27-12-2010, 14:59 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-11-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 105
|
Evde boyoz yapımı
Havanın kötü oldugu ve denize çıkamadıgım zamanlar.ya bahçedeyim ya mutfakta.Bugün yine hava kötü ve ben mutfaktayım.Epeydir canım ister boyoz yapıcam.Birsüredir boyozumu kendim yapıyorum satılanlar katı yagla yapıldıgından ve artık bize yasaklandıgından.kendim yapmak zorundayım çünkü sıvı yagla yapıyorum..Yaparken aklıma geldi görüntüleyip sizlerle paylaşmak istedim.Belki uzaklarda biryerlerde isteyipte bulamayan arkadaşlar yapmak ister. Hadi başlayalım 1 kg un 2.5 tatlı kaşıgı tuz yarım tatlı kaşıgı şeker.Malzeme ve ölçü bu siz ister azaltın ister çogaltın.Unu bir kaba mutlaka eleyin tuzu ve şekeri ekleyip karıştırın,ılık suyla özlübir hamur yogurun. Hamuru temiz bir naylon torbaya koyup 15 dk dinlendirin dinlenen hamuru yuvarlayıp kalınca bir silindir haline getirin.silindirden kahve fincanı büyüklügünde parçalar koparın,ve parçaları yuvarlayıp top şekline getirin.üzerini naylonla örtüp 15 dk dinlendirin. Dinlenen topları meyve tabagı büyüklügünde merdaneyle açın ve arkasını önünü sıvı yagla elinizle sürerek yaglayın.Beşer beşer üst üste tabaga sıralayıp 15 dk dinlendirin. Tabaktan hamurları birer birer alıp tekrar merdaneyle birazdaha açın üzerine sıvı yag sürüp elinizle çekerek açın.üzerini yaglamak için birkaseye koydugunuz sıvı yaga parmaklarınızı batırarak yukardan damlatarak hertarafını yaglayın. Mektup zarfı şeklinde katlayıp ruko yapın.ruloları tepsiye sıralayıp üzerini naylonla örtün 15 dk sonra işaret ve başparmagınızla roloları burkarak 4 parmak genişliginde parçalar koparın parçaları parmaklarınızı birleştirerek altan ve üstten bastırarak yuvarlak hale getirin. Tepsiye dizin 200 derecede altı ve üstü kızarana dek pişirin |
27-12-2010, 15:01 | #2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-11-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 105
|
Evde boyoz yapımı
Resimlere devam |
27-12-2010, 15:10 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-11-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 105
|
Resim
Resim |
27-12-2010, 15:12 | #4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-11-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 105
|
Boyoz
Boyoz |
27-12-2010, 17:19 | #6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-10-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 152
|
Oğlum boyozu çok sever, ama son zamanlarda hazır aldığımız boyozlar aşırı derecede yağlı ve içleri genelde hamur halinde. Tarifinizi kendisine gösterdim ve hayran bakışlar ile karşılaştım. Sanırım sizin tarifiniz önümüzdeki günlerde bizim evimizde uygulanacak. Çok teşşekkür ederim ellerinize sağlık. |
27-12-2010, 19:23 | #8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2009
Şehir: Adana-Nernek Köyü
Mesajlar: 757
|
Üniversitemi izmirde okudum her sabah yerdim boyoz ,Buralarda adını bile bilmiyorlar, Evde yapılabileceği hiç düşünmemiştim, anneme yaptırcam tarif için çok teşekkürler.Ellerinize sağlık... |
27-12-2010, 21:18 | #9 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-10-2009
Şehir: izmir-bornova/balıklıova
Mesajlar: 72
|
sayın yaşar kaptan tarif için teşekkürler. boyozun hamuruna tahin de konduğunu duymuştum. sizin tarifinizi hem bu şekilde hem de biraz tahinle denemek lazım. |
27-12-2010, 21:31 | #10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-06-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 545
|
sayın yaşar kaptan . boyoz tarifiniz çok güzel eskiden , yanında haşlanmış yumurta ile servis yapılırmış ,elinize sağlık . |
21-01-2011, 19:49 | #11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2010
Şehir: İstanbul-Balıkesir
Mesajlar: 1,734
|
Haşlanmış yumurta ile kahvaltınızın vazgeçilmezlerinden olabilir. İzmir'e gidip sabah sahilde aç karnına yürüyüşe gidiyorum bahanesiyle boyoz ve yumurta yemeye çok güzel gidilir |
22-01-2011, 09:56 | #12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-06-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 545
|
boyos ile birlikte servis edilen, haşlanmış yumurta (uevos roşoş) tarifi 10 tane yumurta kuru soğan kabukları 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı tepeleme kahve 1 çay kaşığı silme karabiber su yapılışı: derince bir çelik tencerenin içine kuru soğan kabukları konularak ,üzerine yumurtalar dizilir ,diğer malzemeler eklenip üzerini örtecek kadar su ilave edilip , kısık ateşte 3 -4 saat pişirilir , bu tarife göre bütün malzemenin lezzeti yumurtalara geçer . Düzenleyen yigit666 : 03-02-2011 saat 20:10 |
22-01-2011, 10:29 | #13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-11-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 105
|
Bu konuyu açıp,sonrada bulamamıştım..İlginize teşekkürler arkadaşlar..faydalı olabildiysem negüzel..İzmir,lilerin sabah kahvaltılarında olmassa olmazıdır boyoz.yanında da mutlaka kaynamış yumurta olmalıdır .. Düzenleyen yaşar kaptan : 22-01-2011 saat 10:32 Neden: yanlış yazım |
22-01-2011, 12:26 | #14 |
agaclar.net
|
|
22-01-2011, 12:30 | #15 |
agaclar.net
|
|
22-01-2011, 17:48 | #16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-11-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 105
|
Sayın Malina ilginize teşekkür ederim..site kullanımını biraz geç ögrenince hatalarım oluyor..bagışlayınız lütfen.. |
22-01-2011, 19:06 | #17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-06-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 545
|
sayın malina .haşlanmış yumurta diğer adı sefarad yemeklerinde ,aynı adla anılır(Uevos roşoş) diğer adı yahudi yumurtası boyos ile birlikte sefarad mutfağına ait bir tariftir, bu iki tarif de Sefarad mutfağından bizim kültürümüze geçmiştir.. |
22-01-2011, 21:26 | #18 |
agaclar.net
|
Sadece yardım etmeye çalıştım... |
23-01-2011, 13:12 | #19 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-07-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 14
|
Fotoğraflar harika hayatında hiç hamur yoğurmamış biri olarak girdim mutfağa bakalım sizin gibi becerebilecekmiyim. |
23-01-2011, 13:49 | #20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-11-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 105
|
Haydi hayırlısı bakalım..insan yeterince isteyip,yeterince emek harcarsa yapamıyca hiçbir şeyin oldugunu sanmıyorum...kolay gelsin..( Birkaç resimle sonucu merakla bekliyorum..) |
23-01-2011, 18:23 | #21 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-07-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 14
|
Sanırım ben beceremedim yaşar bey tadı boyoza benziyordu ama, tel tel olmadı. Bence bunun sebebi birincisi geniş bir alanım yoktu istediğim kadar ince açamadım ikinciside merdane değilde oklavayla yapmaya çalıştım pek olmadı (yerim dardı yani) ama bir dahaki sefere hem merdane alacağım hem de daha geniş bir zeminde tekrar deneyeceğim. Foto çekemedim malesef gerçi pek çekilcek tarafıda yoktu ama bir dahaki enemede mutlaka çekeceğim. |
23-01-2011, 22:52 | #22 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-12-2010
Şehir: Denizli
Mesajlar: 8
|
yaşar kaptan sizde baya marifetli ve hamaratmışsınız elinize sağlık izmire geldiğimde bende çok yerim tarif için teşekkürler |
10-02-2012, 11:08 | #23 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-02-2012
Şehir: izmir
Mesajlar: 1
|
yaşar kaptan eline sağlık İzmir 112 den ali (soner, sertaç) maşallah kaptanlıktan e balıktaki maharetinde sonra başka daha ne marifetler varmış bahsetmedin |
|
|