agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Pratik Bilgiler, Mutfak Malzemeleri ve Aletleri (http://www.agaclar.net/forum/pratik-bilgiler-mutfak-malzemeleri-ve-aletleri/)
-   -   Az yağlı ya da yağsız et-tavuk-balık pişirme yöntemi (http://www.agaclar.net/forum/pratik-bilgiler-mutfak-malzemeleri-ve-aletleri/19620.htm)

balbay 09-03-2010 23:13

Az yağlı ya da yağsız et-tavuk-balık pişirme yöntemi
 
Ev içerisinde Ve/veya balkon-bahçe gibi her yerde rahatlıkla uygulanabilecek bir yöntem. Pişirme tavanızın ebatlarında (yuvarlak Ve/veya köşeli tava) YAĞLI PİŞİRME kağıdı keserek tavanın içerisine oturtun. Kırmızı et ve kümes hayvanları pişirilecekse (tabi ızgara yapılacak et çeşitlerinden bahsediyoruz) isteğe göre karabiber, tuz, diğer baharatlar vs ile yoğurup isteğe göre çok az ve/veya yağsız olarak tava içinde yağlı kağıt da gayet güzel ve sağlıklı pişirebilirsiniz. Daha az koku, daha sağlıklı ve lezzetli olacaktır.

Balık ise iki ayrı şekilde yağlı ve yağsız balıklar olarak değerlerndirilebilir. Levek, mercan, çipura, orfoz,lagos, kılıç gibi yağsız balıklar tıpkı kırmızı et ve kümes hayvanları etlerinde olduğu gibi pişirilir. Saralya, hamsi, lüfer, somon, tekir, barbun, istavrit gibi balıklar ise çok az yağ ile ve/veya hiç yağsız gayet güzel pişirilebilir.

Eğer sıvı soslar kullanılmak isteniyorsa, pişirilmenin son aşamasında sos ilavesi yapılması ve en fazla 3-5 dk daha ateşte tutulması sosunuzunda yanmasını engelleyecektir.

Kağıt kebabı fırında, kağıt ile tava da süper lezzetler elde edilir.

idris şenol 09-03-2010 23:38

yağlı kağıt teflon tavanın ortasına göre kesilecek ve söz konusu balıklar direk yağlı kağıtın üzerinde pişecek,,tavaya yağ sürülmeyecek !!doğrumu anladım:))

balbay 10-03-2010 06:48

Aynen öyle özellikle sardalya, istavrit, kolyoz, uskumru,hamsi,somon gibi balıklar çok harika pişer. Eğer ki tavaya hiç yağ damlamasın, daha az koku olsun diyorsanız kağıdı biraz büyük keser kenarlardan taşırırsınız, daha da keyifli olur.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024