View Single Post
Eski 02-12-2013, 15:40   #257
Seabert74
Ağaç Dostu

Seabert74's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2013
çiçek sapları

Üstadlar merhaba..
Ekli orkidem Şubat ayından bu yana benimle.. Yaklaşık 7 ay çiçekli kaldı.. Çiçekler döküldükten sonra buradaki bilgiler ışıgında elimdeki iki orkide için farklı denemeler yaptım. Burada çiçek sapının kesilmesi ve kesilmemesi yönünde farklı görüşler vardı. Diğer orkidemin çiçek sapı sararmaya başladıgı için kestim. (dibinden). Bu orkidemin sapı yeşil kaldıgı için hiçbirşey yapmadım.
Yaklaşık 2 ay önce saksıdan taşan kökler sebebi içe saksı harcını değiştirip saksısını büyüttüm. Şimdiye dek sadece 2 kez Genta isimli sıvı gübreden verdim. Vilmorin bulamadım.. NPK;4,5,6 Hiç yoktan iyidir dedim ancak yaklaşık ayda bir veriyorum.
Bu arada taşındım, orkidelerim yeni yerlerine alışmaya çalışıyor. Diğer orkidem (sapı kesilen) henüz çiçek sapı çıkarmadı. Ekli resimdeki orkidemin ise, yukarıdaki 2 tane işaretli bölümler ve kökün yanında işaretlediğim yeni oluşumlar var.
Bunların hepsini çiçek sapı diye düşünüyorum ama;
**Eski çiçek sapı üzerinde bu saplar saglıklı olacak mı?? Yanlara dogru uzayan yeni çiçek sapları şekil bozuklugu ve saksının devrilmesine sebep olur mu??
** Yeni çıkan çiçek sapı ise, bitki bu kadar sap ve çiçeği saglıklı taşıyabilir mi??
Bol bol çiçek göreyim derken bir hasarla karşılaşmak istemem.
Yorum ve değerlendirmelerinizi bekliyorum.
Ayrıca bu aylarda çiçek sapı çıkarmayan diğer orkidem (görüntüsü hemen hemen bu boylarda) esintiye maruz bırakmaya çalışıyorum ama başka türlü nasıl teşvik edilir Teşekkürler

Eklenen Resimler

Seabert74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön