agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Pratik Bilgiler, Mutfak Malzemeleri ve Aletleri
(https)




Reklam


Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-03-2010, 23:13   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-03-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 850
Az yağlı ya da yağsız et-tavuk-balık pişirme yöntemi

Ev içerisinde Ve/veya balkon-bahçe gibi her yerde rahatlıkla uygulanabilecek bir yöntem. Pişirme tavanızın ebatlarında (yuvarlak Ve/veya köşeli tava) YAĞLI PİŞİRME kağıdı keserek tavanın içerisine oturtun. Kırmızı et ve kümes hayvanları pişirilecekse (tabi ızgara yapılacak et çeşitlerinden bahsediyoruz) isteğe göre karabiber, tuz, diğer baharatlar vs ile yoğurup isteğe göre çok az ve/veya yağsız olarak tava içinde yağlı kağıt da gayet güzel ve sağlıklı pişirebilirsiniz. Daha az koku, daha sağlıklı ve lezzetli olacaktır.

Balık ise iki ayrı şekilde yağlı ve yağsız balıklar olarak değerlerndirilebilir. Levek, mercan, çipura, orfoz,lagos, kılıç gibi yağsız balıklar tıpkı kırmızı et ve kümes hayvanları etlerinde olduğu gibi pişirilir. Saralya, hamsi, lüfer, somon, tekir, barbun, istavrit gibi balıklar ise çok az yağ ile ve/veya hiç yağsız gayet güzel pişirilebilir.

Eğer sıvı soslar kullanılmak isteniyorsa, pişirilmenin son aşamasında sos ilavesi yapılması ve en fazla 3-5 dk daha ateşte tutulması sosunuzunda yanmasını engelleyecektir.

Kağıt kebabı fırında, kağıt ile tava da süper lezzetler elde edilir.

 

Düzenleyen balbay : 09-03-2010 saat 23:14 Neden: sürekli ya--da kelimesi düzeltmek ten
balbay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2010, 23:38   #2
Ağaç Dostu
 
idris şenol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2009
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 1,556
yağlı kağıt teflon tavanın ortasına göre kesilecek ve söz konusu balıklar direk yağlı kağıtın üzerinde pişecek,,tavaya yağ sürülmeyecek !!doğrumu anladım)

idris şenol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2010, 06:48   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-03-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 850
Aynen öyle özellikle sardalya, istavrit, kolyoz, uskumru,hamsi,somon gibi balıklar çok harika pişer. Eğer ki tavaya hiç yağ damlamasın, daha az koku olsun diyorsanız kağıdı biraz büyük keser kenarlardan taşırırsınız, daha da keyifli olur.

balbay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019