agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/)
-   -   Ganaj Tart (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/43490.htm)

Güler 03-10-2019 18:47

Ganaj Tart
 
2 Eklenti(ler)
Denediğim tart torunların hoşuna gidince sizlerle de paylaşmak istedim.

Yapılışı çok kolay. Üzerini istediğiniz meyvelerle, çikolata veya meyve şekerlemeleri ile, hindistan cevizi ya da çekilmiş şam fıstık gibi malzemelerle süsleyebilirsiniz.
Tart hamurunu daha ıslak severseniz hafif şekerli süt ile ıslatmak da size kalmış bir şey.

Kullanacağınız tart kek kalıbı biraz derince olmalı. Borcam veya payrex kalıplar benim bu tarifim için pek uygun değil.
Ben pazardan teflon kalıp aldım. Kalıbın ortası ile kenarları arasında bir cm.lik bir derinlik var. Kalıbı ters çevirince bu fark tam da erimiş çikolatayı çok güzel muhafaza ediyor.

Önce keki sonra da kalıbı görüntüleyelim sonra tarifi vereyim.

Kek dilimi. Yuvarlak şekli çok güzeldi ama çocuklar yemeye başlayınca ancak bu dilimi ayırabildim.


Güler 03-10-2019 18:50

3 Eklenti(ler)
Tart kalıbı ön yüzü, arkası ve arkadaki 1 cm.lik derinlik. (kalıp çok da ucuz bir şey)


Güler 03-10-2019 19:20

Ganaj Tart

2 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1/2 çay bardağından daha da az sıvı yağ
2 çay bardağı un
1 kabartma tozu + 1 vanilya

Derince bir kaseye yumurtaları kırıp, şeker ile çırpın. İçine sıvı yağı, süt ve unu ilave edin daha sonra da kabartma tozu ve vanilyayı katın.

Tart kalıbınının içini yağlayın. Hazırladığınız malzemeyi içine döküp, fırın soğukken 160 dereceye ayarlayın ve fırına sürün. l5-20 dakikada kek pişiyor, bir kürdan ile kontrol edin.
Fırından çıkan kek ılınmaya başladığında çıkarın ve ters çevirin. (daha ıslak seviyorsanız şekerli süt ile veya portakal suyu ile ıslatabilirsiniz- bu durumda süsleme için portakal kullanmalısınız)

SOS

1 paket mis krema (200 ml)
80 gr. bitter çikolata
80 gr. sütlü çikolata

bunları bir kaba alarak karıştırarak ısıtın. İyice eridikten sonra gers çevirdiğiniz kek üzerine dökün, kendiliğinden yayılacaktır.
Biraz ılınınca soğuması için buzdolabına alın ve iyice soğuduktan sonra da arzu ettiğniz şekilde süsleyin.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024