Denediğim tart torunların hoşuna gidince sizlerle de paylaşmak istedim.
Yapılışı çok kolay. Üzerini istediğiniz meyvelerle, çikolata veya meyve şekerlemeleri ile, hindistan cevizi ya da çekilmiş şam fıstık gibi malzemelerle süsleyebilirsiniz.
Tart hamurunu daha ıslak severseniz hafif şekerli süt ile ıslatmak da size kalmış bir şey.
Kullanacağınız tart kek kalıbı biraz derince olmalı. Borcam veya payrex kalıplar benim bu tarifim için pek uygun değil.
Ben pazardan teflon kalıp aldım. Kalıbın ortası ile kenarları arasında bir cm.lik bir derinlik var. Kalıbı ters çevirince bu fark tam da erimiş çikolatayı çok güzel muhafaza ediyor.
Önce keki sonra da kalıbı görüntüleyelim sonra tarifi vereyim.
Kek dilimi. Yuvarlak şekli çok güzeldi ama çocuklar yemeye başlayınca ancak bu dilimi ayırabildim.