agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni57Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-12-2011, 20:04   #1
Ağaç Dostu
 
uzman16's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-10-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 1,578
Galeri: 119
Spagetti kabak yemekleri

Bu sene ilk kez deneyimlediğim "SPAGETTİ KABAK" sizler tarafından tanınsın ve Türkiye'de pazarlarda diğer sebzeler arasında yer alsın. Bu sebze kadar tanımaktan keyif aldığım bir sebze henüz olmadı. Ben bu kabak tadı vermeyen kabağı çok sevdim.

Name:  spagetti.jpg
Views: 6516
Size:  56.7 KB

İnternetteki tarifler genelde haşlanarak yapılmıştı. Fırında daha güzel olacağını düşündüm. Ortadan kesip çekirdeklerini çıkardım. Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağ koyup üzerini kurumaması için alüminyum folye ile kapattım. 20-25 dakika kadar fırında pişirdim. Çıkarınca aynı fotoğraflardaki gibi olması için peynir ezer gibi kabağı çatalla didiklemeye başladım. Kabak inanılmaz şekilde lif lif olmaktaydı. Aynı bir spagetti makarna ya da tel kadayıf gibi.

Name:  spagetti kabagi.jpg
Views: 10448
Size:  35.7 KB
Fotoğraflar alıntıdır.

Yaptığım araştırmalarda çeşitli şekillerde yendiğini gördüm. Ben birinde rendelenmiş kaşar ekledim harika bir lezzet elde ettim. Diğerinde sarımsaklı yoğurtla karıştırdım, çok lezzetliydi. Birinde et yemeğinin yanında garnitür olarak hafif tuz ve az zeytinyağı ile yedik. İnternetteki tariflerde soğan ve turşu ile karıştığında da salata olduğunu görüp fotoğrafını aşağıya ekledim.

Ülkemizde tanındıkça daha farklı tariflerle karşılaşacağımıza inanıyorum.

Name:  spagetti kabagi salatasi.jpg
Views: 6516
Size:  52.8 KB
Kaynak

Sizlerden de sebze yetiştirmeye ilgi duyanların edinmesini tavsiye edeceğim bu kabak 2. Dünya savaşı yıllarında Avrupa'da en çok tüketilen sebzeymiş. Serin ve karanlık bir yerde 6 ay kadar dayanabiliyormuş.

Name:  cooked-spaghetti-squash-02.jpg
Views: 6835
Size:  21.0 KB

Bulduğum linklere göz atın isterseniz.
Aklıma kendim pişirirken fotoğraflamak gelmedi.
Tüm fotoğraflar internetten.

İsviçre'de yaşayan bir Türk hanım harika paylaşımlarda bulunmuş. Okumanızı tavsiye ederim.
Ayrıca Konya'da da yetiştiren bir beyle yapılan röportajın linkini de ekliyorum.

Doğayı Keşfederken: Sonbahar Kabaklari ve genel olarak kabakgiller'e bir bakis (Cucurbitaceae)
Makarnaya alternatif kt: Makarna kabak | MEMLEKET- Gnlk Yerli Gazete - Konya haber - Mevlana diyarnn haberleri
Bir tek aşk: Spagetti kabağına devam

 
guppy ve Jakin beğendi.
uzman16 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2012, 15:07   #2
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Galeri: 11
Exclamation Spagetti Kabak Yemekleri

İnternette spagetti kabakla değişik yemek olarak neler yapmışlar diye bakarken bulduklarım...



» Spaghetti squash pancakes with feta and oregano




Spaghetti Squash-sagna | my kitchen addiction




http://daleydish.com/blog/2010/11/sp...-pancakes.html


Hepsi birbirinden güzel görünüyor.


Düzenleyen limon_sever : 08-11-2012 saat 19:46
limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2012, 20:23   #3
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Galeri: 11
İtalyan Usulu Mozzarella Peynirli Spagetti Kabak Yemeği





Italian Style Baked Spaghetti Squash | Pink Basil


Bir de bu sayfada spagetti kabağını yarıya kesip içini malzemelerle doldurmuşlar. Enfes görünüyor.

http://justasmidgen.com/2011/11/23/r...ghetti-squash/

limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2012, 23:05   #4
Ağaç Dostu
 
almira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-02-2009
Şehir: mersin
Mesajlar: 1,511
Galeri: 4
Yemeklerin görüntüleri çok güzel. Valla imrendim. Ellerine sağlık sevgili Limon_sever. Keşke birkaç tohum olsaydı da biz de deneseydik.

almira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-09-2012, 10:24   #5
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi almira Mesajı Göster
Yemeklerin görüntüleri çok güzel. Valla imrendim. Ellerine sağlık sevgili Limon_sever. Keşke birkaç tohum olsaydı da biz de deneseydik.
Sevgili almira, teşekkür ederim. Ekim ayında tohumları Tohum Takas Etkinliği'ne göndereceğim. Oradan temin edersiniz. Seneye yetiştirip bu güzelim yemekleri denemiş olursunuz. Ben de sabırsızlıkla kökenin kurumasını bekliyorum

limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-09-2012, 10:53   #6
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Galeri: 11
37. saniyede yemek tarifi başlıyor...

How to Cook Spaghetti Squash Casserole with NFL Pro Chansi Stuckey - How To Be Awesome Ep.10 - YouTube

Malzemeler
-------------
1 spagetti kabak
1 miktar ince kıyılmış yeşil kabak
1 miktar kavrulmuş arpacık soğan
1 miktar domates sosu
1 miktar mozarella peynir(yoksa kaşar peyniri)
1 miktar eski kaşar
Taze kekik
Tuz ve karabiber


Düzenleyen limon_sever : 21-09-2012 saat 11:55 Neden: Malzeme Listesi
limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2012, 17:50   #7
Ağaç Dostu
 
uzman16's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-10-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 1,578
Galeri: 119
Limon sever'in kabakları harika oldular.
Hiç pişirdiğiniz oldu mu?
Verdiğiniz linkler çok faydalı oldu.
Ben sadece 2 tane yetiştirebildim.
Seneye yine ekmeye devam.

uzman16 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2012, 18:20   #8
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi uzman16 Mesajı Göster
Limon sever'in kabakları harika oldular.
Hiç pişirdiğiniz oldu mu?
Verdiğiniz linkler çok faydalı oldu.
Ben sadece 2 tane yetiştirebildim.
Seneye yine ekmeye devam.
Havalar hafiften soğumaya başladı. Yarın kısmetse hepsini koparacağım. İlk olgunlaşan kabağı buradaki gibi yapmayı düşünüyorum. Tohumların bir kısmını kendime ayırıp bir kısmını da etkinliğe göndereceğim. En son yetişen yeşil kabağı da mücver yapmayı düşünüyorum. Bakalım nasıl olacak? Biz de sabırsızlıkla tatmayı bekliyoruz

limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-11-2012, 19:39   #9
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Galeri: 11
Tad olarak bizim hoşumuza pek gitmedi. Bizim damak tadımıza göre değil yani. Ama üyelerimizin içinden bu yemeği sevecekler vardır.

Belki salatası güzel oluyordur.

Yarın da yeşil olanı mücver yapmayı düşünüyoruz. 100'ü geçkin tohum çıktı. Eğer mücverin tadı da hoşumuza gitmezse tohumların hepsini etkinliğe göndermeyi düşünüyorum.

Ortalama 200 derecelik fırında 50 dakika pişti. 64. mesajdaki tarife göre yaptık.

Name:  spagetti_kabak.jpg
Views: 6730
Size:  28.8 KB

Bir de hatırlatmada bulunayım. Kabağı kesmek çok zor. Keserken yaralanmalar olabilir.

dalya35 beğendi.
limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-11-2012, 19:49   #10
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever Mesajı Göster
Tad olarak bizim hoşumuza pek gitmedi. Bizim damak tadımıza göre değil yani. Ama üyelerimizin içinden bu yemeği sevecekler vardır.

Belki salatası güzel oluyordur.

Yarın da yeşil olanı mücver yapmayı düşünüyoruz. 100'ü geçkin tohum çıktı. Eğer mücverin tadı da hoşumuza gitmezse tohumların hepsini etkinliğe göndermeyi düşünüyorum.

Ortalama 200 derecelik fırında 50 dakika pişti. 64. mesajdaki tarife göre yaptık.

Eklenti 344476

Bir de hatırlatmada bulunayım. Kabağı kesmek çok zor. Keserken yaralanmalar olabilir.
Bir kabağın anatomisini çıkarıyorsunuz; hem yetiştiriyor, hem çeşitli yemeklerini yapıyorsunuz ve not veriyorsunuz... Mücveri nasıl, merak ettim şimdi, güzel görünüyor ama...

Teşekkürler...

selis ve limon_sever beğendi.
Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-11-2012, 19:59   #11
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
Bir kabağın anatomisini çıkarıyorsunuz; hem yetiştiriyor, hem çeşitli yemeklerini yapıyorsunuz ve not veriyorsunuz... Mücveri nasıl, merak ettim şimdi, güzel görünüyor ama...

Teşekkürler...
Deneyimlerimi paylaşarak, yetiştirecek arkadaşlarında faydalanmasını umuyorum.

Mücverden de yarın bahsedeceğim.

Asıl ben teşekkür ederim...

Halil Önen beğendi.
limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-11-2012, 14:09   #12
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-07-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 566
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever Mesajı Göster
Tad olarak bizim hoşumuza pek gitmedi. Bizim damak tadımıza göre değil yani. Ama üyelerimizin içinden bu yemeği sevecekler vardır.

Belki salatası güzel oluyordur.

Yarın da yeşil olanı mücver yapmayı düşünüyoruz. 100'ü geçkin tohum çıktı. Eğer mücverin tadı da hoşumuza gitmezse tohumların hepsini etkinliğe göndermeyi düşünüyorum.

Ortalama 200 derecelik fırında 50 dakika pişti. 64. mesajdaki tarife göre yaptık.

Eklenti 344476

Bir de hatırlatmada bulunayım. Kabağı kesmek çok zor. Keserken yaralanmalar olabilir.
Elinize sağlık tel tel değil ama güzel görünüyor,salatasını yaparsanız da tel tel görünmesi güzel olacak

dünyam1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-11-2012, 15:36   #13
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dünyam1 Mesajı Göster
Elinize sağlık tel tel değil ama güzel görünüyor, salatasını yaparsanız da tel tel görünmesi güzel olacak
Tel teldi ama üstündeki peynirler eriyince belli değil Tabakta çekecektim velakin unuttum Dün salatasını da yapacaktık ki biraz geç başladık ve pişirme süresi uzun sürünce o da unuttuklarımın arasına girdi.

Ben tadından da bahsetmek istiyorum. Biraz pırasa, birazcık turp, birazcık patates tadı aldım. Ama net bir tadının tarifini veremem.

limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-11-2012, 19:42   #14
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Galeri: 11
Bugün yeşil spagetti kabağı mücver yaptık. Normal kabaktan yapılan mücvere göre daha lezzetli olmuş. Ama bu lezzeti biraz da beyaz peynir verdi sanırım. Ama hoşumuza gitti. Seneye yetiştireceğimiz kabakları sararmalarını beklemeden koparacağım. Tohumluk bir adet kabak bırakmayı düşünüyorum o kadar. O tadı bir daha tatmak istemiyorum

Mücverden görüntüler.

Name:  spagetti_kabak.jpg
Views: 12037
Size:  48.1 KB

selis ve dünyam1 beğendi.
limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-11-2012, 15:58   #15
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-08-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 130
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever Mesajı Göster
Bugün yeşil spagetti kabağı mücver yaptık. Normal kabaktan yapılan mücvere göre daha lezzetli olmuş. Ama bu lezzeti biraz da beyaz peynir verdi sanırım. Ama hoşumuza gitti. Seneye yetiştireceğimiz kabakları sararmalarını beklemeden koparacağım. Tohumluk bir adet kabak bırakmayı düşünüyorum o kadar. O tadı bir daha tatmak istemiyorum

Mücverden görüntüler.

Eklenti 344727

Bu satte bu resim koyulur mu ...


limon_sever beğendi.
beyz66 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2012, 12:36   #16
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-07-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 566
Eline sağlık limon_sever, yemek seçici biri olmadığım için ilginç olan her yemeğin tadını değişikmiş diyerek yerim,şimdi spagetti mücver olsa da yesek;

limon_sever beğendi.
dünyam1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2012, 23:48   #17
Ağaç Dostu
 
uzman16's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-10-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 1,578
Galeri: 119
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever Mesajı Göster
Bugün yeşil spagetti kabağı mücver yaptık. Normal kabaktan yapılan mücvere göre daha lezzetli olmuş. Ama bu lezzeti biraz da beyaz peynir verdi sanırım. Ama hoşumuza gitti. Seneye yetiştireceğimiz kabakları sararmalarını beklemeden koparacağım. Tohumluk bir adet kabak bırakmayı düşünüyorum o kadar. O tadı bir daha tatmak istemiyorum

Mücverden görüntüler.

Eklenti 344727
Tohum verdiğim ve yetiştiren bir arkadaşım da sizin yazdığınızla uyumlu şeyler söyledi. İyice sararan kabak zor pişmiş ve tadı pek iyi değilmiş ama yeşilken pişirdiği kolay pişmiş ve çok lezzetliymiş.

Benim pişirdiklerim de uzun süre beklenmeden yendi. Hiç sararmadılar neredeyse. Bizimkiler severek yediler.
Mesajlar buraya taşınınca sayılar karışmış 64. mesajdaki yemek tarifi hangisi oluyor?

selis ve limon_sever beğendi.
uzman16 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-12-2012, 00:18   #18
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi uzman16 Mesajı Göster
Tohum verdiğim ve yetiştiren bir arkadaşım da sizin yazdığınızla uyumlu şeyler söyledi. İyice sararan kabak zor pişmiş ve tadı pek iyi değilmiş ama yeşilken pişirdiği kolay pişmiş ve çok lezzetliymiş.

Benim pişirdiklerim de uzun süre beklenmeden yendi. Hiç sararmadılar neredeyse. Bizimkiler severek yediler.
Mesajlar buraya taşınınca sayılar karışmış 64. mesajdaki yemek tarifi hangisi oluyor?
6. mesajdaki tarife göre yaptık. Bir de kabağın yeşil haliyle o tarifi denemek lazım. Seneye bakalım

uzman16 ve selis beğendi.
limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-12-2012, 14:14   #19
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Galeri: 11
Kuş Yuvası

Kuş yuvasına benzetilmiş bir spagetti kabak yemeği tarifi

Name:  06.jpg
Views: 5972
Size:  32.3 KB

Spaghetti Squash Nests with Meatball Eggs | Family Kitchen

limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-12-2012, 14:23   #20
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Galeri: 11
Karışık Sebzeli

Karışık sebzeli bir spagetti yemek tarifi



Spaghetti Squash Primavera Recipe | Taste of Home Recipes

limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-12-2012, 14:30   #21
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Galeri: 11
Hamsili Tavuklu

Hamsili, tavuklu, zeytin vs. spagetti kabak yemeği

Name:  spaghetti-squash-puttanesca-1024x661.jpg
Views: 6283
Size:  32.8 KB

Recipe ReDux: Spaghetti Squash Chicken Puttanesca | Nutritioulicious

limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-12-2012, 14:35   #22
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Galeri: 11
Ispanaklı Güveç

Spagetti kabağın ıspanaklı güveç tarifi



Santa Fe Spaghetti Squash Casserole | recipe from FatFree Vegan Kitchen

limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-12-2012, 19:21   #23
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Galeri: 11
İki adet sarı spagetti kabağı dün fırınlamıştık. Bugün üç eşit parçaya ayırdık. İkisini poşetleyip derin dondurucuya salladık. Kalanı mücver yaptık. Ama mücvere iki yemek kaşığı dolusuda kavrulmuş ıspanak kattık. Böylece tadını biraz daha açmak istedik. Yeşil spagetti kabak ile yaptığımız aromayı yakaladık. Kızartılan bir çok yemek gibi bu yemekte güzel olmuş...

uzman16 ve dünyam1 beğendi.
limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2013, 16:40   #24
Moderatör
 
h_dogan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-07-2007
Şehir: Adana
Mesajlar: 5,970
Galeri: 22
Benim spagetti kabaklar tam olgunlaşmadan toplayayım o zaman mücver de deneyelim fırında da deneyelim bakalım nasıl olacak normalde kabağı pek sevmem.

h_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2013, 20:52   #25
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,909
Bir kökten oluşan mahsulden bu gün 1 taze kabak kopardım.
Sizce en güzel ağız tadınıza uyan tarif hangisiyse onu yapmak istiyorum.
Okuduklarımdan Eylülde sararınca koparılması gerektiği ama taze kabaktan yapılan tariflerin daha güzel olduğu.

Önerilerinizi bekliyorum.

Benol Hazaroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2013, 10:13   #26
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Benol Hazaroğlu Mesajı Göster
Bir kökten oluşan mahsulden bu gün 1 taze kabak kopardım.
Sizce en güzel ağız tadınıza uyan tarif hangisiyse onu yapmak istiyorum.
Okuduklarımdan Eylülde sararınca koparılması gerektiği ama taze kabaktan yapılan tariflerin daha güzel olduğu.

Önerilerinizi bekliyorum.
» Spaghetti squash pancakes with feta and oregano

Bu tarifi yapabilirsiniz. Çok leziz.

limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2013, 17:27   #27
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,909
Tarife çok teşekkür ederim. Ben biraz değişik yaptım şu anda fırında.

2 yumurta
1 taze spagetti jülyen bıçakla doğranmış
1 kase yumurtalı erişte haşlanmış, soğuk sudan geçirilmiş, süzülmüş,
Dereotu, maydonoz
2 dal taze soğan küçük doğranmış.
Az zeytinyağı harca karıştırdım
Kırmızı ve karabiber
Az tulum, az beyaz peynir zevke kalmış.
Bütün bunları karıştırıp az zeytinyağlanmış teflon tepsiye yaydım.
Üzerine galeta unu serpiştirdim. Çıkmaya yakın biraz kaşar rendeliyeceğim.
Fırından çıkınca resimlerim.

Benol Hazaroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2013, 18:10   #28
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,909
Nefis oldu. Benim kabak henüz liflenmemiş taze kabaktı tabii. Siz normal kabaklada yapabilirsiniz.

Eklenen Resimler
 
Benol Hazaroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2013, 14:36   #29
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,909
İşte Spagetti kabak. Biri sade diğerine kaşar, karabiber, yerli peynir eklendi.
Fırınlandı yarımını yedim.
Diğeriyle ne yapsam diye düşünüyorum.

Eklenen Resimler
 
Benol Hazaroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2014, 20:57   #30
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,283
Galeri: 765
Ben kabağı iki parçaya bölüp, az zeytinyağı ilavesiyle fırında pişirdim.

Farklı tatlara açık olmayan eşimi düşünerek çeyreğinden salata yaptım. Doğruyu söylemek gerekirse biz pek sevmedik. Tatlımsı bir tadı vardı.

Eşim sadece bir kere aldı, ben emeğimi düşünerek hepsini bitirdim.

Geri kalanını sarımsaklı yoğurtlu denemeyi düşünüyorum.

Arkadaşların yazdığı gibi, kesmesi çok zor. Keserken dikkatli olunmalı.

Name:  çiğ spagetti.jpg
Views: 4278
Size:  35.1 KB

Piştikten sonra çatalla bir kaç hareketle tel tel ayrılıyor.

Name:  spaqgetti folyo.jpg
Views: 4265
Size:  28.0 KB

Yukarıdaki yemeklerin yanında pek sönük kalsa da bu da salatası.

Name:  spagetti kabak s..jpg
Views: 4391
Size:  30.6 KB

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2020