09-03-2010, 23:13 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-03-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 850
|
Az yağlı ya da yağsız et-tavuk-balık pişirme yöntemi
Ev içerisinde Ve/veya balkon-bahçe gibi her yerde rahatlıkla uygulanabilecek bir yöntem. Pişirme tavanızın ebatlarında (yuvarlak Ve/veya köşeli tava) YAĞLI PİŞİRME kağıdı keserek tavanın içerisine oturtun. Kırmızı et ve kümes hayvanları pişirilecekse (tabi ızgara yapılacak et çeşitlerinden bahsediyoruz) isteğe göre karabiber, tuz, diğer baharatlar vs ile yoğurup isteğe göre çok az ve/veya yağsız olarak tava içinde yağlı kağıt da gayet güzel ve sağlıklı pişirebilirsiniz. Daha az koku, daha sağlıklı ve lezzetli olacaktır. Balık ise iki ayrı şekilde yağlı ve yağsız balıklar olarak değerlerndirilebilir. Levek, mercan, çipura, orfoz,lagos, kılıç gibi yağsız balıklar tıpkı kırmızı et ve kümes hayvanları etlerinde olduğu gibi pişirilir. Saralya, hamsi, lüfer, somon, tekir, barbun, istavrit gibi balıklar ise çok az yağ ile ve/veya hiç yağsız gayet güzel pişirilebilir. Eğer sıvı soslar kullanılmak isteniyorsa, pişirilmenin son aşamasında sos ilavesi yapılması ve en fazla 3-5 dk daha ateşte tutulması sosunuzunda yanmasını engelleyecektir. Kağıt kebabı fırında, kağıt ile tava da süper lezzetler elde edilir. Düzenleyen balbay : 09-03-2010 saat 23:14 Neden: sürekli ya--da kelimesi düzeltmek ten |
09-03-2010, 23:38 | #2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2009
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 1,576
|
yağlı kağıt teflon tavanın ortasına göre kesilecek ve söz konusu balıklar direk yağlı kağıtın üzerinde pişecek,,tavaya yağ sürülmeyecek !!doğrumu anladım) |
10-03-2010, 06:48 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-03-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 850
|
Aynen öyle özellikle sardalya, istavrit, kolyoz, uskumru,hamsi,somon gibi balıklar çok harika pişer. Eğer ki tavaya hiç yağ damlamasın, daha az koku olsun diyorsanız kağıdı biraz büyük keser kenarlardan taşırırsınız, daha da keyifli olur. |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|