agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/)
-   -   Tatlandırıcı İle Tatlı Yapımı (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/22246.htm)

Dudi 02-10-2010 00:55

Tatlandırıcı İle Tatlı Yapımı
 
Piyasada satılan granül şeklindeki tatlandırıcılarla tatlı deneyen varsa tariflerini paylaşabilirse sevinirim :) Ben yarın irmik helvası deneyeceğim. Buradan sizinle paylaşırım.

gilan 25-05-2011 17:18

Sevgili Dudi, irmik helvası başarılı oldu mu?

Babamın da şekeri biraz yüksek çıktı. Tatlıya da acayip düşkündür normalde ama şimdi mümkün olduğunca uzak duruyor. Geçen gün evde toz Splenda ile beze yapmaya çalıştılar ama beyaz ve kabarık olması gereken bezeler yavru ağzı ve topak topak oldu. :)

malina 26-05-2011 12:35

beze yaparken Krem Tartar - Potasyum Bitartarat kullandınız mı?

backyard 09-01-2012 17:56

ben tatlandırıcı olarak stevia'yı kullanmaya başladım
işlenmiş olsa da diğerlerine göre daha sağlıklı olduğunu okudum
stevia ile yapılan bir muffin tarifi var (bir ara dukan diyetini araştırırken rastlamış ve yapmıştım)

yalnız bu tarifte un yok :)

60 gr kakao (gözünüze çok gelirse 50 gr. yapın)
2 yumurta
4 yemek kaşığı yulaf kepeği
2 yemek kaşığı buğday kepeği (bunların hepsi yulaf kepeği de olabilir)
1 su bardağı süt
150 gr tatlandırıcı
1 paket kabartma tozu

Yumurtayı iyice çırpın, sütü ekleyin karıştırmaya devam edin, daha sonra diğer tüm kuru malzemeleri ekleyerek, kalıplara dökün. 175 derecede kontrollü olarak 20-25 dk. pişirin. Her fırının özelliği farklı, bu nedenle kontrol etmek lazım, afiyet olsun.

not: isterseniz içine biraz diyabetik çikolata da eritip koyabilirsiniz


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024