13-12-2006, 16:46 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
|
Çikolatalı sufle
ÇİKOLATALI SUFLE Malzemesi: (4 kişilik) 1 bardak süt 8 yumurtanın akı 4 çorba kaşığı toz şeker 100 gr. çikolata rendesi 4 çorba kaşığı tereyağ 2 çorba kaşığı pudra şekeri 6 çorba kaşığı un 1/2 bardak krema 8 yumurtanın sarısı Hazırlanışı: Önce fırınınızı orta hararette ısıtın. Küçük bir tencerede, sütü orta ateşte kaynatın. Süt bir taşım kaynayınca, tencereyi ateşten alın. Bir başka küçük tencerede, 3 çorba kaşığı tereyağı orta ateşte eritin. Yağ erir erimez, unu ilave edin. Yumurta teliyle sürekli karıştırarak, 2-3 dakika, karışımdaki çiğ un tadı kayboluncaya kadar pişirin. Karıştırmaya devam ederek, kaynar haldeki sütü hazırladığınız bu meyaneye yedirin. Tencereyi ateşten alıp, karışımı bir kenarda ılınmaya bırakın. Yumurta sarılarını bir çatalla birkaç dakika çırpın. Yumurta aklarını da cam, porselen veya paslanmaz çelik bir kapta, bir yumurta teliyle, köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Çikolata rendesi, önce yumurta sarılarını, sonra da aklarını ılık haldeki karışıma yedirin. Yuvarlak bir Borcam'ın içini, kalan 1 çorba kaşığı tereyağ ile yağlayın. Malzemenin tümünü içine doldurun. Üzerini, bir kaşığın tersiyle düzeltin. Fırın hararetini yükseltin. Kabı firma sürün. 15-20 dakika pişirin. Suflenin içine batıracağınız bir şiş temiz olarak çıkınca, sufle pişmiş demektir. Çikolatalı sufleyi fırından alıp, üzerine pudra şekerini serpin. Kreması ile birlikte, hiç bekletmeden, servis edin. |
20-02-2015, 14:35 | #2 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Çikolatalı Sufle
Soufflé Malzemeler 1/3 cup tam yağlı süt 8 yemek kaşığı şeker 140 gram bitter çikolata (doğranmış) 5 iri yumurtanın akı 2 iri yumurtanın sarısı Yapılışı:
Notlar Sufle yaparken en önemli nokta yumurta aklarının iyi çırpılması ve söndürülmeden karıştırılması. Bunun için dikkat edilecek bir kaç husus var.
Ayrıca, sufle karışımını önceden yapıp buzdolabında bekletebilir, servis edeceğiniz zaman pişirebilirsiniz. |
20-02-2015, 17:39 | #4 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Kolay gelsin Sevgili Güler Abla, umarım iyi sonuç alırsınız. Denediğim bir tarif bu, memnun kalmıştım. Hatta aslında bir fotoğraf eklerseniz süper olur, ben hiç çekmeye fırsat bulamadım. |
20-02-2015, 17:49 | #6 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Siz suflelerin üzeri kabuk bağlayıp, çatlamaya başlayınca çıkarın. Yazılı tarifimde bu şekilde idi, tam ne kadar tuttuğumu not etmediğim ve çok zaman geçti, hatırlamadığım için orijinal tarif süresini yazdım. Zaten genellikle tarifte verilen sürelerden çok kendi gözlemime uyuyorum. Fırından fırına veya kapların büyüklüğüne göre farklar çıkabiliyor. İyi ki değindiniz bu noktaya. |
20-02-2015, 19:27 | #7 |
agaclar.net
|
Güler, sen deneyip süreyi yaz, ben öyle yapayım |
20-02-2015, 21:08 | #8 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Tarifi elime alınca benim de yapasım geldi aslında. |
23-02-2015, 22:24 | #9 |
Moderatör
|
Sufleyi bugün denedim, süreyi 10 dakika 190.° ısıtılmış fırında yapmama rağmen içi tam da istediğim akıcılıkta olmadı. 11cm. çapındaki tek tek kaplarda denedim. Şimdi bir de tek bir kapta yani daha büyük bir kapta yapacağım. Ne zaman ki istediğim kıvamı bulurum o zaman sizlere fotoğraflarım. |
24-02-2015, 07:23 | #10 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Güler abla akıcılık için diğer tarif bu kabarık sufle için daha uygun. Ki ben diğerini bulunca bunu terk ettim . Umarım çok hayal kırıklığı olmamıştır. |
Etiketler |
çikolata, souffle, sufle, tatlı |
|
|