15-02-2011, 13:12 | #2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2010
Şehir: İstanbul-Balıkesir
Mesajlar: 1,734
|
Ellerine sağlık Durul ablacım çok lezzetli görünüyor. Bayram gelsede tatlı ziyafeti yaşasam |
21-02-2011, 14:20 | #3 |
Ağaç Dostu
|
Eminim, şu önümüzde'ki bir kaç gün içinde, başta ben olmak üzere, bir çok üyemizin evinde tel kadayıf yenmek için, bizleri bekliyor olacak. Hele bir'de, bizim hanım şerbet ayarını tutturmayı başabilirse iki'de bir buzdolabını ziyaret etmem kaçınılmaz olacak. Görüntü harika sdurul hanım. |
12-03-2011, 13:00 | #5 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Sdurul, -şerbetin ayarını tutturabilmek derken- tad'ını değil'de, şerbet ile kadayıf'ın doğru zamanda buluşmasını kastediyorum. Eşim, diğer tatlıları çok güzel ve lezzetli yapıyor ama iş şerbetli tatlılara gelince, ne kadar dikkat ederse etsin, doğru zamanlama'da sorun yaşıyor ve tatlı ya hamur oluyor, ya'da kıtır-gevrek oluyor. Örneğin: şerbetli geleneksel irmik helvası, revani ve kadayıf gibi şerbetliler'de bu sorunu yaşıyor ama özellikle sütlü tatlılar olan sütlaç, sütlü irmik ile süt'süz tatlılar olan ayva tatlısı, aşure, höşmerim gibi tatlılar'da ise, harikalar yaratıyor. Bildiğiniz gibi, şerbetli tatlılar'da en önemli kırılma anı, şerbet ile tatlının en doğru zamanda buluşmasıdır. Herhalde bu sorunu bir çok kişi yaşıyordur. |
|
|