agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Reklam


Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-02-2011, 11:59   #1
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,260
Galeri: 765
Cevizli Tel Kadayıf

Yarım paket kadayıf,

Bir miktar tereyağ,

Dövülmüş ceviz içi,

2 Su bardağı toz şeker,

1,5 Su bardağı su,

1/4 Limon

Püf noktası, tatlı ve şerbet soğuğa yakın ılık olacak.

Name:  cevizli tel kadayıf.JPG
Views: 4382
Size:  68.3 KB

 
Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2011, 13:12   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-11-2010
Şehir: İstanbul-Balıkesir
Mesajlar: 1,731
Ellerine sağlık Durul ablacım çok lezzetli görünüyor. Bayram gelsede tatlı ziyafeti yaşasam

furkan yıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-02-2011, 14:20   #3
Ağaç Dostu
 
ayazkentli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,641
Galeri: 1
Eminim, şu önümüzde'ki bir kaç gün içinde, başta ben olmak üzere, bir çok üyemizin evinde tel kadayıf yenmek için, bizleri bekliyor olacak.

Hele bir'de, bizim hanım şerbet ayarını tutturmayı başabilirse iki'de bir buzdolabını ziyaret etmem kaçınılmaz olacak.

Görüntü harika sdurul hanım.

ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2011, 17:39   #4
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,260
Galeri: 765
Teşekkürler sayın ayazkentli, eşiniz muhakkak daha güzellerini yapıyordur. Şerbet ayarını tutturabilmeyi başarmak, ne demek

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2011, 13:00   #5
Ağaç Dostu
 
ayazkentli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,641
Galeri: 1
Sn. Sdurul,

-şerbetin ayarını tutturabilmek derken- tad'ını değil'de, şerbet ile kadayıf'ın doğru zamanda buluşmasını kastediyorum.

Eşim, diğer tatlıları çok güzel ve lezzetli yapıyor ama iş şerbetli tatlılara gelince, ne kadar dikkat ederse etsin, doğru zamanlama'da sorun yaşıyor ve tatlı ya hamur oluyor, ya'da kıtır-gevrek oluyor.

Örneğin:

şerbetli geleneksel irmik helvası, revani ve kadayıf gibi şerbetliler'de bu sorunu yaşıyor ama özellikle sütlü tatlılar olan sütlaç, sütlü irmik ile süt'süz tatlılar olan ayva tatlısı, aşure, höşmerim gibi tatlılar'da ise, harikalar yaratıyor.

Bildiğiniz gibi, şerbetli tatlılar'da en önemli kırılma anı, şerbet ile tatlının en doğru zamanda buluşmasıdır. Herhalde bu sorunu bir çok kişi yaşıyordur.

ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-06-2011, 10:18   #6
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,260
Galeri: 765
Eşinizin ellerine sağlık, sayın ayazkentli.

Çok doğru söylüyorsunuz şerbetli tatlılarda, o ince ayarı tutturmak çok önemli.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019