View Single Post
Eski 04-12-2013, 13:19   #262
sar-dunya
Ağaç Dostu

sar-dunya's Avatar

Giriş Tarihi: 20-04-2013
Beyaz çiçekler soldaki saksıdan çıkıyor. Denge problemi de buradan kaynaklıydı, çiçekler saksı tabanının bir karış uzağındaydı. Fırın poşeti ile çıkan bağlama malzemesinin kenarları biraz dişli, sapa çok sürttürmemeye dikkat edin.

Cam önünde duruyorlarsa gündüz-gece arasında bir sıcaklık farkı oluyordur.

Gübrelemede neyin daha iyi sonuç (örn: daha çok çiçek) vereceğini söyleyebilecek ihtisasım yok, ancak her sulamada aynı dozda -ve az- vermek bana daha pratik geliyor diyeyim. Azı çoğu ölçme imkanım yakın zamana kadar olmamıştı, sulama suyunu hazırlarken kutunun üstündeki dozu kullanıyordum (ve bendeki bitkiler hala yaşıyor). Halen kullandığım (ama kutunun tortulu dibine gelmiş) genta ve yumuşak su ile sulama suyu hazırladığımda kutuda yazan ölçünün beşte birinin bile her sulamada kullanmak için tavsiye edilenden fazla olduğunu gördüm. (>1300 mikrosiemens/cm oluyor.)

Bu arada, bir saksı için yaklaşık bir litre su ayırıp aynı sulama suyunu 3-4 defa kullanıyorum. Böylelikle gübre ve iyi sudan tasarruf etmeye çalışıyorum (daha çevre dostu ). Böyle bir pratiğin kendine göre (özellikle saksı suları birbirine karışıyorsa) eksisi de var tahminim.

Gübre üreticileri buraları okuyor mu bilmiyorum ama kendi derdimi de yazayım: (isteyerek veya istemeden) renklendirilmiş gübre solüsyonları, suya birden fazla defa gübre ekleyerek yapacağınız sulama kazalarına karşı iyi bir çözüm. Çiçek coşturan renkli iken vilmorin ve genta renksiz. Compo'nun ürününü hiç denemedim. Renk konusu haricinde hangisi hangi bitki için daha iyidir ve bir performans farkları var mıdır sorusunun cevabını ben de bilmiyorum.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Seabert74 Mesajı Göster
Çok teşekkürler Sn Sardunya..
Çiçek sapını telle baglama konusundaki linki inceledim ancak oradaki orkidelerin hangisinin sapı hangi çiçeğe ait tam ayıramadım Ancak kullandıgınız malzeme güzel fikir, fırın poşeti klipsini düşünemezdim ben Biraz daha büyüdüğünde beceremez isem yardımınızı isteyeceğim yine..
Çiçeklenme konusunda malesef kapalı balkonum yok. Camın önünde duruyorlar zaten.. Artık onun yerine alışıp keyfinin gelmesini bekleyeceğim
Bir de gübre konusunda ayda bir çok seyrelterek kullanıyorum (daldırma usulu).. Sıklastırmama gerek var mıdır ??

sar-dunya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön