agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Reklam


Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-10-2010, 00:55   #1
Ağaç Dostu
 
Dudi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,763
Galeri: 54
Tatlandırıcı İle Tatlı Yapımı

Piyasada satılan granül şeklindeki tatlandırıcılarla tatlı deneyen varsa tariflerini paylaşabilirse sevinirim Ben yarın irmik helvası deneyeceğim. Buradan sizinle paylaşırım.

 
Dudi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2011, 17:18   #2
Ağaç Dostu
 
gilan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: San Francisco / ABD
Mesajlar: 3,914
Galeri: 8
Sevgili Dudi, irmik helvası başarılı oldu mu?

Babamın da şekeri biraz yüksek çıktı. Tatlıya da acayip düşkündür normalde ama şimdi mümkün olduğunca uzak duruyor. Geçen gün evde toz Splenda ile beze yapmaya çalıştılar ama beyaz ve kabarık olması gereken bezeler yavru ağzı ve topak topak oldu.

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2011, 12:35   #3
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,761
Galeri: 90
beze yaparken Krem Tartar - Potasyum Bitartarat kullandınız mı?

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-01-2012, 17:56   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-07-2004
Şehir: Adana
Mesajlar: 3,564
Galeri: 276
ben tatlandırıcı olarak stevia'yı kullanmaya başladım
işlenmiş olsa da diğerlerine göre daha sağlıklı olduğunu okudum
stevia ile yapılan bir muffin tarifi var (bir ara dukan diyetini araştırırken rastlamış ve yapmıştım)

yalnız bu tarifte un yok

60 gr kakao (gözünüze çok gelirse 50 gr. yapın)
2 yumurta
4 yemek kaşığı yulaf kepeği
2 yemek kaşığı buğday kepeği (bunların hepsi yulaf kepeği de olabilir)
1 su bardağı süt
150 gr tatlandırıcı
1 paket kabartma tozu

Yumurtayı iyice çırpın, sütü ekleyin karıştırmaya devam edin, daha sonra diğer tüm kuru malzemeleri ekleyerek, kalıplara dökün. 175 derecede kontrollü olarak 20-25 dk. pişirin. Her fırının özelliği farklı, bu nedenle kontrol etmek lazım, afiyet olsun.

not: isterseniz içine biraz diyabetik çikolata da eritip koyabilirsiniz

backyard Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019