View Single Post
Eski 27-12-2010, 14:59   #1
yaşar kaptan
Ağaç Dostu
 
yaşar kaptan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-11-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 105
Evde boyoz yapımı

Havanın kötü oldugu ve denize çıkamadıgım zamanlar.ya bahçedeyim ya mutfakta.Bugün yine hava kötü ve ben mutfaktayım.Epeydir canım ister boyoz yapıcam.Birsüredir boyozumu kendim yapıyorum satılanlar katı yagla yapıldıgından ve artık bize yasaklandıgından.kendim yapmak zorundayım çünkü sıvı yagla yapıyorum..Yaparken aklıma geldi görüntüleyip sizlerle paylaşmak istedim.Belki uzaklarda biryerlerde isteyipte bulamayan arkadaşlar yapmak ister. Hadi başlayalım

1 kg un 2.5 tatlı kaşıgı tuz yarım tatlı kaşıgı şeker.Malzeme ve ölçü bu siz ister azaltın ister çogaltın.Unu bir kaba mutlaka eleyin tuzu ve şekeri ekleyip karıştırın,ılık suyla özlübir hamur yogurun.

Hamuru temiz bir naylon torbaya koyup 15 dk dinlendirin dinlenen hamuru yuvarlayıp kalınca bir silindir haline getirin.silindirden kahve fincanı büyüklügünde parçalar koparın,ve parçaları yuvarlayıp top şekline getirin.üzerini naylonla örtüp 15 dk dinlendirin.

Dinlenen topları meyve tabagı büyüklügünde merdaneyle açın ve arkasını önünü sıvı yagla elinizle sürerek yaglayın.Beşer beşer üst üste tabaga sıralayıp 15 dk dinlendirin.

Tabaktan hamurları birer birer alıp tekrar merdaneyle birazdaha açın üzerine sıvı yag sürüp elinizle çekerek açın.üzerini yaglamak için birkaseye koydugunuz sıvı yaga parmaklarınızı batırarak yukardan damlatarak hertarafını yaglayın.

Mektup zarfı şeklinde katlayıp ruko yapın.ruloları tepsiye sıralayıp üzerini naylonla örtün 15 dk sonra işaret ve başparmagınızla roloları burkarak 4 parmak genişliginde parçalar koparın parçaları parmaklarınızı birleştirerek altan ve üstten bastırarak yuvarlak hale getirin.

Tepsiye dizin 200 derecede altı ve üstü kızarana dek pişirin

Eklenen Resimler
     
yaşar kaptan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön