agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Reklam


Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 31-08-2009, 15:01   #1
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,450
Galeri: 103
Şekilsiz kurabiye

Sık sık yaptığım bu kolay kurabiyeyi oğlum çok severdi. Okul dönüşü bir bardak portakal suyu yanında yemekten hoşlanırdı.
Şimdi de torunlarım seviyor, onlara da yapıyorum.

Malzemeleri:

250 gr lık margarin (Luna, sana, becel v.s) oda sıcaklığında yumuşamış halde
2 yumurta tamamı
1 su bardağı toz şeker
1 komposto kase dolusu kuru üzüm (sarı sultani)
1 komposto kase dolusu ceviz içi (elle ufak ufak parçalara bölünmüş)
1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozu.
350 gr. un (hamur kulak memesi kıvamında)

Bütün bu malzemeleri karıştırarak bir hamur elde ediyorsunuz. Hamur, kulak memesi kıvamında olmalı fazla un koyarsanız hamurunuz çatlar)

Fırın tepsisine fırın pişirme kâğıdı döşeyin.
Hamurdan kopardığınız çeviz kadar parçaları, iki parmağınızla bastırarak şekilsizce dizin. (Hamur ellerinize yapışır, bu yüzden şekilsiz olur)

Daha önceden ısıtılmış fırına sürerek her tepsiyi 15-20 dakika kadar pişirin.
Kurabiyelerin üstleri hafifçe pembeleşecek. Önce size sanki pişmemiş gibi gelir (altına bakın hafifçe pembeleşir) ama soğuduğunda kıtır kıtır olduğunu göreceksiniz.

Bu malzeme ile 3 tepsi aşağı yukarı 60-65 adet kurabiye çıkıyor.


Yoğurulmuş hamur


Name:  P8311982 (600 x 450).jpg
Views: 9026
Size:  58.0 KB

Tepsideki halleri

Name:  P8311989 (600 x 450).jpg
Views: 13079
Size:  57.1 KB

Pişmiş hali


Name:  P8311991 (600 x 450).jpg
Views: 9822
Size:  68.6 KB

 
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-08-2009, 18:24   #2
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,161
Galeri: 72
Eminim tadı süperdir, içindeki malzemeler bana hitap ediyor.

Şekli filan dert değil, tadı güzel olsun.

Paylaştığınız için teşekkürler.

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-08-2009, 19:31   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,419
Galeri: 5
Bu kurabiyeyi bir arkadaşım yapardı, onun kullandığı adı da ilginçti; Tut kopar.

Ferda Ülkümen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-09-2009, 13:48   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-02-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 438
Galeri: 353
Bende perişan kurabiyesi olarak biliyorum. İçine biraz tarçında ilave ediyorum. Rendelenmiş portakal ve limon kabuğu ilede hoş bir aroması oluyor.

Arzu Kırlangıç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-09-2009, 14:22   #5
Ağaç Dostu
 
evrim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2007
Şehir: Antalya
Mesajlar: 236
Adı şekilsiz kurabiye ama görüntüsü benim çok hoşuma gitti. En kısa zamanda deniycem.
Börek çörek işlerinden hiç anlamam ama bu kolaymış. Elinize sağlık. Ayrıca zahmet edip gözlerimize de hitap ettiğiniz için ayrıca teşekkürler.

evrim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-09-2009, 21:55   #6
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,450
Galeri: 103
Sevgili Arzu Kırlangıç, doğru, biraz tarçın ilavesi daha hoş olacak gibi.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-09-2009, 23:39   #7
Ağaçsever
 
myıldız's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-06-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 48
çok teşekkürler paylaştığınız için....

myıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-09-2009, 23:43   #8
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,161
Galeri: 72
Ben bu akşam yaptım, hatta evde kuru üzüm kalmamıştı, hazır üzümlü, çukulatalı, yulaflı müsliden koydum.

Gayet güzel oldu.

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-09-2009, 06:21   #9
Kaybettik
 
sevim.K's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2008
Şehir: sakarya/ Artvin
Mesajlar: 5,932
Galeri: 6
Adına perişan dediğimiz hem kolay hem lezzetli kurabiye tarifi. Tarif edenin, yapanların ellerine sağlık Fındık ve tarçın kullanıyorum ben yaptığım zaman. Çocuklar küçükken çok yapardım onlara

sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-09-2009, 14:54   #10
Ağaç Dostu
 
finduk52's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-08-2009
Şehir: Hollanda
Mesajlar: 627
Eskiden çok yapardım bende bu kurabiyeden .
Bende tarçın ilave ederdim ve ismini perişan olarak bilirdik .
Çok güzel leziz olurdu .
Ellerine sağlık Güler ablacığım , unuttuğum bir tarifi yeniden hatırlattın , teşekkür ederim .

finduk52 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-09-2009, 17:28   #11
Ağaç Dostu
 
ilknur aşık's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-05-2007
Şehir: balıkesir
Mesajlar: 700
Bende kaya kurabiyesi olarak biliyorum. Eşim çok sever. Eline sağlık Güler abla. Akşama yapayım.

ilknur aşık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-09-2009, 20:45   #12
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,450
Galeri: 103
Sevgili ilknur aşık, senin marifetlerini biliyoruz. Bize gelirken getirdiğin güzel kekin kalıbı halâ bizde.
Önceleri içine kiraz koydum (hani getirirken adettendir kap boş verilmez ya) ama o sıralar gelemedim. Sonra dut koydum yine olmadı. Bu sıralar uğrayabilirsem üzüm doldururum.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-09-2009, 17:25   #13
Ağaç Dostu
 
M.Sema's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-07-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,227
Galeri: 93
Sevgili Güler Hanımcığım, sevdiğimiz bir kurabiyeyi hatırlattınız bize sağolun. Benim de sizlere bir önerim olacak; bu tarz ele çok yapışan kurabiyelerde ben dondurma servis kaşığını kullanıyorum. Ellerim yapış yapış olmadan hızlıca hamurları tepsiye koyuveriyorum.

M.Sema Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-09-2009, 19:23   #14
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,450
Galeri: 103
Aaaa ne güzel bir fikir, teşekkür ederim. Dondurma sevis kaşığı değil mi?

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-09-2009, 12:28   #15
Ağaç Dostu
 
M.Sema's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-07-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,227
Galeri: 93
Evet onlardan yayvan kaşık gibi olan değil de metal minik kepçe gibi olanlardan.

M.Sema Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2010, 10:46   #16
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-07-2004
Şehir: Adana
Mesajlar: 3,564
Galeri: 276
Ben de geçenlerde bu kurabiyenin çikolata parçacıklısını yaptım
Çikolata parçalarını en son attım hamuruna
bir kısmını 10 dakika bir kısmını da 15 dakika pişirdim fırında
içinin yumuşak olmasını seviyorum
fotoğrafını çektim bu sefer
kötü çıkmışsa affola

Eklenen Resimler
 
backyard Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2010, 20:07   #17
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,450
Galeri: 103
Yoo, görünüşü çok güzel, ellerinize sağlık.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-09-2010, 10:17   #18
Ağaç Dostu
 
zenfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,673
Galeri: 341
Çok nefis görünüyor. Pratik bir tarif. Deneyeceğim. Teşekkürler.

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019