agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni7Beğeniler
  • 2 Gönderen Güler
  • 5 Gönderen Güler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-10-2019, 18:47   #1
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,399
Galeri: 103
Ganaj Tart

Denediğim tart torunların hoşuna gidince sizlerle de paylaşmak istedim.

Yapılışı çok kolay. Üzerini istediğiniz meyvelerle, çikolata veya meyve şekerlemeleri ile, hindistan cevizi ya da çekilmiş şam fıstık gibi malzemelerle süsleyebilirsiniz.
Tart hamurunu daha ıslak severseniz hafif şekerli süt ile ıslatmak da size kalmış bir şey.

Kullanacağınız tart kek kalıbı biraz derince olmalı. Borcam veya payrex kalıplar benim bu tarifim için pek uygun değil.
Ben pazardan teflon kalıp aldım. Kalıbın ortası ile kenarları arasında bir cm.lik bir derinlik var. Kalıbı ters çevirince bu fark tam da erimiş çikolatayı çok güzel muhafaza ediyor.

Önce keki sonra da kalıbı görüntüleyelim sonra tarifi vereyim.

Kek dilimi. Yuvarlak şekli çok güzeldi ama çocuklar yemeye başlayınca ancak bu dilimi ayırabildim.

Name:  IMG_4840 (800 x 449).jpg
Views: 116
Size:  27.0 KB

Name:  IMG_4841 (800 x 449).jpg
Views: 140
Size:  30.7 KB


Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-10-2019, 18:50   #2
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,399
Galeri: 103
Tart kalıbı ön yüzü, arkası ve arkadaki 1 cm.lik derinlik. (kalıp çok da ucuz bir şey)

Name:  IMG_4842 (800 x 449).jpg
Views: 112
Size:  37.2 KB

Name:  IMG_4843 (800 x 449).jpg
Views: 113
Size:  36.5 KB

Name:  IMG_4844 (800 x 449).jpg
Views: 171
Size:  47.1 KB


Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-10-2019, 19:20   #3
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,399
Galeri: 103
Ganaj Tart

2 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1/2 çay bardağından daha da az sıvı yağ
2 çay bardağı un
1 kabartma tozu + 1 vanilya

Derince bir kaseye yumurtaları kırıp, şeker ile çırpın. İçine sıvı yağı, süt ve unu ilave edin daha sonra da kabartma tozu ve vanilyayı katın.

Tart kalıbınının içini yağlayın. Hazırladığınız malzemeyi içine döküp, fırın soğukken 160 dereceye ayarlayın ve fırına sürün. l5-20 dakikada kek pişiyor, bir kürdan ile kontrol edin.
Fırından çıkan kek ılınmaya başladığında çıkarın ve ters çevirin. (daha ıslak seviyorsanız şekerli süt ile veya portakal suyu ile ıslatabilirsiniz- bu durumda süsleme için portakal kullanmalısınız)

SOS

1 paket mis krema (200 ml)
80 gr. bitter çikolata
80 gr. sütlü çikolata

bunları bir kaba alarak karıştırarak ısıtın. İyice eridikten sonra gers çevirdiğiniz kek üzerine dökün, kendiliğinden yayılacaktır.
Biraz ılınınca soğuması için buzdolabına alın ve iyice soğuduktan sonra da arzu ettiğniz şekilde süsleyin.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024