12-12-2014, 22:19 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Pırasalı Pide
Belirli bir ölçüsü yok, her şey göz kararı. Değişik sebzelerle yapılabilir. Sebze sevmeyenlere ve çocuklara sebze yedirmenin pratik yolu. Bildiğimiz mayalı hamurla hazırlanacak. Bu sefer pırasalı yaptım, leziz oldu. |
12-12-2014, 23:49 | #2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2007
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 196
|
Elinize sağlık. |
13-12-2014, 01:39 | #4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
Kayınvalidem patatesle yapar. Pırasalı daha bi hoş olur sanki |
13-12-2014, 15:16 | #5 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,525
|
Biz kışın pırasanın ve lahananın yemeğini sıkça yaparız..Özellikle acılı lahana yemeğini ve pırasa böreğini pek severiz.. Düzenleyen pria : 21-12-2014 saat 20:52 |
13-12-2014, 22:20 | #6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 200
|
sayın pria acılı lahana yemeğini merak ettim tarif verebilirmisiniz lütfen.... |
13-12-2014, 23:24 | #7 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,525
|
Eşime sordum şimdi: Soğanları öldürüyor önce..Sonra 2-3 yemek kaşığı salça konuyor..sonra bir-iki bardak su ilave ediliyor..Damak tadınızın katlanacağı ölçüde acı pul biber ve tuz konuyor.. Sonra lahana parçaları ilave ediliyor..biraz pörsüyüp lahanalar çökene kadar 10-15 dakika pişiyorlar..Pirinç veya bulgur ilave ediliyor en son bir çay bardağı..Karıştırıp pişirmeye devam ediliyor..Tabi ilk konan su yetmez..sıcak su ilave ediliyor gereken miktarda.. Hepsi bu.. Düzenleyen pria : 14-12-2014 saat 00:41 |
14-12-2014, 13:55 | #8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-04-2014
Şehir: TEKİRDAĞ
Mesajlar: 223
|
Ben birazda turşu lahana doğrayıp koyuyorum daha farklı bir lezzet oluyor |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|