Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sar-dunya
Pek net görünmüyor ama dipten çıkanlardan biri çiçek sapı olabilir. Çiçek sapları, eski sapın üstünde çıkan dallar gibi çıkıyor, uçları konik değil daha girintili çıkıntılı oluyor.
Genta ve vilmorin'i aynı firma üretiyordu sanırım, onunla da olumlu sonuç alabilirsiniz. Kullanmadan önce çalkalamayı unutmayın.
Bence hava akımı yerine başka türlü bir sıcaklık farkı vermeye çalışın; gündüz-gece arası bir sıcaklık farkı gibi. Evinizin bir odası diğerinden daha serin ise o odada geceletebilirsiniz. Kapalı balkonunuz varsa ve sıcaklığı çok düşmüyorsa gece kapalı balkonda bırakmayı da deneyebilirsiniz. (Gece en düşük 15-16 derece oluyorsa mesela.) Diğer taraftan, sıcaklığı ayarlarken ışığı da ihmal etmeyin. Öte yandan sabırsızlanmayın, keyfi gelince yeni sap çıkaracaktır.  (Şu an büyüyen yeni çiçek saplarım için bir çaba harcamamış ama altı ay beklemiş biri olarak söylüyorum.)
Eski sap üzerinde çıkan dallardan sağlıklı çiçekler alabilirsiniz.
Çiçek sapları yatayda çok uzadığında denge problemi yapabilir, bir olasılık olarak bunu anıyorum. Böyle bir durumda ilk çiçeklerle beraber (ama çok gecikmeden) sapı aşağı doğru bükerek sabitleyip ağırlık merkezini biraz değiştirebilirsiniz. Sapı aşağı doğru bükmek için bir elektrikçiden antigron kablo alıp kabloya uygun şekli verip sapı kablonun üzerine klipslerle tutturabilirsiniz. 1-2 hafta içinde kablonun şekline yakın bir şekilde sabitlenirler. (örnek şurada var, ancak yanlış tarafa büküldüğü için dengesi bozuktu :P)
|
Çok teşekkürler Sn Sardunya..
Çiçek sapını telle baglama konusundaki linki inceledim ancak oradaki orkidelerin hangisinin sapı hangi çiçeğe ait tam ayıramadım

Ancak kullandıgınız malzeme güzel fikir, fırın poşeti klipsini düşünemezdim ben

Biraz daha büyüdüğünde beceremez isem yardımınızı isteyeceğim yine..

Çiçeklenme konusunda malesef kapalı balkonum yok. Camın önünde duruyorlar zaten.. Artık onun yerine alışıp keyfinin gelmesini bekleyeceğim
Bir de gübre konusunda ayda bir çok seyrelterek kullanıyorum (daldırma usulu).. Sıklastırmama gerek var mıdır ??