View Single Post
Eski 12-03-2011, 13:00   #5
ayazkentli
Ağaç Dostu
 
ayazkentli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,641
Sn. Sdurul,

-şerbetin ayarını tutturabilmek derken- tad'ını değil'de, şerbet ile kadayıf'ın doğru zamanda buluşmasını kastediyorum.

Eşim, diğer tatlıları çok güzel ve lezzetli yapıyor ama iş şerbetli tatlılara gelince, ne kadar dikkat ederse etsin, doğru zamanlama'da sorun yaşıyor ve tatlı ya hamur oluyor, ya'da kıtır-gevrek oluyor.

Örneğin:

şerbetli geleneksel irmik helvası, revani ve kadayıf gibi şerbetliler'de bu sorunu yaşıyor ama özellikle sütlü tatlılar olan sütlaç, sütlü irmik ile süt'süz tatlılar olan ayva tatlısı, aşure, höşmerim gibi tatlılar'da ise, harikalar yaratıyor.

Bildiğiniz gibi, şerbetli tatlılar'da en önemli kırılma anı, şerbet ile tatlının en doğru zamanda buluşmasıdır. Herhalde bu sorunu bir çok kişi yaşıyordur.

ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön