agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Bakımı, Üretimi
(https)

Beğeni Düzeni304Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-03-2013, 22:23   #241
Ağaç Dostu

fzthalil's Avatar

Giriş Tarihi: 31-12-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi PembeOrkide Mesajı Göster
Cam vazoya nasıl nereden delik açtırabilirim, bir fikri olan var mı...
bence hiç uğraşmayın derim çünkü üstteki kabukların kırıntıları aşağı düştükçe çok çirkin görüntü oluşacak. hatta zamanla taşları yeşil yeşil yosunlar tutacak ve kırıntılarla birleşip siyah yeşil arası garip bir renk alacak... temizlemesi ise çok sorun ki bir de kavanozdan çıkarmak ayrı bir dert...

fzthalil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2013, 12:46   #242
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 09-02-2012
öncelikle merhabalar. bana 2 yıl önce hediye gelen orkideyi koyacak yer bulamadım. evde 2 yıldır sürekli masadan düştü durdu. sürekli elim kolum takıldı düştü. en sonunda dibinde toprak diye bişey kalmayınca orkide toprağı yerine normal toprak koyup yeni saksıya diktim. oncekı saksısı kucuk geldıgı ıcınde düşüp duruyordu sopa bulamadıgım ıcın tornavıdayla destekledim baktım olacak gibi degil baska plastık bır saksıya dıktım. normal çeşme suyu verıyorum dinlendirilmiş su yagmur suyu falan da vermıyorum. hiçbir ek besin de kullanmıyorum başına da gelmeyen kalmadı üstelik. anlatıldıgı kadar nazlı bir bitki değilmiş sanırım. işte şimdiki hali ;

http://k1304.hizliresim.com/18/m/m7cnw.jpg

ozden35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2013, 21:34   #243
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-05-2013
Merhabalar, birkaç gün evvel bir minyatür orkide aldım. alırken seramik saksısının içinde yarıya kadar su vardı, çiçekçi de sürekli suyun içinde bırakmamı, ayda bir de gübreleme yapmamı önerdi.

Fakat ben büyük boy orkidelerimi köklerinin çürümesinden çekindiğim için suları bittikçe sulamayı tercih ediyordum. Forumlarda da minyatürler için "suyun içinde tutmak" ve "bittikçe sulamak" gibi çelişkili ifadelerle karşılaştım.

Minyatür orkidenin sulama ve gübrelenmesiyle ilgili siz ne önerirsiniz?

Çok teşekkürler,
yesim

YesimKeskin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2013, 12:53   #244
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 25-03-2013
Cam vazo uygulamam

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi PembeOrkide Mesajı Göster
Merhaba, biliyorum orkideler genelde satıldıkları şeffaf plastik saksılarda bakılıyor ama ben biraz daha şık bir vazoda bakmak istiyorum. Kare cam bir vazo içine iri taşlar yerleştirip (yaklaşık 3-4 parmak kalınlığında) üzerine ağaç kabukları ve en sonra orkidemi kendi toprağı (ağaç kabukları ile birlikte) yerleştirsem, gün aşırı az su ile baksam doğru yapmış olurmuyum... Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
Orkideme güzel bir cam vazo buldum, altını eşimden matkapla delik açtırdım, en alta ponza taşları sonrasında orkidemin kendi toprağı ve üzerine de ağaç kabuklarını yerleştirdim. Orkidem yaklaşık 2 haftadır yeni yerinde... Yerinden memnun sanırım yeni kök ve yaprak çıkarmaya başladı, sırayla diğer orkidelerimi de cam vazolara geçirmeyi planlıyorum. Tavsiye ederim...

Eklenen Resimler

PembeOrkide Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2013, 12:56   #245
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 25-03-2013
Minyatür orkideleri kapalı cam içinde terrarium gibi büyütmek mümkün müdür? Zaman zaman havalandırıp gerekli sulamasını yaparak...

PembeOrkide Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-09-2013, 23:55   #246
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-09-2013
Bilgiler için çok teşekküler.

fatihya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-09-2013, 17:53   #247
Yeni Üye

hkn1907hkn's Avatar

Giriş Tarihi: 31-08-2011
Arkadaşlar Merhaba bende bugün çiçek satışını çok uygun fiyata yapan bir internet sitesinden sion marka
( araştırdım en kaliteli marka olduğunu öğrendim ) orkide aldım hatta fiyatını söylememde bir sakınca olacağını düşünmüyorum KDV dahil 64,90 TL. İnanılmaz büyük ve bol kandilleri var isteyen olursa özelden yazabilir neresi olduğunu söyleyebilirim ilk başta inanmadım sipariş vermeden önce Müşteri Hizmetlerini aradım nasıl böyle ucuza satış yapıyorsunuz diye sordum '' yurt dışından kendimiz getiriyoruz ve seralarımızda kesme çiçeklerimizi kendimiz yetiştiriyoruz bu sebep ile müşterilerimize kaliteli ürünleri çok ucuza fırsat fiyatlarında verebiliyoruz '' diye cevap verdiler tereddüt ederek siparişimi oluşturdum ve geldiğinde çok beğendim içim rahatladı Anneme aldığım orkideyi bugün akşam vereceğim bakalım salonda çiçek köşesi bulunan annem nereye koyacak orkidesini Bu arada ASIL KONU Bakım ile ilgili bir şey soracağım vitamin olarak ya da bitki besini olarak ne kullanmalıyım uzun ömürlü ve sağlıklı olması için ???

hkn1907hkn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-09-2013, 19:02   #248
Ağaç Dostu

sar-dunya's Avatar

Giriş Tarihi: 20-04-2013
Galeri: 1
Internette gezinirken floricultura'nın çeşitli orkideler için özet profesyonel üretim prosedürlerini buldum. (İngilizce)

Evde orkideleri olanlar için de ipuçları var; mevsimlere göre sıcaklık, ışık ve beslenme bilgilerini bulabilirsiniz.

Düzenleyen sar-dunya : 05-09-2013 saat 19:03 Neden: link gösterimi
sar-dunya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-11-2013, 15:32   #249
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-11-2013
Merhaba ben orkidelerime sıvı gübre yerine zaman zaman ılık maden suyu veriyorum ve çok yararlı oluyor. Yaprakları tomurcukları birden büyüyor. Sizce yinede gübre vermelimiyim gerek varmı buna ?

ayln Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-11-2013, 20:02   #250
Ağaç Dostu

sar-dunya's Avatar

Büyük ölçekte phalaenopsis yetiştirmek isteyenler için anthura'nın da (az imla sıkıntılı İngilizce olarak)özet kılavuzu varmış. Floricultura'nınkilerden biraz daha detaylı gibi. Evde iki-üç saksısı olan bizler için biraz fazla ama göz gezdirerek bir bölüm "nasıl yapılır" belgeseli tadı alabilirsiniz.

Aynı yerde anthurium, mikado ve bromelia için de benzeri kılavuzlar var.

tranquila beğendi.
Eski 01-12-2013, 21:53   #251
ezo
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-09-2007
Orkidemi ayırmak istiyorum ama nasıl? Yardımcı olurmusunuz?

Eklenen Resimler

ezo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2013, 22:01   #252
ezo
Ağaç Dostu

Farkĺı bir açıdan

Eklenen Resimler

Eski 02-12-2013, 09:20   #253
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Galeri: 21
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ezo Mesajı Göster
Orkidemi ayırmak istiyorum ama nasıl? Yardımcı olurmusunuz?
Öncelikle resimler karanlık ve net değiller. Bir diğer ricamız da boyun ağrısına mahal vermemek adına resimlerinizi çevirip eklemeniz.

gördüğüm kadar bölünmesini gerektirecek bir durum yok. Saksı harcını değiştirip yeni az biraz daha büyükçe bir saksıya alabilirsiniz.

ezo beğendi.
praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-12-2013, 12:44   #254
ezo
Ağaç Dostu

Sayın praecox; evet haklısınız resimler boyun ağrısı yapıcak şekilde fakat çektiğim resimlerin maalesef çeviremedim. Aslında soğansız bir parça var tam ortasında daha önce bunun yalancı soğan olduğunu ve ayrılması gerektiğini okumuştum. Ama çekemiyorum o parçayı.

Eski 02-12-2013, 12:51   #255
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

Giriş Tarihi: 14-10-2010
Sadece saksı harcını değiştirin bence . şayet herşey yolundaysada hiç dakunmayın. ayrımı gerektircek bir durum yok. küçük parçayı ayırayım derken koca orkideden olmayın. şimdilerde çiçeklenme dönemleri başlıyor küstürebilirsiniz.

ezo beğendi.
serkan_istanbul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-12-2013, 13:49   #256
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Galeri: 21
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ezo Mesajı Göster
Sayın praecox; evet haklısınız resimler boyun ağrısı yapıcak şekilde fakat çektiğim resimlerin maalesef çeviremedim. Aslında soğansız bir parça var tam ortasında daha önce bunun yalancı soğan olduğunu ve ayrılması gerektiğini okumuştum. Ama çekemiyorum o parçayı.
Genelde bölmeleri temizleme v.b. işleri ilkbaharda yapıyoruz. yalancı soğan dediğiniz yapraksız pseudo-bulplar bir tek cymbidiumlarda sorun olabiliyor ancak onları da ilkbahar ve yaz aylarında ayıklama yapıyoruz.

ezo beğendi.
praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-12-2013, 15:40   #257
Ağaç Dostu

Seabert74's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2013
çiçek sapları

Üstadlar merhaba..
Ekli orkidem Şubat ayından bu yana benimle.. Yaklaşık 7 ay çiçekli kaldı.. Çiçekler döküldükten sonra buradaki bilgiler ışıgında elimdeki iki orkide için farklı denemeler yaptım. Burada çiçek sapının kesilmesi ve kesilmemesi yönünde farklı görüşler vardı. Diğer orkidemin çiçek sapı sararmaya başladıgı için kestim. (dibinden). Bu orkidemin sapı yeşil kaldıgı için hiçbirşey yapmadım.
Yaklaşık 2 ay önce saksıdan taşan kökler sebebi içe saksı harcını değiştirip saksısını büyüttüm. Şimdiye dek sadece 2 kez Genta isimli sıvı gübreden verdim. Vilmorin bulamadım.. NPK;4,5,6 Hiç yoktan iyidir dedim ancak yaklaşık ayda bir veriyorum.
Bu arada taşındım, orkidelerim yeni yerlerine alışmaya çalışıyor. Diğer orkidem (sapı kesilen) henüz çiçek sapı çıkarmadı. Ekli resimdeki orkidemin ise, yukarıdaki 2 tane işaretli bölümler ve kökün yanında işaretlediğim yeni oluşumlar var.
Bunların hepsini çiçek sapı diye düşünüyorum ama;
**Eski çiçek sapı üzerinde bu saplar saglıklı olacak mı?? Yanlara dogru uzayan yeni çiçek sapları şekil bozuklugu ve saksının devrilmesine sebep olur mu??
** Yeni çıkan çiçek sapı ise, bitki bu kadar sap ve çiçeği saglıklı taşıyabilir mi??
Bol bol çiçek göreyim derken bir hasarla karşılaşmak istemem.
Yorum ve değerlendirmelerinizi bekliyorum.
Ayrıca bu aylarda çiçek sapı çıkarmayan diğer orkidem (görüntüsü hemen hemen bu boylarda) esintiye maruz bırakmaya çalışıyorum ama başka türlü nasıl teşvik edilir Teşekkürler

Eklenen Resimler

Seabert74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-12-2013, 17:18   #258
Ağaç Dostu

sar-dunya's Avatar

Pek net görünmüyor ama dipten çıkanlardan biri çiçek sapı olabilir. Çiçek sapları, eski sapın üstünde çıkan dallar gibi çıkıyor, uçları konik değil daha girintili çıkıntılı oluyor.

Genta ve vilmorin'i aynı firma üretiyordu sanırım, onunla da olumlu sonuç alabilirsiniz. Kullanmadan önce çalkalamayı unutmayın.

Bence hava akımı yerine başka türlü bir sıcaklık farkı vermeye çalışın; gündüz-gece arası bir sıcaklık farkı gibi. Evinizin bir odası diğerinden daha serin ise o odada geceletebilirsiniz. Kapalı balkonunuz varsa ve sıcaklığı çok düşmüyorsa gece kapalı balkonda bırakmayı da deneyebilirsiniz. (Gece en düşük 15-16 derece oluyorsa mesela.) Diğer taraftan, sıcaklığı ayarlarken ışığı da ihmal etmeyin. Öte yandan sabırsızlanmayın, keyfi gelince yeni sap çıkaracaktır. (Şu an büyüyen yeni çiçek saplarım için bir çaba harcamamış ama altı ay beklemiş biri olarak söylüyorum.)

Eski sap üzerinde çıkan dallardan sağlıklı çiçekler alabilirsiniz.

Çiçek sapları yatayda çok uzadığında denge problemi yapabilir, bir olasılık olarak bunu anıyorum. Böyle bir durumda ilk çiçeklerle beraber (ama çok gecikmeden) sapı aşağı doğru bükerek sabitleyip ağırlık merkezini biraz değiştirebilirsiniz. Sapı aşağı doğru bükmek için bir elektrikçiden antigron kablo alıp kabloya uygun şekli verip sapı kablonun üzerine klipslerle tutturabilirsiniz. 1-2 hafta içinde kablonun şekline yakın bir şekilde sabitlenirler. (örnek şurada var, ancak yanlış tarafa büküldüğü için dengesi bozuktu :P)

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Seabert74 Mesajı Göster
Üstadlar merhaba..
Ekli orkidem Şubat ayından bu yana benimle.. Yaklaşık 7 ay çiçekli kaldı.. Çiçekler döküldükten sonra buradaki bilgiler ışıgında elimdeki iki orkide için farklı denemeler yaptım. Burada çiçek sapının kesilmesi ve kesilmemesi yönünde farklı görüşler vardı. Diğer orkidemin çiçek sapı sararmaya başladıgı için kestim. (dibinden). Bu orkidemin sapı yeşil kaldıgı için hiçbirşey yapmadım.
Yaklaşık 2 ay önce saksıdan taşan kökler sebebi içe saksı harcını değiştirip saksısını büyüttüm. Şimdiye dek sadece 2 kez Genta isimli sıvı gübreden verdim. Vilmorin bulamadım.. NPK;4,5,6 Hiç yoktan iyidir dedim ancak yaklaşık ayda bir veriyorum.
Bu arada taşındım, orkidelerim yeni yerlerine alışmaya çalışıyor. Diğer orkidem (sapı kesilen) henüz çiçek sapı çıkarmadı. Ekli resimdeki orkidemin ise, yukarıdaki 2 tane işaretli bölümler ve kökün yanında işaretlediğim yeni oluşumlar var.
Bunların hepsini çiçek sapı diye düşünüyorum ama;
**Eski çiçek sapı üzerinde bu saplar saglıklı olacak mı?? Yanlara dogru uzayan yeni çiçek sapları şekil bozuklugu ve saksının devrilmesine sebep olur mu??
** Yeni çıkan çiçek sapı ise, bitki bu kadar sap ve çiçeği saglıklı taşıyabilir mi??
Bol bol çiçek göreyim derken bir hasarla karşılaşmak istemem.
Yorum ve değerlendirmelerinizi bekliyorum.
Ayrıca bu aylarda çiçek sapı çıkarmayan diğer orkidem (görüntüsü hemen hemen bu boylarda) esintiye maruz bırakmaya çalışıyorum ama başka türlü nasıl teşvik edilir Teşekkürler

Düzenleyen sar-dunya : 02-12-2013 saat 19:13 Neden: resimlere tekrar baktım :)
Eski 02-12-2013, 17:26   #259
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-12-2013
Merhaba, led isikla yapay aydinlatma projenizi inceledim.led cinsleri konusunda biraz daha aydinlatabilirmisiniz.tesekkur ederim.

FERRUH62 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-12-2013, 17:41   #260
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-12-2013
Peki hata bunun neresinde anliyamadim, sonucta cam saksi iyi oldumu veya olmadimi..

FERRUH62 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2013, 15:01   #261
Ağaç Dostu

Seabert74's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sar-dunya Mesajı Göster
Pek net görünmüyor ama dipten çıkanlardan biri çiçek sapı olabilir. Çiçek sapları, eski sapın üstünde çıkan dallar gibi çıkıyor, uçları konik değil daha girintili çıkıntılı oluyor.

Genta ve vilmorin'i aynı firma üretiyordu sanırım, onunla da olumlu sonuç alabilirsiniz. Kullanmadan önce çalkalamayı unutmayın.

Bence hava akımı yerine başka türlü bir sıcaklık farkı vermeye çalışın; gündüz-gece arası bir sıcaklık farkı gibi. Evinizin bir odası diğerinden daha serin ise o odada geceletebilirsiniz. Kapalı balkonunuz varsa ve sıcaklığı çok düşmüyorsa gece kapalı balkonda bırakmayı da deneyebilirsiniz. (Gece en düşük 15-16 derece oluyorsa mesela.) Diğer taraftan, sıcaklığı ayarlarken ışığı da ihmal etmeyin. Öte yandan sabırsızlanmayın, keyfi gelince yeni sap çıkaracaktır. (Şu an büyüyen yeni çiçek saplarım için bir çaba harcamamış ama altı ay beklemiş biri olarak söylüyorum.)

Eski sap üzerinde çıkan dallardan sağlıklı çiçekler alabilirsiniz.

Çiçek sapları yatayda çok uzadığında denge problemi yapabilir, bir olasılık olarak bunu anıyorum. Böyle bir durumda ilk çiçeklerle beraber (ama çok gecikmeden) sapı aşağı doğru bükerek sabitleyip ağırlık merkezini biraz değiştirebilirsiniz. Sapı aşağı doğru bükmek için bir elektrikçiden antigron kablo alıp kabloya uygun şekli verip sapı kablonun üzerine klipslerle tutturabilirsiniz. 1-2 hafta içinde kablonun şekline yakın bir şekilde sabitlenirler. (örnek şurada var, ancak yanlış tarafa büküldüğü için dengesi bozuktu :P)
Çok teşekkürler Sn Sardunya..
Çiçek sapını telle baglama konusundaki linki inceledim ancak oradaki orkidelerin hangisinin sapı hangi çiçeğe ait tam ayıramadım Ancak kullandıgınız malzeme güzel fikir, fırın poşeti klipsini düşünemezdim ben Biraz daha büyüdüğünde beceremez isem yardımınızı isteyeceğim yine..
Çiçeklenme konusunda malesef kapalı balkonum yok. Camın önünde duruyorlar zaten.. Artık onun yerine alışıp keyfinin gelmesini bekleyeceğim
Bir de gübre konusunda ayda bir çok seyrelterek kullanıyorum (daldırma usulu).. Sıklastırmama gerek var mıdır ??

Eski 04-12-2013, 13:19   #262
Ağaç Dostu

sar-dunya's Avatar

Beyaz çiçekler soldaki saksıdan çıkıyor. Denge problemi de buradan kaynaklıydı, çiçekler saksı tabanının bir karış uzağındaydı. Fırın poşeti ile çıkan bağlama malzemesinin kenarları biraz dişli, sapa çok sürttürmemeye dikkat edin.

Cam önünde duruyorlarsa gündüz-gece arasında bir sıcaklık farkı oluyordur.

Gübrelemede neyin daha iyi sonuç (örn: daha çok çiçek) vereceğini söyleyebilecek ihtisasım yok, ancak her sulamada aynı dozda -ve az- vermek bana daha pratik geliyor diyeyim. Azı çoğu ölçme imkanım yakın zamana kadar olmamıştı, sulama suyunu hazırlarken kutunun üstündeki dozu kullanıyordum (ve bendeki bitkiler hala yaşıyor). Halen kullandığım (ama kutunun tortulu dibine gelmiş) genta ve yumuşak su ile sulama suyu hazırladığımda kutuda yazan ölçünün beşte birinin bile her sulamada kullanmak için tavsiye edilenden fazla olduğunu gördüm. (>1300 mikrosiemens/cm oluyor.)

Bu arada, bir saksı için yaklaşık bir litre su ayırıp aynı sulama suyunu 3-4 defa kullanıyorum. Böylelikle gübre ve iyi sudan tasarruf etmeye çalışıyorum (daha çevre dostu ). Böyle bir pratiğin kendine göre (özellikle saksı suları birbirine karışıyorsa) eksisi de var tahminim.

Gübre üreticileri buraları okuyor mu bilmiyorum ama kendi derdimi de yazayım: (isteyerek veya istemeden) renklendirilmiş gübre solüsyonları, suya birden fazla defa gübre ekleyerek yapacağınız sulama kazalarına karşı iyi bir çözüm. Çiçek coşturan renkli iken vilmorin ve genta renksiz. Compo'nun ürününü hiç denemedim. Renk konusu haricinde hangisi hangi bitki için daha iyidir ve bir performans farkları var mıdır sorusunun cevabını ben de bilmiyorum.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Seabert74 Mesajı Göster
Çok teşekkürler Sn Sardunya..
Çiçek sapını telle baglama konusundaki linki inceledim ancak oradaki orkidelerin hangisinin sapı hangi çiçeğe ait tam ayıramadım Ancak kullandıgınız malzeme güzel fikir, fırın poşeti klipsini düşünemezdim ben Biraz daha büyüdüğünde beceremez isem yardımınızı isteyeceğim yine..
Çiçeklenme konusunda malesef kapalı balkonum yok. Camın önünde duruyorlar zaten.. Artık onun yerine alışıp keyfinin gelmesini bekleyeceğim
Bir de gübre konusunda ayda bir çok seyrelterek kullanıyorum (daldırma usulu).. Sıklastırmama gerek var mıdır ??

Eski 04-12-2013, 14:43   #263
Ağaç Dostu

Seabert74's Avatar

Ben de Gentayı üzerinde yazılanın altında seyrelterek kullanıyorum. 6 adet orkidemi de daldırma yöntemi ile aynı kovadan suluyorum. Bir hastalık durumunda hepsini hasta etme riski beni endişelendiriyor bir tek..
Bu arada kalan suyu da diğer çiçeklerin sulamasında kullanıyorum.
Cevaplarınız için teşekkürler Sardunya.
Umarım bol bol çiçek görürüz bu yıl

Eski 04-12-2013, 15:06   #264
Ağaç Dostu

tranquila's Avatar

Giriş Tarihi: 21-10-2013
Ben de hepsini aynı kaba daldırıyorum. En sağlıklı görünenden başlayıp en sağlıksıza doğru tek tek yapıyorum O yüzden biri hastalıklı ise diğerlerinin de hastalanması kuşkusu bende de var. Ama kalanı döküyorum ben.

Bir de, hepsini bir kez koruma amaçlı captan fungisit ile ilaçlanmış suya daldırmayı düşünüyorum ama sorun şu:

Bu captan fungisiti az miktarda nerden alabilirim? Biraz internetten araştırdım. 1 kiloluk paketlerde satılıyor. Halbuki ben 1 yılda 1 kaşık bile bitiremem. Elinde fazla olan biri bana gönderebilirse çok ama çok sevinirim

tranquila Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-12-2013, 15:43   #265
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

Giriş Tarihi: 14-10-2010
Dipten gelen lerden biri çiçek sapı . Hiç bir sorunla karşılasmazsınız. Ne kadar çişçek sapı o kadar çiçek. Artı kökleri her saksı dışına çıktığınta toprak değiştirmeyin. Bu arada eski çiçek sapından çıkanlarda yeni açacak çiçekler için hazırlık.

Seabert74 beğendi.
serkan_istanbul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2013, 18:42   #266
Ağaç Dostu

Charlaux's Avatar

Giriş Tarihi: 13-06-2011
Merhaba arkadaslar,
Bir sitede okudugum kadariyla minik orkideler icin haftalik olarak bir buz kubunu topragin ustune birakmanin faydali olabilecegi yazilmis,denemekte fayda var.
Sevgiler

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2013, 19:37   #267
Ağaç Dostu

sar-dunya's Avatar

Merhaba,

Evet, bu şekilde bakımı savunan bir site bile var. Diğer taraftan konuyla ilgili bir google araması, olumludan çok olumsuz sonuç çıkarıyor.

Üstteki iletilerde link verdiğim bazı profesyonel bakım kılavuzlarında (dendrobiumlarda olduğu gibi) bitkinin serinde bırakıldığı durumlarda bile soğuk su verilmemesi gerektiği ve gerekirse suyun ısıtılması önerilmiş.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Charlaux Mesajı Göster
Merhaba arkadaslar,
Bir sitede okudugum kadariyla minik orkideler icin haftalik olarak bir buz kubunu topragin ustune birakmanin faydali olabilecegi yazilmis,denemekte fayda var.
Sevgiler

Charlaux beğendi.
Eski 11-12-2013, 16:27   #268
Ağaç Dostu

Seabert74's Avatar

Ben de orkidelere bakarken bir bayan şöyle demişti ; "kayınvalidem her gün üzerine 1 küp buz koyuyor, harika oluyorlar"..
inanmamıştım ama, demek ki kullananlar varmış..

ufunkitos beğendi.
Eski 12-12-2013, 20:10   #269
Yeni Üye

celebity's Avatar

Giriş Tarihi: 12-09-2009
Orkidelerim için acil yardım bekliyorum

Orkidelerim çok iyiydi evde temizlik yaparken iki kere düşürdüm tekrar düşmesin diye camın içine koydum lakin orda unuttum ben onları farkettiğimde güneş yakmıştı yapraklarını birtanesinin gövde kızmıda kurumuştu hemen saksıdaki toprağını değiştir ama hiç bir faydası olmadı sanırım dün gece formu okurken gördüğüm örneklerden sonra gidip saksıları boşalttım ne göreyim yeşil köklerde sararmaya başlamış suyuda fazla gelmiş sanırım çürümek üzere başladım ağlamaya çok üzüldüm sizden ricam bana acil yardımınız kurtarmalıyım beyaz meleklerimi yardım edin lütfennnnnnn

Eklenen Resimler

celebity Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2013, 20:17   #270
Yeni Üye

celebity's Avatar

Giriş Tarihi: 12-09-2009
Resimlerde gördüğünüz kahverengiler tarçındır toprağını aldıktan sonra bol bol tarçınladım varsa sarar iyi gelir diye

celebity Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025