agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni17Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-01-2012, 09:10   #31
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-07-2004
Şehir: Adana
Mesajlar: 3,563
Galeri: 270
harika gorunuyorlar, ellerinize saglik
arasina koydugunuz ganaj tarifine hic hayir demem

backyard Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-01-2012, 09:52   #32
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Makaronlar arasina krema konmus haliyle kac gun tazeligini korur?

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-01-2012, 10:44   #33
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-07-2004
Şehir: Adana
Mesajlar: 3,563
Galeri: 270
makaronlari yapildiktan 1 gun sonra yemek gerektigini soyluyorlar
ben 1 hafta sonra tukettigimde herhangi bir sorunla karsilasmadim
ama sanirim en iyisi, arasina krema surmeden, dolapta bekletmek ve yiyeceginiz zaman kremasini eklemek.

yaptiginiz kremaya gore de degisebilir, benim ganaj cikolataliydi hicbir sey olmadi. Ancak ayni seyi belki de limonlu bir krema icin soyleyemeyebiliriz.

aleydi beğendi.
backyard Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-01-2012, 11:23   #34
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-05-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 14
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi backyard Mesajı Göster
harika gorunuyorlar, ellerinize saglik
arasina koydugunuz ganaj tarifine hic hayir demem
Fırından çıkıp soğuduklarında krema/ganaj ları sürülüp dolaba koymak gerekiyor. En güzel netice için en az 24 saat beklememiz lazım ki makaron kurabiyeleri kremanın aromasını çekip hafif yumuşasınlar. 1 hafta kadar bekleyebiliyor hatta donduranlar da var ancak ben cesaret etmedim henüz. Normal buzdolabu bölümüne koyduğunuz makaronları yiyeceğimiz zaman 1-2 saat önceden çıkartıp oda sıcaklığında bekletmek gerekiyor fakar benim reçel ile ya da daha yumuşak krema dolgusu ile doldurduklarım oluyor ozaman bekletemiyorum.

Ganaj tarifim şu şekilde : (Mutlaka bir gün önceden yapılıp dolapta bekletilmeli)
50 gr krema
75 gr fildişi kuvertür ya da bitter kuvertür (Elit markasını tercih ediyorum)
25 gr tuzsuz tereyağ (Ağır bulursanız kuvertürü 100 gr kullanıp tereyağ kullanmayın)
1-2 damla portakal/vişne gibi isteğinize bağlı esans

Kremayı hafif ateşte ısıtıyoruz. Küçük kabarcıklar çıkar çıkmaz ocaktan alıyoruz asla kaynatmıyoruz. İçerisine çikolata ve tereyağını küçük parçacıklar halinde ekleyip eritene kadar karıştırıyoruz, soğuyunca istediğimiz bir esansı bir iki damla ekleyip sıkma poşetine doldurup dolaba koyuyoruz.

Ben kremam artarsa buzluğa koyup bir sonraki makaron yapışımda kullanıyorum. Sorun olmuyor. Bitter çok daha kıvamlı oluyor ve portakala daha çok yakışıyor bu arada.

Afiyet olsun

aleydi beğendi.
lriell Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-01-2012, 12:16   #35
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi backyard Mesajı Göster
yaptiginiz kremaya gore de degisebilir, benim ganaj cikolataliydi hicbir sey olmadi. Ancak ayni seyi belki de limonlu bir krema icin soyleyemeyebiliriz.
Sevgili limon, backyard'a katılıyorum.
İç malzeme limonlu ve bunun gibi yumuşak olunca fazla dayanmıyor.
Çikolatalı olanları 5 gün içinde tüketiyoruz.

aleydi beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-01-2012, 17:34   #36
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Anladım... Deneyeceğim bir gün. Sağolun.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-04-2014, 08:47   #37
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 02-04-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 10
Makaron hamuru için
100 gr ince çekilmiş şeker
50 gr ince çekilmiş badem
2 yumurtanın akı
4 çorba kaşığı şeker

Çikolatalı krema için
1 paket bitter çikolata (80 gr) 1 çay bardağı krema 30 gr tereyağı

Fıstıklı krema için
40 gr tuzsuz antep fıstığı 1 su bardağı Şeker 100 gr tereyağı 1 paket vanilya

Portakallı krema için
100 gr tereyağı 1 kahve fincanı portakal suyu 2 çay bardağı Şeker 3 yumurtanın sarısı 2 yumurta 1 portakal 2 çorba kaşığı nişasta

Renkli Makaronlar hazırlanışı

İnce çekilmiş Şekeri ve file bademi mutfak robotuna alıp ince un kıvamına getirin (arada bir mutfak robotunu durdurup elinizde harmanlayın).
Yumurta aklarını mikserin orta hızında köpük köpük oluncaya kadar beş dakika çırpın.Mikserin devrini artırıp 4 çorba kaşığı Şekeri toplam iki dakikada azar azar ekleyin.

Bademli karışımı elekten geçirin.Yarısını önceden hazırladığınız yumurta aklı karışıma ilave edin.Tahta bir kaşıkla çok fazla müdahale etmeden karıştırın.Kalan bademli karışıma ekleyip pürüzsüz ve tek bir renk hamur (mus kıvamında) oluncaya kadar tekrar karıştırın.

Hamuru sıkma torbasına aktarın.Yaklaşık 2 san tim çapında dairesel hareketlerle yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı sıkın. Birinci tepsiyi 170 dereceye ayarlı fırında; fırının orta rafında 10 dakika pişirin.Fırından çıkarıp ikinci tepsideki makaronları da aynı şekilde pişirin.Pişen makaronları soğuması için bekletin.

Tepsiden özenle çıkarıp iki makaron arasına istediğiniz kremayı sürün.Tost şeklinde kapatıp kapaklı bisküvi kutusuna aktarın

Çikolatalı krema için,
Çikolatalı ganaj için bıçakla kıyılmış bitter çikolata ve tere yağını benmari usulü eritin.Kremayı ekleyip karıştırın.Soğumaya bırakın. Makaronların arasına çikolatalı karışımdan sürün.Birgün buzdolabında beklettikten sonra servise hazırdır.

Fıstıklı krema için,
Antep fıstığı ile ince çekilmiş Şekeri mutfak robotunda un haline getirin.Vanilyayı ve tereyağını ilave edip tahta bir kaşıkla krem haline gelinceye kadar karıştırın.Karışımı buzdolabına alıp yarım saat kadar bekletin.

Portakallı krema için,
Portakalın kabuğunu rendeleyin.Tüm malzemeyi sos tenceresine alıp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Renkli Makaronlar artık hazır, afiyet olsun.

badem beğendi.
samaritan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2014, 12:20   #38
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Evde iki yumurta beyazı vardı. Elimde yeni bazı tarifler olsa da, (ilki dışında yaptığım etekleri olmayan başarısız denemelerden yüzünden) makaron yapma havamda olmadığım için, içi kuru yemişli makaronumsularla yetinmeye karar verdim. birbirleriyle yapıştırma derdim de yok...

Öyle havamda değilim ki, badem miktarı gözüme az gelince, iç ayçekirdeği öğüttüm ekledim. Tartma zor geldiği için tartıyı çıkarmadım desem davranışımı hafifletmiş olacağım, şekeri bile bardağa koyup yaklaşık bir ölçü tutturmayı bile bıraktım, kavanozdan döktüm

Her zaman inatla tepsi yüzeyinden kıpırdamayan kenarlar, fırfırlı oldu

Hay Allahım, makaron gibi seni!

Güler, badem ve Ozlem A beğendi.
malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2014, 13:20   #39
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Fotoğraf isterüz

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024