Ganaj Tart
2 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1/2 çay bardağından daha da az sıvı yağ
2 çay bardağı un
1 kabartma tozu + 1 vanilya
Derince bir kaseye yumurtaları kırıp, şeker ile çırpın. İçine sıvı yağı, süt ve unu ilave edin daha sonra da kabartma tozu ve vanilyayı katın.
Tart kalıbınının içini yağlayın. Hazırladığınız malzemeyi içine döküp, fırın soğukken 160 dereceye ayarlayın ve fırına sürün. l5-20 dakikada kek pişiyor, bir kürdan ile kontrol edin.
Fırından çıkan kek ılınmaya başladığında çıkarın ve ters çevirin. (daha ıslak seviyorsanız şekerli süt ile veya portakal suyu ile ıslatabilirsiniz- bu durumda süsleme için portakal kullanmalısınız)
SOS
1 paket mis krema (200 ml)
80 gr. bitter çikolata
80 gr. sütlü çikolata
bunları bir kaba alarak karıştırarak ısıtın. İyice eridikten sonra gers çevirdiğiniz kek üzerine dökün, kendiliğinden yayılacaktır.
Biraz ılınınca soğuması için buzdolabına alın ve iyice soğuduktan sonra da arzu ettiğniz şekilde süsleyin.
|