View Single Post
Eski 20-02-2015, 14:35   #2
Ozlem A
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Çikolatalı Sufle

Soufflé


Malzemeler

1/3 cup tam yağlı süt
8 yemek kaşığı şeker
140 gram bitter çikolata (doğranmış)
5 iri yumurtanın akı
2 iri yumurtanın sarısı

Yapılışı:
  1. Fırını 190 C ayarlayıp ısıtmaya başlayın.
  2. 6 sufle kabını bolca tereyağı ile kaplayın.
  3. Süt ve 5 yemek kaşığı şekeri bir kaçarolada kısık ateşte karıştırarak şeker eriyip süt hafif fokurdayana kadar ısıtın.
  4. Ateşten alın ve içine doğranmış çikolatayı ekleyin, çikolatanın eriyip karışımın homojen olmasına kadar karıştırın.
  5. Yumurta sarılarını karışıma katıp çırpın.
  6. Elektrikli mikserle yumurta aklarını yumuşak tepecikler oluşturana kadar çırpın, yumuşak tepecikleri görünce kaln 3 kaşık şekeri azar azar yedirerek bu karışıma eklerken çırpmaya devam edin, sert tepecikler oluştuğunda çırpmayı bırakın.
  7. Yumurta aklarını ılık çikolatalı karışıma 3 seferde ekleyin, akların sönmemesi için fazla karıştırmamaya dikkat edin.
  8. Sufle kaplarına nazikçe paylaştırdığınız karışımı sıcak fırına koyup, tepesi kabarıp çatlayana kadar yaklaşık 32 dakika kadar pişirin, sufleyi fırından çıkarır çıkarmaz üzerine istiyorsanız çırpılmış krema koyarak hemen servis edin.

Notlar

Sufle yaparken en önemli nokta yumurta aklarının iyi çırpılması ve söndürülmeden karıştırılması. Bunun için dikkat edilecek bir kaç husus var.
  • Yumurtalarınız taze ve oda sıcaklığında olmalı.
  • Aklara kesinlikle sarı karışmamalı, ve aletlerinize yağ bulaşmamalı.
  • Metal kapta çırpmak ve metal kaşık ya da ince silikon spatula kullanmak (yoksa cam kap) daha iyi sonuç verir.
  • Çırptığınız aklara varsa yarım çay kaşığı krem tartar yoksa bir iki damla limon eklemek sağlam durmalarına yardım eder.
  • Akları çikolatalı karışıma eklerken tam karışmasına çalışmayın, ebruli görüntü yeterlidir.

Ayrıca, sufle karışımını önceden yapıp buzdolabında bekletebilir, servis edeceğiniz zaman pişirebilirsiniz.

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön