agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni114Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-11-2009, 11:41   #301
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-07-2008
Şehir: İzmir&Menderes
Mesajlar: 786
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selsi Mesajı Göster
Sn. meyvelitepe.Cevapladıgınız için teşekkürler.
Benim zeytin agaclarım ispanyol cinsi.Bir kısmını siyah olarak topladım.Onları kavanozlara 1 kat zeytin 1 kat kaya tuzu olmak üzere doldurdum.hergün salladım. Yaklaşık 25 gün oldu. tatlanmış durumdalar.Yalnız bazı sorunlar var:
1- bazıları yumuşamaya başladı(hala içlerinde tuz bulunuyor)
2-bundan sonra onları nasıl muhafaza edecegimi bilemiyorum.Dolapta saklanmayacak kadar çok. ne yapmam gerekir.Bu konudada yardımcı olursanız sevinirim.
Yeşil zeytinleri-eger yalnış anlamadıysam- çizmeden tuzlu suda bekletebilir ve yenileceyi zaman tatlandırabilirim ?
Sayın selsi, ben geçen sene kalamata cinsi yeşil zeytinlerimi hiç çizmeden tuzlu ve limon tozlu suya attım olmalarını bekledim ve hala kütür kütür yemekteyim tavsiye ederim.

gtatas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-12-2009, 08:34   #302
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Merhabalar,

Dün Toprak TV'de Manisa Akhisar yöresinde zeytinciliği anlatan bir video izledim. Zeytinleri hızlı tatlandırmak için kostik kullandıklarını söylediler. Daha önce burada arkadaşlarda sözetmişti. Ancak büyük üretim alanlarında kostiğin bu kadar yaygın kullanıldığını bilmiyordum. Sanırım artık dışarıdan zeytin alıp yemeyeceğim.

acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-12-2009, 11:04   #303
Ağaçsever
 
buyukcoban's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-09-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 89
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Su değiştirmek suretiyle tatlandırılan zeytin normal fermentasyon sürecinden geçmemiştir. PH seviyesi 5-6 civarında, bazen de daha yüksektir. Bu şekilde hazırlanan zeytini saklamaya çalışmayıp kısa sürede tüketmelisiniz.
Sayın meyvelitepe,

Ben de tam bunu sormak istemiştim. Hangi yöntemle hem katkısız hem de son tanesine kadar herhangi bir yumuşama olmadan zeytinlerimizi kendimzi hazırlayım tükatabiliriz?

buyukcoban Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-12-2009, 16:46   #304
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Sn.Buyukcoban,
Bu baslıkta önceki sayfalara bakarsanız pek çok tarif olduğunu göreceksiniz. Ayrıca bu adrese de bakabilirsiniz. Bizim kullandığımız yöntemler topluca anlatılıyor.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-12-2009, 11:29   #305
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
tatlandırmada değişik bir usül.

Merhabalar,

Diyelimki 10 kg zeytin var ve bunu tatlandıracağız. Tatlanan zeytini de uzun sürede tüketeceğiz ama ilk zamanki hali ile (sertiği ile) muhafaza edebilelim istemekteyiz.

Zeytinleri hiç bir muameleye tabi tutmadan kaba koyuyoruz ve kabı ağzına kadar suyla doldurup bir kenara kaldırıyoruz. Zeytinlerin varsa saplarını ayıklamamak tercih edilmekte.

Bir hafta kadar sonra, üç beş günlük tüketimimiz kadar zeytini kaptan çıkarıyor ve bunları diliyoruz. Dilinmiş bu zeytinleri gene başka bir kaba alıp, suyla dolduruyoruz ve bir kaç gün suyu değiştirmek sureti ile yenecek hale gelinceye kadar tatlandırma işlemini yapıyoruz. Ana kaptaki zeytinler hep aynı suda bekleyecek sırası gelip alınıncaya kadar.
Ana kabın suyuna az miktarda tuz atanda var atmayanda, her iki şekilde de zeytin sertliğini muhafaza etmekte imiş.

Bayram tatilinde öğrendiğim bu usulü zeytin bulursam deneyeceğim ama belki sizlerden deneyen olur daha önce.

Hoşçakalınız.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-12-2009, 15:49   #306
Ağaçsever
 
buyukcoban's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-09-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 89
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Sn.Buyukcoban,
Bu baslıkta önceki sayfalara bakarsanız pek çok tarif olduğunu göreceksiniz. Ayrıca bu adrese de bakabilirsiniz. Bizim kullandığımız yöntemler topluca anlatılıyor.
Sn. meyvelitepe,

Bahsettiğiniz yöntemleri ve daha pek çok yöntemi okudum. Takdir edersiniz ki bu yöntemleri sıra ile denemek ve doğruyu bulmaya çalışmak için benim gibi amatörler için mümkün değil. Ben de bu yüzden size en uygunu hangisidir diye sormaya çalıştım. Yani sizin tecrübenizle sabit olarak.

Sn. hosseda'nın da yazdığı yöntemi bir arkadaştan daha duymuştum.

buyukcoban Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-12-2009, 14:22   #307
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-07-2008
Şehir: İzmir&Menderes
Mesajlar: 786
Bence kullanıcağımız kadar zeytinleri küçük şişelerde yapmalı çünkü zeytin almak için açtığımız zaman havası kaçmakta ve hemen yumuşamaktadır.

gtatas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-12-2009, 14:30   #308
Ağaç Dostu
 
Dudi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,763
Galeri: 54
Zeytinleri 3 yerinden çizip, kavanoza tuzla basarak leziz zeytinler yaptım

Dudi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-12-2009, 14:39   #309
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi buyukcoban Mesajı Göster
Sn. meyvelitepe,

Bahsettiğiniz yöntemleri ve daha pek çok yöntemi okudum. Takdir edersiniz ki bu yöntemleri sıra ile denemek ve doğruyu bulmaya çalışmak için benim gibi amatörler için mümkün değil. Ben de bu yüzden size en uygunu hangisidir diye sormaya çalıştım. Yani sizin tecrübenizle sabit olarak.

Sn. hosseda'nın da yazdığı yöntemi bir arkadaştan daha duymuştum.
En iyi yöntem diye bir şey yok. Zeytinin çeşitine ve damak tadına göre değişir. Bana göre herhangi bir kimyasal kullanmadan yapılan zeytin iyidir. Yapım şekli dayanıklılığı etkiler. Söz gelimi tatlı suda bekleyen zeytin çözünüp çürümeye başlar. Bu sebeple tatlı suda veya su değiştirilerek yapılan zeytin hemen tüketilmeli. PH 4-4.5 seviyesinde usulüne göre fermente edilen zeytin hem sağlıklıdır hem de çok uzun süre dayanır. Tuz oranlarının muhtelif etkileri vardır. Yani şöyle yapılırsa en iyisidir demek yanlış olur. Aynı balık pişirmek gibi. Nasıl mevsimine, balığına, hatta nereden yakalandığına göre çok çeşitli balık yapma usulleri varsa zeytin de öyledir.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-12-2009, 00:13   #310
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 12-08-2009
Şehir: ANTALYA
Mesajlar: 41
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nalan61 Mesajı Göster
Sevgili MeyveliTepe teşekkür ederim evet yanında diğer zeytin ağacı ile ceviz ağacı var. Şimdi o zaman zeytinleri toplayalım mı yoksa kararmasını bekleyelim mi ? Tabii siyahlaşırsa ne dersiniz.
Sn. Meyveli Tepe kararan zeytinleri topladım ve pet şişeye birkat tuz bir kat zeytin doldurdum aralarda salladım zeytinler tatlandı fakat zeytinlerin rengi siyahtan yeşile dönüştü bu ağaçtan ilk defa zeytin yapıyoruz yeşil olanları çizerek tatlandırmıştım çok güzel oldu ama siyah zeytin neden yeşile dönmüştür bu konuda fikriniz var mı?

nalan61 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-12-2009, 11:13   #311
Ağaç Dostu
 
nikomedia's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-07-2009
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 245
Bunlarda ağaçlarımızdan toplayıp yaptığım zeytinlerimizin bir kısmı. İnsanın kendi mahsülünü toplayıpta yemesi kadar zevkli birşey yok. Bizim için piyasadaki en iyi zeytinden bile kat kat iyi ve lezzetli

İlk defa yaptım. Bir kısmını salamura bir kısmınıda sele olarak denedim. Tabi yeşil zeytinide unutmayalım.

Eklenen Resimler
 
nikomedia Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-12-2009, 00:23   #312
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 12-08-2009
Şehir: ANTALYA
Mesajlar: 41
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Fermantasyonu tamamlanan ilk grup zeytini salamuradan çıkarttım. Dört hafta önce siyah olarak salamuraya koyduğum zeytinler açık kahverengi ve yeşile dönmüşlerdi. Selelere alarak iki gün havalandırdım. Oksijenle temas sonucunda renkleri tekrar karardı, siyah, koyu kahve ve koyu yeşil oldular. Havalandırma işlemi zeytinin lezzetini toplaması açısından da önemli.

Bu yılki salamuralar geçen yıl olanlardan da daha güzel oldu sanki. Tuz oranını iyice azaltmamız sonucunda çok az tuzlu (%2), çok leziz, orta sertlikte oldular. En iri zeytinlari salamura için ayırmıştık. Bir kilogramda 180 zeytin var.
Sn Meyveli tepe bu yazıyı atlamışım halbuki defalarca tarifleri okuyarak zeytinlerimi kurmuştum son sorumu geri aldım iyi ki varsınız teşekkürler

nalan61 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2010, 08:11   #313
Ağaç Dostu
 
Zeytinlibahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-07-2009
Şehir: İzmir Zeytinlibahce/Aliaga
Mesajlar: 809
Arkadaşlar zeytin toplama ve işleme zamanına yavaş yavaş yaklaşıyoruz, geçen yıl sn Meyvelitepe nin tavsiyeleriyle laktik asit kullanarak salamura suyunu 4.5-4.7 aralığında muhafaza edip, minimum tuzlulukta hani bir kişinin onlarça zeytin yemesine rağmen vucudun tuz limitlerini aşmayacak, zeytinin kendi aroma ve tadını alacağımız, sağlıklı mükemmel bir salamura yapıp yaz ortası kullanmaya başladık.

Dağıttığımız eş dost artık başka zeytin yiyemiyoruz, yine isteriz diyor

Yöntemi bize öğreten ve hatta ihtiyacımız olan laktik asiti bize gönderen sn meyvelitepe ye teşekkür ederim

Zeytinlibahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2010, 11:37   #314
Ağaçsever
 
Etrim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-08-2010
Şehir: Bodrum / Muğla
Mesajlar: 42
Merhabalar, kırma zeytine Muğla'da "çekişte" deniyor. Garova günlüğü bloğunda konu çok güzel anlatılmış. Özellikle çekişte zeytin acılığı gittikten sonra kaliteli sızma zeytinyağı ve limon ilavesi ile mükemmel bir lezzete sahip oluyor. Ancak kısa zamanda tüketilmesi gerekiyor aksi takdirde üzerinde küf oluşmaya başlıyor. Zeytinlerin acılığı gidip yenilebilecek lezzete geldikten sonra son suyuna bir miktar tuz (kaya tuzu) ilave edip saklarsanız küf oluşmuyor.

Bu durumda yemeden önce tuzundan arındırmak için bir süre tatlı suda bekletebilirsiniz. Kolayca tuzunu suya bırakacaktır. Çekişte veya çizik zeytin yapacaksanız başkaca herhangi birşey katmaya gerek yok.

Etrim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2010, 15:11   #315
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
Sayın Etrim,

" Çekişte " gibi algıladığınızı düşünüyorum " çekiçte" zeytini.

Bodrum yerlisi çekiçte der çünkü yazdığınız zeytine. Çizik dediğiniz ise dilme zeytin diye adlandırılır gene o havalide.

Etirimli oldunuz, şiveleri de kapıveceniz gari...

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2010, 17:15   #316
Ağaçsever
 
Etrim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-08-2010
Şehir: Bodrum / Muğla
Mesajlar: 42
Sn. Hoşseda,
Bence de "çekiçte" ama söylenişi kesinlikle "çekişte". bu yüzden düzeltmedim. Çizik Zeytin konusunda da haklısınız "Dilme" deniyor. Çekişteleri yapmak için genellikle Zeytin toplama zamanı gelmeden önce rüzgarla veya kendiliğinden yere düşün zeytinleri toplayık duruz gari Etirimde. Böylece değerlendirilmiş oluyor düşen yeşil zeytinler.

Etrim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-10-2010, 22:55   #317
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Arkadaşlar, taze zeytin yeme zamanı geldi. Bölgeye ve çeşite göre yeşil çizik, kalamata, kırık vs. yapmaya başlayabilirsiniz. Çizerek ve her gün su değiştirerek 2 haftada taze zeytin yemek mümkündür ve tadı başka bir şeye benzemez. İmkanı olanlar, kimi bahçeden, kimi komşudan, kimi pazardan zeytin bakabilirler

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-10-2010, 16:41   #318
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-03-2010
Şehir: Aydın
Mesajlar: 6
arkadaşlar evin önünden topladığım yaklaşık 2 kg siyah zeytini belkide 3 kg bilmiyorum, bir arkadaşın çok kolay bir şekilde tarif etmesi yüzünden 5 kg naylon kavanoza kurdum, kurarken aynen söylediği gibi bir sıra tuz ve bir sıra zeytin kullandım. Tuz kalın tuz ve zeytinlerin tamamı örtülecek şekilde üzerine tuz dökerek kat kat çıktım, ve söylenildiği gibi tam 2 hafta sonra kavanozu açtım baktım zeytinlerin tadı güzel ama biraz acıydı bende acılıkları geçsin diye 3 gün daha bekledim ve tekrar açtığımda tadlarının yenemeyecek denli zehir gibi acı ve sanki renklerininde değiştiğini gördüm,interneti biraz karıştırınca sele zeytinde 2 hafta sonra tuz değiştirilmesi gerekiyormuş diyerek yeni 2 kg 2 paket tuzla zeytinleri tekrar kurdum ve altta birikmiş sonradan öğrendiğim acı suyunuda tuzlarla birlikte döktüm, şu an 3 hafta olmuş az önce zeytinleri kontrol ettim yenebilir gibi ama hala acı, kavanoza hiç dokunmadım ve toplam olarak 3 defa ağzını açtım, bu noktadan itibaren ne yapmalıyım ? amacım kıvırcık sele zeytini yapmak...sanki bana 2 haftanın ardından kontrol ettiğim zeytinlerin canlılığı gitmiş zamanları geçmiş gibi geliyor,
sevgi ve saygılarımla

tommikks Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-10-2010, 16:46   #319
Ağaç Dostu
 
Ayşe Yıldız's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-06-2010
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 2,536
Bu şekilde kurulduğu zaman kurduğunuz kaplarda delikler açıldığını duydum. Acı suyun çıkması için ve her gün sallıyorlardı vidonları.

Ayşe Yıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-10-2010, 20:04   #320
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-03-2010
Şehir: Aydın
Mesajlar: 6
bana tarif eden arkadaş bu şekilde tarif ettiği için böyle yaptım, o da kendisi için 5 lt lik su bidonu arıyordu, bu konuda tamamen tecrübesiz ve bilgisizim , bir bilen arkadaş yardım edebilirse , acaba çok tuzdan dolayı mı oldu , şimdiden sonrası için salamura usulü üstüne su koysam olurmu yoksa yine ağaçlardan yeni zeytin mi toplayayım , o zamanda bir sürü tuz kullandım ona yazık

tommikks Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-10-2010, 19:21   #321
Ağaç Dostu
 
Nariel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2008
Şehir: Silifke & İstanbul
Mesajlar: 2,203
Galeri: 236
Yabani zeytin topladım yarım kilo kadar, yeşil-mor-siyah karışık durumdalar. Bunları nasıl bir yöntemle yapayım dersiniz? Renk renk ayıracak olsam olmaz, çünkü yeşil çıksa çıksa bir avuç çıkar Çizip suda tatlandırsam; olgun ve buruşuk siyahlar var onları ne yapacağım??

Şu yabanilerin tadını çok merak ediyorum, olursa kilolarca toplar yerim vallahi.

Eklenen Resimler
 
Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-10-2010, 20:16   #322
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Sayın Nariel, bence uğraşma resim beni yanıltmıyorsa zeytinlerde sinek vuruğu var, yani kurtlular, vuruk olanları ayırıp salamuraya koyarsan olur.
Name:  DSCF6388.jpg
Views: 8641
Size:  40.5 KB

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-10-2010, 20:44   #323
Ağaç Dostu
 
Nariel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2008
Şehir: Silifke & İstanbul
Mesajlar: 2,203
Galeri: 236
Sayın Lilium teşekkür ederim değerli yorumunuz için. Bugün pazardan da 1 kilo yeşil-mor zeytin aldım ancak onlarda da bahsettiğiniz sinek vuruğu mevcut. Pazarda kalamata türleri dışındakiler hep böyleydi. Şimdi onları da ayıklamaya kalksam elimde 250 gram zeytin ya kalır ya kalmaz. Neden böyle zeytinleri satıyorlar?

Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-10-2010, 22:37   #324
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nariel Mesajı Göster
... yeşil-mor zeytin aldım ..........sinek vuruğu mevcut. .................... Neden böyle zeytinleri satıyorlar?
Zeytine vurgun olup da, zeytin sinek vuruğunu bilemeyenlere vurmak için satıyorlar.

Her zaman içinde kurt (lavra) olmayabilir. Çekirdeye ulaşıp etrafında galeri açmadan önce, kimyasallarla yolda vurulmuş (öldürülmüş) da olabilir.


(Sn. lilium, gözlüğünüze!! hayranım)

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-10-2010, 23:26   #325
Ağaç Dostu
 
Nariel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2008
Şehir: Silifke & İstanbul
Mesajlar: 2,203
Galeri: 236
Ama koskoca pazarda bir tane pırıl pırıl renkli zeytin yoktu ki Ben de heralde dolu yağdığından ya da ne bileyim kuraklık olduğundan falan zeytinler bu sene kusurlu oldu sanmıştım.. Yeşillerin üzerlerinde hep mor bere ve halkalar var. Birkaçını kestim baktım, gerçekten kurt deliği gibi ama içinde kurda benzer bir şeye rastlayamadım. Yapmayayım mı şimdi bunları

(Bu arada yukarıdaki resimdekiler yabaniler, onlara birşey diyemem ama pazardan aldıklarım da böyle.)

Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-10-2010, 23:42   #326
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
(Sn. lilium, gözlüğünüze!! hayranım)
Ne demezsin dürbün mûberek, yıllarca onları dürbünle takip ettim, ordan kalan bir alışkanlık.
Alıntı:
Birkaçını kestim baktım, gerçekten kurt deliği gibi ama içinde kurda benzer bir şeye rastlayamadım. Yapmayayım mı şimdi bunları
Bence yapmayın. Yinede siz bilirsiniz.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-10-2010, 23:46   #327
Ağaç Dostu
 
Nariel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2008
Şehir: Silifke & İstanbul
Mesajlar: 2,203
Galeri: 236
İşte aldıklarımdan bir avuç. Çoğunu çizip suya koymuştum bile, ama %90'ı böyle. Çok kötü hissettim şimdi kendimi, uzaktan bakınca çilli gibi gözüküyorlardı, meğer kurtlularmış. Çekirdeğe ulaşan galeriler de tespit ettim. Tüh.

Eklenen Resimler
 
Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-10-2010, 23:55   #328
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Şu ürünü nasıl satıyorlar hangi vijdana sığdırıyorlar nasıl bir karakter anlamakta güçlük çekiyorum.
Sayın nariel aldığınız ürüne ürün demeye dilim de varmıyor ama bu ürünü kaça satıyorlar çok merak ediyorum.

Yahu bunların hepsi sabunluk.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-11-2010, 00:00   #329
Ağaç Dostu
 
Nariel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2008
Şehir: Silifke & İstanbul
Mesajlar: 2,203
Galeri: 236
Kilosu 3 liraydı. Şimdi gözümde canlanıyor da önceden pırıl pırıl yemyeşil kusursuz zeytinler gördüğümü anımsıyorum. Cahillik işte, kırk yılda bir zeytin yapayım dedim, aldandım. Attım hepsini, zaten elimi korkak alıştırıp sadece 1 kilo almıştım.

Allah'tan başka yerden aldığım siyah gemlik(?) zeytinlerim mis gibi kusursuz gözüküyor.

Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-11-2010, 00:30   #330
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Siz üç lira vermişsiniz bir kilo almışsınız, düşünün ki, bunu atıyorum ayşe hanım on kilo alacak ottuz lira verecek, ve kışlık yeşil zeytinini yapacak çoluğuna çoçuğuna yedirecek. Ve daha o üründe ne kadar zehir olup olmadığı belli değil.

Nasıl bir vijdan o parayı alan kişi o parayı nasıl çoluğuna çoçuğuna yedirecek, pes vallahi.

Sevgili nariel, zeytinde doğal olarak benekler vardır ve bu doğaldır şu resimdeki gibi.
Name:  zeytin.jpg
Views: 11687
Size:  40.4 KB

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024