View Single Post
Eski 13-12-2006, 16:46   #1
Oğuzhan
Ağaç Dostu
 
Oğuzhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
Çikolatalı sufle

ÇİKOLATALI SUFLE

Malzemesi: (4 kişilik)
1 bardak süt
8 yumurtanın akı
4 çorba kaşığı toz şeker
100 gr. çikolata rendesi
4 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı pudra şekeri
6 çorba kaşığı un
1/2 bardak krema
8 yumurtanın sarısı

Hazırlanışı:
Önce fırınınızı orta hararette ısıtın. Küçük bir tencerede, sütü orta ateşte kaynatın. Süt bir taşım kaynayınca, tencereyi ateşten alın.

Bir başka küçük tencerede, 3 çorba kaşığı tereyağı orta ateşte eritin. Yağ erir erimez, unu ilave edin. Yumurta teliyle sürekli karıştırarak, 2-3 dakika, karışımdaki çiğ un tadı kayboluncaya kadar pişirin. Karıştırmaya devam ederek, kaynar haldeki sütü hazırladığınız bu meyaneye yedirin. Tencereyi ateşten alıp, karışımı bir kenarda ılınmaya bırakın.

Yumurta sarılarını bir çatalla birkaç dakika çırpın. Yumurta aklarını da cam, porselen veya paslanmaz çelik bir kapta, bir yumurta teliyle, köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Çikolata rendesi, önce yumurta sarılarını, sonra da aklarını ılık haldeki karışıma yedirin.

Yuvarlak bir Borcam'ın içini, kalan 1 çorba kaşığı tereyağ ile yağlayın. Malzemenin tümünü içine doldurun. Üzerini, bir kaşığın tersiyle düzeltin. Fırın hararetini yükseltin. Kabı firma sürün. 15-20 dakika pişirin. Suflenin içine batıracağınız bir şiş temiz olarak çıkınca, sufle pişmiş demektir.

Çikolatalı sufleyi fırından alıp, üzerine pudra şekerini serpin. Kreması ile birlikte, hiç bekletmeden, servis edin.

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön