View Single Post
Eski 09-03-2010, 23:13   #1
balbay
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-03-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 850
Az yağlı ya da yağsız et-tavuk-balık pişirme yöntemi

Ev içerisinde Ve/veya balkon-bahçe gibi her yerde rahatlıkla uygulanabilecek bir yöntem. Pişirme tavanızın ebatlarında (yuvarlak Ve/veya köşeli tava) YAĞLI PİŞİRME kağıdı keserek tavanın içerisine oturtun. Kırmızı et ve kümes hayvanları pişirilecekse (tabi ızgara yapılacak et çeşitlerinden bahsediyoruz) isteğe göre karabiber, tuz, diğer baharatlar vs ile yoğurup isteğe göre çok az ve/veya yağsız olarak tava içinde yağlı kağıt da gayet güzel ve sağlıklı pişirebilirsiniz. Daha az koku, daha sağlıklı ve lezzetli olacaktır.

Balık ise iki ayrı şekilde yağlı ve yağsız balıklar olarak değerlerndirilebilir. Levek, mercan, çipura, orfoz,lagos, kılıç gibi yağsız balıklar tıpkı kırmızı et ve kümes hayvanları etlerinde olduğu gibi pişirilir. Saralya, hamsi, lüfer, somon, tekir, barbun, istavrit gibi balıklar ise çok az yağ ile ve/veya hiç yağsız gayet güzel pişirilebilir.

Eğer sıvı soslar kullanılmak isteniyorsa, pişirilmenin son aşamasında sos ilavesi yapılması ve en fazla 3-5 dk daha ateşte tutulması sosunuzunda yanmasını engelleyecektir.

Kağıt kebabı fırında, kağıt ile tava da süper lezzetler elde edilir.


Düzenleyen balbay : 09-03-2010 saat 23:14 Neden: sürekli ya--da kelimesi düzeltmek ten
balbay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön