agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Evcil Hayvanlar > Kediler
(https)




Beğeni Düzeni117Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-06-2008, 18:32   #91
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Galeri: 3
Burdaki belediye de köpekleri zehirlemiş, çünkü bir ara bayağı artmışlardı, hayvancıklar oldukları yerde ölüvermişler, tepelerde, yol kenarlarında, ağaç diplerinde. Toplayıp gömme zahmetinde bile bulunmamışlar, cesetleri şişmiş, çürümüşler, sinekler çöküşmüş cesetlere ve inanılmaz kötü bir koku
Kışın çöplüğe yemek aramaya geliyorlardı, ben de çöp kenarına ekmek ve kek bırakıyordum, çünkü burda kışlar inanılmayacak kadar soğuk ve uzun geçiyor. Ben sıcak evde dayanamazken onlar nasıl dayansın diye sürekli düşünüp onlar için dua ediyordum ve komşulardan da topladığım artık ekmekleri kargalar, martılar ve köpekler için çöp kenarlarına bırakıyordum. Sonunda şikayet etmişler ve belediye hemen tamamını zehirlemiş, şimdi tek tükler Yani çözüm illa acımasızca zehirlemek mi? İnsanımız merhameti, empatiyi ne zaman öğrenecek? Ne zaman bu ilkelliklerden ve caniliklerden kurtulacağız? Ne zaman kendi haricimizdeki canlılara da saygı duymamız ve onları bir şekilde korumamız gerektiğinin bilincine varacağız? Ne zaman bu tür katliam haberleri duysam haftalarca aklımdan çıkmıyor!

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2008, 18:53   #92
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Galeri: 29
Benim hiç umudum yok ne yazık ki. Aşağıdaki linke bakarsanız her şehirde köpeklerin acımasızca öldürüldüğünü göreceksiniz.

http://www.google.com.tr/search?hl=t...k+katliam&meta=


Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2008, 23:40   #93
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-06-2008
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1
Hayvanlara zarar gelsin istemezmiş

Farkında mısınız bilmem ama hayvanların yaşam alanını işgal etmiş durumdayız ve buna rağmen utanmadan bahçede gezinen kedilerden bahsediyorlar. Ha birde hayvanları çok severmişte, yetkiliyi uyarmışmış. Bak bak. Acayip sinirlendim ya. Nefret ettim bu sonradan görme insanlardan. kedi bu tabii ki bahçede gezecek. Yeri gelecek toprağa pisleyecek. Onlar doğaya ait ve bizler onlara yaşayacak bir doğa bırakmadık. Gasp ettik durduk. Şimdide çözüm olarak onları yok etmek istiyoruz. Yuvaları olan ağaçları, ormanları yok ettik. Komşun çok iyi bir kadınmış. O aç kediler onun döktüğü mamayı elektrik süpürgesi gibi yalar yutarlar ve üstüne üstlük temizler. Nerede kaldı onların pisliğine doğanın ihtiyacı var. Toplatıp duruyorsunuz kedileri ve köpekleri ve onları alıştıkları ortamlardan uzaklaştırarak büyük günahlar işliyorsunuz. Cani insanların zehirlemesine sebep oluyorsunuz. Sonra utanmadan bir de hayvanları severim diyorsunuz. Sizin onları uyutanlardan ne farkınız var? Buna zemin hazırlayan sizin gibi benciller...Burada kaç kediye zehir içirdiler. Efendim neymiş bir daha köyden yeni indim şehire sonradan görme bir bayan(davarlarla büyüyen) rahatsız oluyormuş. Cıyak cıyak acı çektiler. Madem seviyorsun ve rahatsız oluyorsun, gitte gör barınakların halini. Gitte gör, nasıl çabalıyor insanlar onları yaşatmak için. İnsanlık budur işte. Amerika'da Avrupa'da kediler ve köpekler hastanelere giriyor, otelleri var. Yaşadığın ortama katkıda bulun. Kedi istemiyorsan çevrende, onlara yaşayacak alan bırak.

ayhank ve Duru beğendi.
lilith3434 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-07-2008, 11:53   #94
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Alıntı:
Efendim neymiş bir daha köyden yeni indim şehire sonradan görme bir bayan
(davarlarla büyüyen) rahatsız oluyormuş.
Kedileri severken "bazı hayvanlanları" hakaret etme duygunuza alet etmemeniz gerekir...
Haklı iken haksız duruma düşme hoş olmaz. Lütfen daha sakin....

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2009, 16:40   #95
Ağaç Dostu
 
osmann's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-06-2008
Şehir: trabzon
Mesajlar: 320
Konu başka bir tarafa doğru gitmekte iken ben yüksek müsadelerinizle en başa, yani Penelope arkadaşın sorununa dönmek istiyorum.
Toplum içinde yaşama kuralları var. Kaldı ki dağ başında bile olsanız doğanın kendine özgü kanunları var ve orada da başına buyruk bir hayat sürmek mümkün değil. Mümkündür diyenlere sadece bencil diyebilirim. Meşhur bir söz vardır ya, senin özgürlüğün bir başkasının özgürlüğünün başladığı noktada biter diye. Bu durum için söylenmiş sanki. Hele hele apartman- site gibi kalabalık insan topluluklarının olduğu bir yerde insanlararası saygı şart. Benim kadar kedi-köpek-börtü-böcek seven olmasın ama yapılanı ben de saygısızlık ve düşüncesizlik olarak değerlendiriyorum. Ben de hayvanlar için su ve yemek bırakıyorum, onları besliyorum ama bunu yaparken başka insanların hayatlarını etkilemeden yapmaya çalışıyorum. Allerjik bünyede olan insanlar var ve hayati reaksiyonlar söz konusu olabiliyor. Sırf biz hayvanları çok seviyoruz diye onları(rahatsız olan insanları) hiçe saymak sizce doğru mu? Diğer yandan, arkadaşımızın söylediği de çok doğru, onlara yaşam alanı bırakmadık. Onların yaşadığı yerlere kentler,binalar,metropoller inşa ettik. O halde birlikte yaşamayı öğrenmek zorundayız. Ben sitede yaşıyorum fakat yemek artıklarını ve su kaplarını zaten kedi ve köpeklerin uğrak yeri olan çöp yakınlarındaki temiz bir köşeye bırakıyorum. Şimdiye kadar şikayet eden ya da rahatsız olan olmadı. Demek ki hayvanları da düşünüp, koruyup, gözeterek insanlarla uzlaşma sağlamak mümkün, bunu büyük bir meydan savaşına döndürmek çok anlamsız. Eğer bahçenizde olmalarından rahatsızsanız, uygun gördüğünüz boş bir arazi ya da bölgede onları besleyerek, hem bahçenizi kurtarmış hem de hayvanlara yardım etmiş olursunuz. İnsanlar da hayvanlar da bitkiler de huzurlu olur. Uzlaşmacı çözümler yerine elimize savaş baltalarımızı alıp çığlıklarla karşı tarafa saldırmak yüzyıllar boyu insanoğluna bir fayda getirmedi. Bunun en güzel kanıtı cilt cilt yazılmış tarih kitaplarında mevcut. Hatalıysam lütfen...

osmann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2009, 18:36   #96
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 23-10-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 262
Bahçelerin kabusu kedi, köpek gibi canlılara önlem

Her bahçe sahibinin kabusu olan kedi, köpek gibi canlıların, bahçeye bıraktıkları dışkılar ve pençeleri ile verdikleri zarar tahammül edilemez seviyede oluyor. Bu sulama başlığındaki kızılötesi hareket sensörleri bahçedeki hareketi algılayarak, hareketin bulunduğu noktaya aniden su püskürtme ye başlıyor. Üstelik bahçenizi korumak için estetikten uzak çitler, tel örgüler, bahçe duvarı gibi objelere de artık muhtaç değilsiniz. Ani gürültü ve yağmurlama hareketi, dönüş sırasında caydırma ve su dağılım davetsiz misafirleri korkutup kaçırıyor.

Eklenen Resimler
 
ayazkentli beğendi.
Remzi Sarıoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2009, 21:22   #97
Ağaç Dostu
 
Zeytinci's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-12-2008
Şehir: İzmir/Kaynarpınar
Mesajlar: 1,151
Remzi bey,

Bu alet misafirleri nasıl tanıyor? Bir yöntemi olsa gerek...Yoksa onları da mı kaçırtıyor

Ayazkızı beğendi.
Zeytinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2009, 01:49   #98
Ağaç Dostu
 
COYOTE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-01-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 1,515
Galeri: 1
Hadi köpekleri kedileri kovup çiti kaldırdık e ya bahçenizdeki çiçekleri vs koparmaya dadanan insanlar olursa? Site içinde olmadığı sürece çitsiz bir ev düşünemiyorum Türkiye'de..

Ani gürültü ve yağmurlamadan sonra o garibanların halini de düşünemiyorum. Ha niyetim Panter Emellik yapmak değil ama bahçenizin biraz ilerisine berisine yemek,su koyararak biraz da olsa engelleyebilirsiniz belki..

Duru beğendi.
COYOTE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-07-2009, 20:34   #99
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 14-04-2008
Şehir: Burdur
Mesajlar: 338
Galeri: 6
Arkadaşlar Merhaba,

Yazılanları baştan sona okudum. Öncelikle Penelope'a kendi çözümümü söyleyeyim. Kedilerin girmesini istemediğiniz yerlere bir hat halinde karabiber dökün. Biliyorsunuz, kedi kendi idrarıyla belirlediği yeri benimsiyor, siz de bu mekanizmayı tersine çevirmiş oluyorsunuz. Hayvana bir zarar da vermemiş olursunuz.

Diğer boyutu hakkında söylemek istiyorum. Benim bitişik komşum da tıpkı sizinki gibi kendi bahçesinde sokak kedilerini besliyor. Bahçesinde ayırdığı bir yere kedi maması döküyor. Tıpkı sizinki gibi kedi nüfusu günden güne arttı. Evin kapısına çıkan merdivende en az 20 kedi oturur durumdadır.

Şubat tatilinde 10 günlüğüne bir yere gittik. Döndüğümüzde garajda iki minik kedi yavrusunu ölü bulduk. Gece arabamızı garaja sokarken girdiklerini farketmemişiz ; sıcak olduğu için garaja girmişler. Sabah biz giderken de çıkmamışlar, onlara göre, her gün aynı saatlerde gidip aynı saatlerde dönüyoruz.Kediler 10 gün içinde de açlıktan ölmüş. Bahçelere alıştırılan kedi ve köpekler, insanın bilerek ya da bilmeyerek kendi yaşam alanını düzenlemek adında yaptığı uygulamalardan olumsuz etkilenebilir, hatta hayatlarıyla ödeyebilir.

Evde ya da bahçemde kedi beslemeyi hiç düşünmem, -benim tercihimdir- ama iki minik kedinin katline bir şekilde sebep olmayı da hiç mi hiç istemezdim. Günlerce aklımdan çıkmadı. İşin tuhafı, o kadar sokak kedisini tek tek tanıyor olmakla övünen bitişik komşum, yavruların kayıp olduğunu anlamamış. Farketseydi, telefonla bize ulaşmış olsaydı, garaj anahtarını derhal bir kargo şirketiyle yollar, kedilerin dışarı çıkmasını sağlardık. (Olay Şubat'ta oldu, hâlâ öyle olsaydı, böyle olsaydı diye kafamda gezdiriyorum, etkisinden kurtulamıyorum )

Şimdi soruyorum, komşum kendine göre hayvan sevecek diye ben neden durduk yerde kedi katili olayım ?


Düzenleyen seleste : 25-07-2009 saat 20:36 Neden: Anlatım bozukluğu : Kediler.... ölmüşler - yanlış
seleste Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-07-2009, 22:47   #100
Ağaç Dostu
 
thomasina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-06-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 497
Galeri: 31
Sevgili seleste. Haklısınız, durduk yerde kimse kedi ya da başka bir hayvana zarar vermek istemez. Bu en azından normal bizim gibi düşünen insanlar için, istisnalar da fazlaca var ama tabii o başka bir konu.
Komşunuz beslemese de bir kedi ve köpek kavramı var şehirlerde, bunu genelde unutuyoruz. Komşunuzun yaptığı yalnızca onları belirli bir yere yemeğe alıştırmak. Yoksa onların çoğalmasına katkıda bulunduğunu hiç sanmıyorum. Bu sayfayı baştan beri okuyorum insanlar kedi besleyenlerden fazlaca sayıda kediyle ilgilenenlerden rahatsız oluyorlar. Hayvanseverlerin bir kısmının yanlış yöntemler ve uygulamalarından dolayıdır ki çoğu zaman haklıdırlar. Ama şikayetleri okuduğunuzda aslında kedi beslenmesinden çok kedi veya köpek diyelim ki bunlar da sahipsiz, varlığının sorun olması cümleler arasında gizleniyor. Diyelim ki komşunuz kedileri hiç beslemedi sevgili seleste, çevrenizde hiç kedi besleyen yok o halde bulunduğunuz şehirde sokak kedisi veye köpeği olmayacak mı? Bunlar madem bizi beslemiyorlar biz şehir dışına veya köylere mi göç edelim diyecekler. Sanırım böyle birşey asla olmayacak. Besleyenlerden şikayet ederken sanki onların nüfüsünu onlar artırıyormuş gibi konuşuluyor. Oysa biliyorsunuz ki böyle birşey yok. Ya da şöyle mi diyelim, ki umarım kimse içinden bile geçirmiyordur. İşte eğer bunları besleyen olmazsa, bunlar da aç kalacaklar, çoğu zaman ölecekler, üreyemeyecekler ve bizim sitelerimize bahçelerimize gelmeyecekler. Şunu ısrarla söylemek isterim ki insanların sokak hayvanı kavramını kabullenmesi gerekir. Böyle bir sorun her neyse var. Çoğunlukla sanki şehirlerde kedi yoktu da bu topluca kedi besleyenler tarafından arttırılmış gibi konuşuluyor.


Düzenleyen thomasina : 25-07-2009 saat 23:11 Neden: imla hatası
thomasina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-07-2009, 23:02   #101
Ağaç Dostu
 
thomasina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-06-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 497
Galeri: 31
Hayır bu inanılmaz bir yanlış. Onlar bizden önce vardı, yine olacaklar. Maksat bu olayı kabullenip beraber yaşamayı tercih etmektir. Hayvan beslemek ya da sevmek, dışarda aç hayvanları doyurmak demek değildir. Aç olan, evcil bir canlıyı gördüğü zaman; insanoğlu zaten beslemelidir. Hatta bazen evcil olmayanında karnı doyurulursa insana zarar vermekten vazgeçer. Kanada veya Amerika'daki vahşi ayı olgusu gibi. Yaşam alanları işgal edilince ne yapacak hayvanlar, evlere girecek. Her neyse, hayvan beslemek, evde hayvan bakmaktır aslında. Onunla beraber aynı haneyi paylaşmayı tercih etmektir. Ha hepimiz sokak hayvanlarını besliyoruz, ben özellikle evimdekinden çok sokaktakilerle ilgileniyorum ki hayvan sevmeyenlere karşı güçlü olabilsinler diye. Ama her zaman aynı saatte ve aynı yerde vermem ki alışıp kendi doğal yaşamlarını bozmayayım. Benim sokaklarda beslediğim onlarca hayvan var ama kimse benden rahatsız değil. Bu bir yöntem meselesidir. Bütçem oldukça kısırlaştırma yaparım,ki yavrular telef olmasın sizin de anlattığınız gibi.
Eğer komşunuz beslemeseydi de bir kış günü anneleri insanlar tarafından öldürülmüş ve çocukların hırpalamasından kaçan iki yavrucuk ısınmak ve belki de bir lokma yemek ve bir yudum su için garajınıza yine gelecekti. Bu olur ve devamıda getirilebilir olasılıkların. O nedenle şehir hayatının sorunu olan sokak hayvanlarına böyle kişisel tercihler açısından bakılmadan, daha insanca ve uzmanlar eşliğinde çözüm bulunmaya yanaşılırsa el birliğiyle hem siz rahatsız olmazsınız, hem o güzelim hayvanların canı yanmaz, hem de bizim gibilerin içi daha rahat olur. Tabii bu devletle ve kanunla desteklenerek.
Burada sizin kabul etmeniz gereken şey, komşunuzun yanlış yöntemidir, sevgisi değil.
Şimdi ben sormak istiyorum izninizle bu ortak sorunumuz ise eğer, şehir insanı olarak. bu sorunları çözmek yalnızca biz hayvanseverlerin mi görevidir?


Düzenleyen thomasina : 25-07-2009 saat 23:14 Neden: ekleme
thomasina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2009, 23:39   #102
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 14-04-2008
Şehir: Burdur
Mesajlar: 338
Galeri: 6
Sevgili Thomasina,

Burada sizin kabul etmeniz gereken şey, komşunuzun yanlış yöntemidir, sevgisi değil.

Benim de anlatmaya çalıştığım bu. Penelope'nin ve benim komşularımızın ortak hatası, sokaktaki hayvanları yiyeceğe alıştırmanın hayvan sevme yöntemi olmadığını anlamamaları. Dahası, kokusuyla, pire taşıyabilme özelliğiyle, bitkilere verdiği zararla komşularını rahatsız etmelerini de umursamıyor olmaları. Birileri hayvan beslemeyi sever, diğerleri çiçeklerini sever, başka birileri müzik dinlemeyi sever. tercih meselesidir. Ortak yaşanan yerlerde, komşuya rahatsızlık vermemek asgari bir nezaket kuralı değil mi peki ? Penelope'un yaşadığı yeri bilmiyorum ama bizim yaşadığımız sitede, sınırı boş tarlalara bakan bir yer var. Örneğin benim komşum, kedilere dağıtacağı yiyeceği oraya götürmek adetinde olsaydı, kediler evlerin garajlarını kendi yaşam alanı saymamış olacaklardı.

Yukarda bir arkadaşımız, Avrupa ülkelerinde başıboş kedi ve köpeklere rastlanmadığını belirtiyor. Öyle bir düzenlemenin yapılacağı bir gün elbette gelecektir. O zamana kadar sokak hayvanlarını şiddetten ve açlıktan korumak elbette havanseverlerle birlikte herkesin görevidir.

Hayvansever kavramını açmak istiyorum. Hayvanları sevmek; hayvanların ait olduğu doğal ortamda yaşamaları için bir mücadele vermek demektir. Kendi çocuğuma da öğrencilerime de öğrettiğim hayvan sevgisi kavramı, bu dünyayı hayvanlar ve bitkilerle paylaşmakta olduğumuz, aynı ekosistemin bir parçası olduğumuzdur. Ne oğlum ne de öğrencilerim ne de ben kendim, solucan görünce tabureye zıplayan, örümcek görünce terliği yapıştıran insanlar değiliz. Hayvan sevgisini böyle anlıyorum.

Evcil hayvanlara gelince; bir öğretmen gözüyle, bir canlıyı yaşatmanın sorumluğunu almak adına öğrencilerimin evcil hayvan beslemesini isterim. Sınıfta bir akvaryumumuz var örneğin. Kedi ve köpek besleyenler var. derslerde heyecanlı heyecanlı anlatırlar; bunu da elbette destekliyorum. Burada vermek istediğim değer ; hayvanların tamamını - "bizim" olmayanları, nadide bir cins olmayanları - sevmeleri.

Çocuklarda oluşmasını istemediğim değer ; evcil hayvanlarını aileden biri, arkadaş yerine koymaları. Yetişkinlerde bile duyarsınız " Beni köpeğim insan gibi, hatta çoğu insandan daha mükemmel vs." Özellikle çocuklarda, evcil hayvan sevgisi, insan sevgisi ile ikame edilebilir bir duruma dönüşmemeli. Bu ciddi rol kargaşına yol açabilir. Bunun sınırını ne çizer ?

Evimde neden bir evcil hayvan istemiyorum ? Çünkü onun yaşamını devam ettirmesi sorumluluğu oldukça ağır bir sorumluluk. Evcil hayvan beslemek zaman, emek ve bir miktar da para gerektiriyor. Eğer bunları tasarruf edebilecek durumum olsaydı, hepsinin toplamını bir evcil hayvana değil, çocuklara ayırırdım. Çocuklarla sokak hayvanlarını karşı karşıya getirdiğimi düşünmeyin, yalnızca öncelik sırasına koyuyorum; çocuklar benim için her zaman ilk sırada. Sokakta dilenen bir çocuk, okula gönderilmeyen bir çocuk, şiddete ve tacize maruz kalan bir çocuk her zaman ilk dikkatimi çekendir.

Forumun bu bölümünü, hayvanları sevmenin onlara zarar vermeden birlikte yaşamak olduğunun yanısıra, öğrencilerime öğretmeye değer başka kavramlar olup olmadığını öğrenmek üzere her satırını dikkatle okuduğumu bilmenizi isterim.

Çocuklara saldıran ve parçalayan sokak köpekleri - bugünkü gazeteler- bir sonraki mesajımın konusu olsun.

seleste Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2009, 08:30   #103
Ağaç Dostu
 
thomasina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-06-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 497
Galeri: 31
Sevgili seleste, zaten benim sorguladığım sizin neden evde hayvan beslemediğiniz ya da beslemek istemediğiniz değildi, yanlış anlamışsınız demeyeceğim büyük olasılık ben yanlış ifade ettim. Dediğiniz gibi bu kişisel bir tercih meselesidir ve hatta tercihlerdeki öncelik sıralaması meselesidir. Dahası bu kişiye özgü bir yaşam şeklidir.Ama dediğim gibi bir konuda hemen aynı düşüncedeyiz. Sözü geçen komşular gibi bilinçsiz hayvan besleyenlerin hayvanların karnını doyururken bir yandan da kazanılacak her hayvanseveri potansiyel bir düşman haline getirmeleridir. Bu konuyu yine yanlış ifade etmiş olmayayım sizden ya da tanıdığım ama hayvan beslemeyen birçok kişiden bahsetmiyorum. Söz meclisten dışarı. Ama asıl üstünde durmak istediğim baştan beri bunun ortak bir sorunumuz olduğudur. Dediğim gibi bu komşulara benzer şikayetler hep bana gelir, bana bu hayvan sevgisimi denir. Ben bu bakış açısını sorgulamak isterim her zaman. O yemeğe alışmış hayvanlar gibi onları bilinçsizce besleyenler de bizim ortak sorunumuz.Benim tam da üstünde durmak istediğim budur. Ama ne yazık ki o kişiler nasıl bilinçsizce hareket ediyorlarsa siz ya da ben gibileri eleştirdiğimizde de ya da bir şey önerdiğimizde aynı kabalıkla cevaplıyorlar ve hatta bazen saldırgan oluyorlar. Bana göre işte asıl sorun tam da burada başlıyor. Kimseye akıl vermek niyetinde değilim ve hatta bunu haddim olarak da görmem ama ben böyle insanlarla tartışmaktan bile kaçınıyorum. Ne yapıyorum kendimce o hayvanları ben de üstelik daha iştahla yiyecekleri başka bir mamayla baştan çıkarıp, insanların rahatsız olmayacakları başka bir yerde beslemeye gayret ediyorum. Tabii dediğim gibi düzenli aynı saatte değil. Çoğu hayvan besleyen benim bu düzensiz saat uygulamama karşı çıkarlar ama aslında en mantıklısı budur. Alışmamış oluyorlar ve tembellik yaparak doğalarından vazgeçmiyorlar.
Neyse aslında yine aynı şeyden belki biraz farklı bir dilde konuşuyoruz o kadar. Ama tabii sorundan etkilenen aslında karşı karşıya gelmemesi gereken iki tarafmış gibi oluyoruz yine. Bu her platformda bu tür konuşmalarda mutlaka aynı sonuca geliyor. Hayvan besleyen veya beslemeyen grupları oluşturuluyor. Oysa ben hiç o açıdan bakmam, bakmam da. Herkes benim gibi olmak zorunda değil, ben de kimseye benzeme kaygısı taşımamalıyım. Çocukların hayvan beslemesinin onlara ne gibi katkıları olduğu konusundaki düşünceleriniz tartışılamaz bile, çok haklısınız. Ama dediğim gibi ortak bir mücadele ama insani sınırları aşmayan ve yasalarla desteklenmiş olarak. Bunu istiyorum ve kesin düşüncem sizde bunu kabul edersiniz. Benim aktarmak istediğim şey aslında ya da size sormak istediğim şuydu; aynı sitede olsak ve aynı şeyden rahatsısız, ben kendi yöntemimi uyguladım diyelim. Siz ne yaparak bu mücadelede yanımda olurdunuz ben bunu öğrenmek istedim. Bunu da sakın bir eleştiri ya da sorgulama olarak algılamayın lütfen, her yazışmamda insanlardan farklı kişilerden bir şey öğrenmek istediğim için bu detay sorulara girerim. Rahatsızlık vermek niyetim değil, maksatını aşan konuşma yapmak hiç değil. Ben bunun cevabını almak isterim sizden. Bilinçli ve ön yargılı olmadığını düşündüğüm insanlara her zaman daha çok sorararım bir öneri ya da fikir almak adına.


Düzenleyen thomasina : 27-07-2009 saat 08:57 Neden: imla hatası
thomasina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2009, 08:50   #104
Ağaç Dostu
 
thomasina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-06-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 497
Galeri: 31
Ama Sevgili seleste, çok zevk alarak okuduğum mesajınıza sonlara doğru üzüldüğümü ve hatta kırıldığımı ifade etmeden geçemeyeceğim. Hem karşılaştırmak istemiyorum derken, hemde yazınıza çocukları parçalayan hayvanlardan bahsederek bitirmeniz son derece üzücü. Eğer çocuklar söz konusu olsaydı ben de bunu burada yazabilirdim hatta daha fazlasını. Ama burada söz konusu sokak hayvanıysa ve onların kötü yaşamı ve onlara zarar veren insanlarsa ben buna göre örnek vermeyi tercih ederim doğrusu. Hep aynı şey oluyor bir hayvan savunmasına girildiği zaman karşımıza hep çocuklar çıkarılıyor neden oluyor anlamış değilim. Hayvansever olmam çocukları ihmal ettiğim anlamına gelir mi? Ya da çocuklar için bir şey yapmadığım anlamına gelir mi? Ben eğer böyle bir düşünce oluşturduysam sizde üzülürüm. Çünkü işin aslı ben aralarında seçim bile yapmamak gerektiğini tercih sıralamasına bile girmemek gerektiğini düşünürüm. Bu benim fikrimdir, yalnızca beni bağlar. Ama konum dışı saydığım çocuklardan burada bahsetmiyor olmam ben ve benim gibi birçok hayvan severin çocuklarla da ilgilenmediği anlamına gelmez. Bilirmisiniz ben tüm bu olayların çok fazla güçlü olmamama rağmen maddi bir boyutu olmadığını bile düşünürüm. İş bizden artanları bir yerlere aktarmak değil, sahip olduğumuzu paylaşmaktır. Bana göre asıl yardım budur. Bana hep kurulan cümle şudur, dünyada o kadar aç çocuk varken sen neden hayvanların karnını doyuruyorsun? Ben biliyorum ki bunu soranlar bütçesinin küçük bir parçasını tanımadığı bir çocuğa asla ayırmamıştır. Zengin olmayı beklemektedir ve hayvan beslediğim içinde benim aslında bütçemin uygun olduğunu düşünmektedir. Çocuklara nasıl yardım ettiğimi, neler yaptığımı orada alakasız bir şekilde karşılaştırma yapmış birine açıklamanın yersiz olduğunu düşündüğümden verdiğim tek yanıt şudur( hatta biraz sinirlenerek arsızlık yaparım): Ben hayvanları beslemeyi tercih ediyorum, sen ne yapıyorsun çocuklar için?
Şimdi belki de yanlış anladığımdan bu konuya girdim, uzatmak istediğimden değil.
Tüm bunların ışığında zaten yazış üslubunuz ve ve kariyeriniz bana o kadar öğretici gelmiştir ki, bunu söylemek isterim. Yazışmak keyifli, aksini hiç düşünmedim.
Ama yine de son satırınızı okumaktan en azından bu başlıkta hala rahatsızım. Ya da şöyle mi demem gerekir? Ki sanmıyorum. Evde gördüğü yanlış davranışlar yüzünden çocuklar tarafından katledilen minik hayvanlar mı? Ki birini ancak bin bir emekle iki sene yaşatabildim. Her anını da o sana bunu yapmak istemedi, o aslında canavar olamayacak kadar çocuk, bilmiyordu diyerek kedimle konuştum. Hiçbir şey ya da olay kökenini düşünmeden düşman olmama neden olamaz diyeyim kendimi anlatmak adına.
Her satırı isteyerek paylaştım, sizinle yazışmak bir zevkti...
Umarım devam ettirebiliriz.
Esenkalın.

GothiCat beğendi.
thomasina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2009, 10:29   #105
Ağaçsever
 
mugeor's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-07-2009
Şehir: maltepe/istanbul
Mesajlar: 48
belediyelerin hayvan hastanelerı var.hepsinin yok ama bi kaç yerin var.bakıma ihtiyaçı olanları toplayıp götürebilirsiniz.ücretsiz kısırlaştırıyorlar,bakımlarını yapıyorlar.sizden sadece amelıyatta gereklı bı kaç şey istiyorlar.

mugeor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2009, 12:11   #106
Yeni Üye
 
serpilozuturk's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-04-2007
Şehir: ankara
Mesajlar: 1
bir biyolog olarak bu uyarınızı ciddiye bile almıyorum onlarında yaşam hakkı olduğunu unutmayın ne demek yiyecek vermemek

GothiCat, ayhank ve Duru beğendi.
serpilozuturk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-08-2009, 15:19   #107
Yeni Üye
 
Cassiopeia's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-08-2009
Şehir: Antalya
Mesajlar: 7
Merhaba,
Kedi ve köpeklerin insan hayatına uyum sağlayabilmek için yüzyıllar boyunca ne kadar emek verdiğini bir bilseniz. İnsan kendi bilgeliğinin unutulmuş yanıyla mücadele ederken ve bu süreçte hatalar yapıp dünya annesine olan sevgisini hatırlayamaz iken, kuşlar kediler köpekler, bitkiler ve tüm varlıklar ona, aynı nefesi soluduğunu ve hepimizin bir olduğunu anlatmak için değişim geçirip durdular. Hayatın en güzel anlarındandır bir bitkinin büyüdüğünü görmek, bir çocuğun kahkasını duymak, bir kediyi bir köpeği okşayabilmek, bir kuşun sesini dinleyebilmek. Komşularımızın elli atmış kedisi varsa bu onun için de bir sorundur mutlaka. Kendi sevgisi ona zarar verir hale gelmiştir. Biraraya gelip dengeli bir şekilde hayvanları ortaklaşa kısırlaştırmak en uygun çözüm görünüyor. Bir suçlu aramak yerine komşumuzu her ne kadar sevmediğimiz birkaç huyu olmuş olsa bile onun da bir insan olduğunu, sadece hayatın içinde tutunduğu bu hayvan sevgisinin onun zararına işlediğinin farkındalığıyla onunla iletişim kurmak hoş olurdu. Eminim o kadar çok kediye bakmak onun için de zor olsa gerek. Bulunduğunuz ildeki sivil toplum örgütlerinle iletişim içinde olursanız belediyelerin gelip kedi ve köpekleri zehirlemelerinden önce belki çözüm bulabilirsiniz.
Sevgi ve huzurla...

GothiCat ve ayhank beğendi.
Cassiopeia Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2010, 10:23   #108
Ağaçsever
 
Estergon80's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-05-2010
Şehir: Muğla
Mesajlar: 65
Galeri: 1
Bende yeni taşındığım evde malesef kedi sorunu ile başbaşa kaldım. Çiçek neysede sebze meyve yetiştirme konusunda acabalarım var sonuçta kedinin çişinde tokso plasma hastalığı var ve kadınlarda çocuk sahibi olmaya engel bilenleriniz vardır. Konuyu baştan sona okudum. Ben tam bir hayvanseverim kedi köpek sever değil hayvan sever yılanı bile yaratılış sebebi yüzünden severim.
Ama evcil hayvanları besmemenin o hayvanın sağlığı açısından da evde olması gerektiğine inanırım. Kedi besliyorsam bir odayı onlara tahsis ederim istediğim kadar bakarım sokağa salıp ne kavgalarla canlarının yanmasına ne de hastalık kapmasına izin vermem.
Hemen yanımızda bir evde yaklaşık 7 kedi yaşıyor hemen yandalar ve sürekli bahçemdeler eve bile girmeye çalışıyorlar.
Bende ne yapabilirim için girdim siteye ama malesef bu tip sitelerde karşıt görüş olunca konu çok farklı yerlere gidiyor.
Kimsedi hayvan sever diye sorgulayamazsak sevmiyor diye de sorgulayamayız fikrim. Kullanılan bir yanlış cümle çok uzamış konu gereksiz yerlere çekilmiş.
Şimdi buluduğum sonuca geliyorum bahçe sorunu dışında lüx motorsikletlerin en büyük düşmanlarından biri de kedidir. Bir motorsiklet sitesinde ''Eter'' kokusuna asla yaklaşamadıkları yazılmış. Acaba kullansam bunu ki bulunuyormu bilmiyorum sokak iki bacaklı hayvanlarla dolu kötü emellere dair birşey eter malum. Bahçe çevresinde kullanmış ya da duymuş biri varmı?

Estergon80 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2010, 20:47   #109
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 19-09-2008
Şehir: Kayseri
Mesajlar: 40
İki bacaklı hayvan ne demek ya.Hayvanlar masum canlılardır.Sevmediğiniz şeylerden bahsederken hayvan kelimesini kullanmayın lütfen.

nese Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2010, 20:53   #110
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 19-09-2008
Şehir: Kayseri
Mesajlar: 40
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maloha Mesajı Göster
ben kedilerden nefret ederim.tanrı yanlışlıkla yaratmış heralde...ben ağaçların ilaçlanmasına baştan beri karşıyım zaten.ben paradoksu aştım;kediler olmadan yaşayabiliriz ama bitkiler olmadan yaşayamyız!
Kediler de sizden nefret ediyordur.Eminim tanrı da sizi yanlışlıkla yaratmıştır.

nese Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-11-2010, 16:52   #111
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-05-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 5
bir paket whiskas alıp dagıtıver kediciklere.

GothiCat beğendi.
tekil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-11-2010, 17:11   #112
dlk
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-09-2010
Şehir: çanakkale
Mesajlar: 339
Keşke birbirimize ve etrafımızdaki canlılara biraz daha saygılı olabilsek. Keşke bir orta yol bulunabilse.

GothiCat beğendi.
dlk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-01-2012, 08:10   #113
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 07-01-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 36
Ben 4 yıldır bahçemde 50 kadar kuşu besliyorum. Saka, kızılgerdan, serçe, ispinoz, baştankara. Peki kedi sever arkadaşlarım, her dakika, acaba bir kedi gelip birini avlayacak mmı diye endişelenmemem için ne önerirsiniz. Hemen savunmaya geçmeden, bana bir öneri sunabilir misiniz? Günde 3 gr. yem yiyen, üstelik benden başka kimseleri olmayan, "avlanma yetenekleri" hele hiç olmayan, doğa dostu kuşlar. sadece tohumla besleniyorlar. Ama kedi çim tohumu falan yemiyor. Sadece avlanmak için kullanıyor bahçeyi.

Flores Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-01-2012, 03:07   #114
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Galeri: 44
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Flores Mesajı Göster
Ben 4 yıldır bahçemde 50 kadar kuşu besliyorum. Saka, kızılgerdan, serçe, ispinoz, baştankara. Peki kedi sever arkadaşlarım, her dakika, acaba bir kedi gelip birini avlayacak mmı diye endişelenmemem için ne önerirsiniz. Hemen savunmaya geçmeden, bana bir öneri sunabilir misiniz? Günde 3 gr. yem yiyen, üstelik benden başka kimseleri olmayan, "avlanma yetenekleri" hele hiç olmayan, doğa dostu kuşlar. sadece tohumla besleniyorlar. Ama kedi çim tohumu falan yemiyor. Sadece avlanmak için kullanıyor bahçeyi.
Sn. Flores,

Siz kuşları beslemeseniz de yabanıl doğada kuşların aç kalarak ölmesi ancak çok çetin kış şartları altında, kar altında kalan tabiat ve bitki örtüsündeki besinlerden mahrum kalmaları sonucu olacaktır muhtemelen. Onun haricinde, sizin özel olarak kuşları düzenli periyotlarda besleyerek, o sırada oradan geçmekte olan bir kedininse tamamen içgüdüsel avlanma hissi ile hareket etmesi ve kuşu avlamak için hamle yapmasıdır doğal olan, sorgulanamayacak olan. Siz kuşları beslemeseniz de onlar hayatta kalmayı başaracaklardır. Beslediğiniz kuşlar yabani doğanın bir parçası, siz besleyerek koşullu refleks oluşturarak alıştırdığınız kuşları, bir kedi çıkıverir de doğal içgüdüsü ile avlamaya kalkarsa sakın üzülmeyin. Doğanın kanunu bu, büyük balık küçük balığı yutar. Hele ki kuşların doğal avcılarındansa kediler.

Benim de bahçemde su içmeye gelen, tohum toplayarak karnını doyuran güvercin, serçe ve sakasağanların zaman zaman o sırada bahçede bulunan bir kedi ile başı belaya girebiliyor. Hatta geçtiğimiz aylarda bahçede baktığımız bir kedinin ağzından kurtardık bir güvercini. Daha öncesinde bir karganın ölüsünü bulduk bir ağaç dibinde. Hatta defalarca da, kedinin dışardan avlayıp getirdiği farelerin ölüsünü ağaçların altindan aldim. Kuşu kurtardıktan sonra, yüksek sesle bağırıp, gürültü yaparak kediye yaptığını beğenmediğimizi belirttik fakat bir daha böyle bir durum olmamasını buna bağlamıyoruz elbette. Çünkü sadece şaşkın şaşkın suratınıza bakıyor kedi siz kızdığınızda. Hayvan içgüdülerine nasıl ket vurabilir ki?

Hayvanlar dünyasında hayat mücadelesi adildir. Adil olmayan ise biz insanoğlunun hayvanların yaşam ritüellerine müdahale etmemiz, onları gitgide doğadan kopararak beton binalar arasında yaşamaya mecbur etmemizdir.

Ayrım yapmadan tüm canlıları seviyorum, görürsem müdahalemi yapıyorum, ama bazen böyle geç kalınmış durumlar için de o an çok üzülsem de kediyi nasıl suçlarım diye kendime soruyorum. Kısacası bunun çözümü bence yok. Koşulsuz sevgiye muhtaç tüm hayvanları sevelim, gördüğümüzde zor durumda olanlara yardım edelim, gerisini doğa kanunlarına bırakalım.

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-01-2012, 10:33   #115
Ağaç Dostu
 
sabah's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 2,922
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Flores Mesajı Göster
Ben 4 yıldır bahçemde 50 kadar kuşu besliyorum. Saka, kızılgerdan, serçe, ispinoz, baştankara. ..acaba bir kedi gelip birini avlayacak mı diye endişelenmemem için ne önerirsiniz? ...
Bu sorunun cevabını gözlemlerinize dayanarak bence gene en iyi siz verebilirsiniz.

En basit cevap, kuşları kedi için kolay av haline getirecek yerlere yem koymamak olacaktır.

Kedinin giremeyeceği dikenli tel ya da bitki ile belki yemlik bölgesi yapılabilir. Bir de kedileri rahatsız eden bazı bitkiler, kokular olduğunu duymuştum belki onlardan yararlanılabilir.

Kedinin arkasına saklanabileceği çalıların olduğu yerlere ya da tırmanabildiği ağaçlar her zaman kuşlar için tehlikeli olacaktır. Çok kuş hareketinin olduğu bölgenin kedi için cazip olması da kaçınılmazdır.

Bu arada kuşların seveceği tarzda ufak meyveli -yayılıcı muşmula, bazı ardıç türleri, sarıboya çalısı, üzümsüler vb- bitki yetiştirmek, çiçeklerin bir kısmını tohuma bırakmak gibi yöntemlerle bahçede kuşlar için daha doğal bir beslenme ortamı yaratabiliriz.

Bahçelerimizde kuşlar da kediler de eksik olmasın...

sabah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-01-2012, 14:02   #116
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 07-01-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 36
Kuşlar "kedi maması" değildir. Ayrıca da, İstanbul'un her yeri orman yiyecek dolu kışın. Kışın kar altında yiyeceksiz kalmak demişsiniz. Ya ben ne dedim ki. Bu soğukta asfalttan yiyecek mi fışkırıyor? Ben de zevk olsun diye besliyorum öyle mi? Döveni tutar oldu herkes.
Sadece güçlünün tarafını tutmaktır bu!

Flores Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2013, 13:30   #117
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı Mesajı Göster

Hayvanlar dünyasında hayat mücadelesi adildir. Adil olmayan ise biz insanoğlunun hayvanların yaşam ritüellerine müdahale etmemiz, onları gitgide doğadan kopararak beton binalar arasında yaşamaya mecbur etmemizdir.
.
Ben, eşim ve özellikle de kızım; ailecek hayvanları çok severiz..ama..evde değil..
Asla bir kedi ve köpeği eve hapsedip onun özgürlüğünü engellemeyi düşünmedik ve düşünemeyiz..

Birkaç günden beri eşimle akşamları Pendik sahilde gezinti yapıyoruz..

2.5 kilometre kadar uzunluktaki kordon boyundaki kayalıklar kedi kaynıyor..Sanırım 200'den fazla kedi burayı mesken tutmuşlar..
Kordon boyunun diğer tarafı da geniş bir yeşil alan..
Eşimle uzun uzun gözlem yaptık..
Özellikle tüm kediler tok ve mutlular..Keyiften uyukluyorlar, yalanıyorlar veya oynuyorlar..Bazılarının 3-4 yavrusu var..Hepsi neşe içinde..Çaresiz bir kedi görmedik..

Kayalıklarda ara ara kedi mamaları yığınları var..Sanıyorum hayvanseverler, belki de belediye de bu gıdaları sağlıyorlar onlara..Ayrıca, balıkçı teknelerinin olduğu yerde de oldukça fazla yiyinti buluyorlar herhalde..Bir de bir kebapçı var kordon boyunda..oradan da et türü gıdalar buluyorlar..
Karda kışta dahi sorun yaşayacaklarını sanmıyorum..Çünkü dev kayaların aralarında, derin ve kuytu öylesine güzel uyku alanları var ki onlar için..

Bazılarını sevdik, okşadık..
Ama, bazıları, özellikle yeni yavrular biraz yabani..gelmiyorlar insana..

Bence çok uygun bir ortam bulmuşlar kendilerine..Evdeki hayatlarından çok çok olumlu ve güzel olduğuna inanıyorum..
En azından özgürler..

Çok haklısınız sayın kelebek çalısı..

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2013, 17:09   #118
Ağaçsever
 
Derya Hanim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-05-2013
Şehir: Melbourne
Mesajlar: 78
Turkiyede yabani kedi kopek cok oluyor. Ankarada aksam vakti kopekler grup halinde basibos geziyor. Bunlarin hasta **** saldirgan olup olmadigida belli degil ustelik. Belediyelerin bu konuda onlem almasi sart. Bu hayvanlar pek cok hastalik tasiyor olabilir. Yanlis anlasilmasin benimde kedim ve kopegim var bu hayvanlarin katledilmesine karsiyim ama baska bir cozum bulunabilir. Bundan 10 yil kadar onceydi sanirim benim bahceye iki tane yabani kedi dadanmisti. O zamanda kedim vardi ve onun yemeklerini yemek icin geliyorlardi. Ama cok vahsi olduklari icin asla insan yanina gelmiyor hatta saldiriyorlardi. Bunlardan biri hamile kaldi bende yavrulari insane alistirabilecegimi dusundum. Inanin daha gozleri bile acilmamis yavrular parmaklarimizi kopartmaya calisiyorlardi. Anneleri ustumuze saldiriyordu. Bizde bir kutu icine biraz yem koyduk annelerini ve yavrulari yakaladik, bayagi uzak bir yere goturup biraktik. Iki gun sonar geri donduler, anne kedi yavrulariyla kanalizasyon cukuruna indi ve yavrular orda oldu. Demem oki disarida basibos gezen hayvan vahside olabilir insancilda olabilir bilemezsiniz. size isirabilir zarar verebilir ve hastalik bulastirabilir. Benim arkadasimda kedi tirnagi hastaligi var, kedi cizdigi zaman hastanelik oluyor. bahsettigim yavrulardan bir tanesi daha bir **** iki aylikken esimin parmagini kopartiyordu nerdeyse ve adamin tek sucu kediye mama verip evcillestirmeye calismak.

Derya Hanim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2014, 17:16   #119
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Annesinin gözleri açılmamışken terkedip bıraktığı, bizim de sahiplendiğimiz 2 yaşındaki yaramaz kedimiz. Bahçe artık onun yaşam alanı oldu. Bitkilere çok zarar verdi ama kıymak ne mümkün. Haziran başında saksı bitkilerini bir yere toplayıp üstüne gölgeleme tülü çektim. Tülü gererken hep beni izledi. Sanırım bir şeyler planlıyor, kendisi için hamak falan gerdiğimi sandı. Yanılmamışım

Eklenen Resimler
  
Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2015, 22:32   #120
Ağaç Dostu
 
heyyamola's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-02-2009
Şehir: Kayseri
Mesajlar: 2,532
Galeri: 37
11 Ocak 2015' den



Yaz aylarında komşuların sahiplendikleri kedilerle,
Name:  DSCN3926.jpg
Views: 1224
Size:  50.2 KB

2 aydan beri,
Name:  DSCN3964.jpg
Views: 1168
Size:  48.1 KB

Haftada bir gün de olsa,
Name:  DSCN3973.jpg
Views: 1064
Size:  39.3 KB

Bahçemizde gün boyu arkadaşlık yapıyoruz.
Name:  DSCN3995.jpg
Views: 1136
Size:  41.8 KB

Yalnızlık zor..
Name:  DSCN4006.jpg
Views: 1206
Size:  45.1 KB

heyyamola Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024