![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Spagetti kabak yemekleri
Bu sene ilk kez deneyimlediğim "SPAGETTİ KABAK" sizler tarafından tanınsın ve Türkiye'de pazarlarda diğer sebzeler arasında yer alsın. Bu sebze kadar tanımaktan keyif aldığım bir sebze henüz olmadı. Ben bu kabak tadı vermeyen kabağı çok sevdim. ![]() ![]() İnternetteki tarifler genelde haşlanarak yapılmıştı. Fırında daha güzel olacağını düşündüm. Ortadan kesip çekirdeklerini çıkardım. Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağ koyup üzerini kurumaması için alüminyum folye ile kapattım. 20-25 dakika kadar fırında pişirdim. Çıkarınca aynı fotoğraflardaki gibi olması için peynir ezer gibi kabağı çatalla didiklemeye başladım. Kabak inanılmaz şekilde lif lif olmaktaydı. Aynı bir spagetti makarna ya da tel kadayıf gibi. ![]() Fotoğraflar alıntıdır. Yaptığım araştırmalarda çeşitli şekillerde yendiğini gördüm. Ben birinde rendelenmiş kaşar ekledim harika bir lezzet elde ettim. Diğerinde sarımsaklı yoğurtla karıştırdım, çok lezzetliydi. Birinde et yemeğinin yanında garnitür olarak hafif tuz ve az zeytinyağı ile yedik. İnternetteki tariflerde soğan ve turşu ile karıştığında da salata olduğunu görüp fotoğrafını aşağıya ekledim. Ülkemizde tanındıkça daha farklı tariflerle karşılaşacağımıza inanıyorum. ![]() Kaynak Sizlerden de sebze yetiştirmeye ilgi duyanların edinmesini tavsiye edeceğim bu kabak 2. Dünya savaşı yıllarında Avrupa'da en çok tüketilen sebzeymiş. Serin ve karanlık bir yerde 6 ay kadar dayanabiliyormuş. ![]() Bulduğum linklere göz atın isterseniz. Aklıma kendim pişirirken fotoğraflamak gelmedi. Tüm fotoğraflar internetten. İsviçre'de yaşayan bir Türk hanım harika paylaşımlarda bulunmuş. Okumanızı tavsiye ederim. Ayrıca Konya'da da yetiştiren bir beyle yapılan röportajın linkini de ekliyorum. Doğayı Keşfederken: Sonbahar Kabaklari ve genel olarak kabakgiller'e bir bakis (Cucurbitaceae) Makarnaya alternatif kt: Makarna kabak | MEMLEKET- Gnlk Yerli Gazete - Konya haber - Mevlana diyarnn haberleri Bir tek aşk: Spagetti kabağına devam |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
![]() İnternette spagetti kabakla değişik yemek olarak neler yapmışlar diye bakarken bulduklarım... ![]() » Spaghetti squash pancakes with feta and oregano ![]() Spaghetti Squash-sagna | my kitchen addiction ![]() http://daleydish.com/blog/2010/11/sp...-pancakes.html Hepsi birbirinden güzel görünüyor. ![]() Düzenleyen limon_sever : 08-11-2012 saat 19:46 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
İtalyan Usulu Mozzarella Peynirli Spagetti Kabak Yemeği
![]() ![]() Italian Style Baked Spaghetti Squash | Pink Basil Bir de bu sayfada spagetti kabağını yarıya kesip içini malzemelerle doldurmuşlar. Enfes görünüyor. http://justasmidgen.com/2011/11/23/r...ghetti-squash/ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
37. saniyede yemek tarifi başlıyor... How to Cook Spaghetti Squash Casserole with NFL Pro Chansi Stuckey - How To Be Awesome Ep.10 - YouTube Malzemeler ------------- 1 spagetti kabak 1 miktar ince kıyılmış yeşil kabak 1 miktar kavrulmuş arpacık soğan 1 miktar domates sosu 1 miktar mozarella peynir(yoksa kaşar peyniri) 1 miktar eski kaşar Taze kekik Tuz ve karabiber Düzenleyen limon_sever : 21-09-2012 saat 11:55 Neden: Malzeme Listesi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Tad olarak bizim hoşumuza pek gitmedi. Bizim damak tadımıza göre değil yani. Ama üyelerimizin içinden bu yemeği sevecekler vardır. Belki salatası güzel oluyordur. Yarın da yeşil olanı mücver yapmayı düşünüyoruz. 100'ü geçkin tohum çıktı. Eğer mücverin tadı da hoşumuza gitmezse tohumların hepsini etkinliğe göndermeyi düşünüyorum. Ortalama 200 derecelik fırında 50 dakika pişti. 64. mesajdaki tarife göre yaptık. ![]() Bir de hatırlatmada bulunayım. Kabağı kesmek çok zor. Keserken yaralanmalar olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
![]() Teşekkürler... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Mücverden de yarın bahsedeceğim. Asıl ben teşekkür ederim... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-07-2010
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Ben tadından da bahsetmek istiyorum. Biraz pırasa, birazcık turp, birazcık patates tadı aldım. Ama net bir tadının tarifini veremem. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Bugün yeşil spagetti kabağı mücver yaptık. Normal kabaktan yapılan mücvere göre daha lezzetli olmuş. Ama bu lezzeti biraz da beyaz peynir verdi sanırım. Ama hoşumuza gitti. Seneye yetiştireceğimiz kabakları sararmalarını beklemeden koparacağım. Tohumluk bir adet kabak bırakmayı düşünüyorum o kadar. O tadı bir daha tatmak istemiyorum ![]() Mücverden görüntüler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-08-2012
|
Alıntı:
Bu satte bu resim koyulur mu ... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-07-2010
|
Eline sağlık limon_sever, yemek seçici biri olmadığım için ilginç olan her yemeğin tadını değişikmiş diyerek yerim,şimdi spagetti mücver olsa da yesek; ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benim pişirdiklerim de uzun süre beklenmeden yendi. Hiç sararmadılar neredeyse. Bizimkiler severek yediler. ![]() Mesajlar buraya taşınınca sayılar karışmış 64. mesajdaki yemek tarifi hangisi oluyor? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Kuş Yuvası
Kuş yuvasına benzetilmiş bir spagetti kabak yemeği tarifi ![]() Spaghetti Squash Nests with Meatball Eggs | Family Kitchen |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Karışık Sebzeli
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Hamsili Tavuklu
Hamsili, tavuklu, zeytin vs. spagetti kabak yemeği ![]() Recipe ReDux: Spaghetti Squash Chicken Puttanesca | Nutritioulicious |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Ispanaklı Güveç
Spagetti kabağın ıspanaklı güveç tarifi ![]() Santa Fe Spaghetti Squash Casserole | recipe from FatFree Vegan Kitchen |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
İki adet sarı spagetti kabağı dün fırınlamıştık. Bugün üç eşit parçaya ayırdık. İkisini poşetleyip derin dondurucuya salladık. Kalanı mücver yaptık. Ama mücvere iki yemek kaşığı dolusuda kavrulmuş ıspanak kattık. Böylece tadını biraz daha açmak istedik. Yeşil spagetti kabak ile yaptığımız aromayı yakaladık. Kızartılan bir çok yemek gibi bu yemekte güzel olmuş... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Bir kökten oluşan mahsulden bu gün 1 taze kabak kopardım. Sizce en güzel ağız tadınıza uyan tarif hangisiyse onu yapmak istiyorum. Okuduklarımdan Eylülde sararınca koparılması gerektiği ama taze kabaktan yapılan tariflerin daha güzel olduğu. Önerilerinizi bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu tarifi yapabilirsiniz. Çok leziz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Tarife çok teşekkür ederim. Ben biraz değişik yaptım şu anda fırında. 2 yumurta 1 taze spagetti jülyen bıçakla doğranmış 1 kase yumurtalı erişte haşlanmış, soğuk sudan geçirilmiş, süzülmüş, Dereotu, maydonoz 2 dal taze soğan küçük doğranmış. Az zeytinyağı harca karıştırdım Kırmızı ve karabiber Az tulum, az beyaz peynir zevke kalmış. Bütün bunları karıştırıp az zeytinyağlanmış teflon tepsiye yaydım. Üzerine galeta unu serpiştirdim. Çıkmaya yakın biraz kaşar rendeliyeceğim. Fırından çıkınca resimlerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Nefis oldu. Benim kabak henüz liflenmemiş taze kabaktı tabii. Siz normal kabaklada yapabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
İşte Spagetti kabak. Biri sade diğerine kaşar, karabiber, yerli peynir eklendi. Fırınlandı yarımını yedim. Diğeriyle ne yapsam diye düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Ben kabağı iki parçaya bölüp, az zeytinyağı ilavesiyle fırında pişirdim. Farklı tatlara açık olmayan eşimi düşünerek çeyreğinden salata yaptım. Doğruyu söylemek gerekirse biz pek sevmedik. Tatlımsı bir tadı vardı. Eşim sadece bir kere aldı, ben emeğimi düşünerek hepsini bitirdim. ![]() Geri kalanını sarımsaklı yoğurtlu denemeyi düşünüyorum. Arkadaşların yazdığı gibi, kesmesi çok zor. Keserken dikkatli olunmalı. ![]() Piştikten sonra çatalla bir kaç hareketle tel tel ayrılıyor. ![]() Yukarıdaki yemeklerin yanında pek sönük kalsa da bu da salatası. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|