlerin ürünleri daha da güzel olurlar. Ben bahçeyi aldığımda fidanlar dikilmişlerdi, bu nedenle fidanların cinsini bilmiyorum. Arsayı aldığımda aşağıdaki fotograftaki haldeydiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim, bahçem İzmit Karamürsel, Çamçukur köyünde, Karamürsel'e 3 kilometre. Beklerim efendim, mutlu olurum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim, Fidanlarım henüz iki yaşını doldurmadan ürün verdi, ben de çok şaşırdım, hem de yazın sulama imkanım olmamıştı, bu sene inşallah açtırdığım kuyudan sularım o zaman daha da güzel olabilirler diye umuyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2007
|
Bir Trabzon Hurması fanatiği olarak sizi kıskanmadım desem yalan olur. İnşallah gelecek yıllarda daha iyi ürün alırsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Sn.Aslan_k, Ne tür çıktı meyveler? Yani buruk cins mi, çikolatalı denilen tür mü? Çok güzel gelişmiş fidanlar. Tebrikler. Ağaçlar büyüdüğünde her biri 150-200 kiloya kadar verim veriyorlar. Tırla seviyat yaparsınız köyden artık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-09-2008
|
Hurma yetiştirmeniz ve meyvelerinizin güzelliği kadar oğlunuzla bahçeye gitmeniz güzel. (Umarım yanılmıyorumdur ve yanınızdaki sevimli çocuk oğlunuzdur). İlk hasadınız hayırlı uğurlu olsun. Seneler boyu bereketle tekrarını görürsünüz inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Sn.Selim-i Ahir, evet o sevimli çocuk benim oğlum Alkın, günümüz etkenleri Bilgisayar,Televizyon ve İstanbul şartlarından uzaklaştırıp, doğaya ve toprağa alıştırmaya çalışıyoruz, ne mutlu ki o da seviyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-09-2008
|
Alıntı:
Ortak hassasiyeter ve uğraşları paylaştığımız için empati kolay oluyor. Bir eğitimci olarak böyle babaların var olduğunu görmek beni fazlasıyla memnun ediyor. İnşallah oğlunuz da babası gibi bir baba olur ilerde. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2007
|
İnşallah, Şu anda sadece 1 tane ağacım var 2 yaşında. Bu sene çukulatalı cinsten 3 tane daha diktim. Her türünü araştırıyorum. Bulduğumda değişik türlerden bir bahçe oluşturmayı planlıyorum. Sadece kendim ve misafirler için. iyi günler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|