31-08-2009, 15:01 | #1 |
Moderatör
|
Şekilsiz kurabiye
Sık sık yaptığım bu kolay kurabiyeyi oğlum çok severdi. Okul dönüşü bir bardak portakal suyu yanında yemekten hoşlanırdı. Şimdi de torunlarım seviyor, onlara da yapıyorum. Malzemeleri: 250 gr lık margarin (Luna, sana, becel v.s) oda sıcaklığında yumuşamış halde 2 yumurta tamamı 1 su bardağı toz şeker 1 komposto kase dolusu kuru üzüm (sarı sultani) 1 komposto kase dolusu ceviz içi (elle ufak ufak parçalara bölünmüş) 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozu. 350 gr. un (hamur kulak memesi kıvamında) Bütün bu malzemeleri karıştırarak bir hamur elde ediyorsunuz. Hamur, kulak memesi kıvamında olmalı fazla un koyarsanız hamurunuz çatlar) Fırın tepsisine fırın pişirme kâğıdı döşeyin. Hamurdan kopardığınız çeviz kadar parçaları, iki parmağınızla bastırarak şekilsizce dizin. (Hamur ellerinize yapışır, bu yüzden şekilsiz olur) Daha önceden ısıtılmış fırına sürerek her tepsiyi 15-20 dakika kadar pişirin. Kurabiyelerin üstleri hafifçe pembeleşecek. Önce size sanki pişmemiş gibi gelir (altına bakın hafifçe pembeleşir) ama soğuduğunda kıtır kıtır olduğunu göreceksiniz. Bu malzeme ile 3 tepsi aşağı yukarı 60-65 adet kurabiye çıkıyor. Yoğurulmuş hamur Tepsideki halleri Pişmiş hali |
01-09-2009, 14:22 | #5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2007
Şehir: Antalya
Mesajlar: 236
|
Adı şekilsiz kurabiye ama görüntüsü benim çok hoşuma gitti. En kısa zamanda deniycem. Börek çörek işlerinden hiç anlamam ama bu kolaymış. Elinize sağlık. Ayrıca zahmet edip gözlerimize de hitap ettiğiniz için ayrıca teşekkürler. |
01-09-2009, 23:39 | #7 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-06-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 48
|
çok teşekkürler paylaştığınız için.... |
02-09-2009, 14:54 | #10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-08-2009
Şehir: Hollanda
Mesajlar: 627
|
Eskiden çok yapardım bende bu kurabiyeden . Bende tarçın ilave ederdim ve ismini perişan olarak bilirdik . Çok güzel leziz olurdu . Ellerine sağlık Güler ablacığım , unuttuğum bir tarifi yeniden hatırlattın , teşekkür ederim . |
02-09-2009, 17:28 | #11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2007
Şehir: balıkesir
Mesajlar: 701
|
Bende kaya kurabiyesi olarak biliyorum. Eşim çok sever. Eline sağlık Güler abla. Akşama yapayım. |
02-09-2009, 20:45 | #12 |
Moderatör
|
Sevgili ilknur aşık, senin marifetlerini biliyoruz. Bize gelirken getirdiğin güzel kekin kalıbı halâ bizde. Önceleri içine kiraz koydum (hani getirirken adettendir kap boş verilmez ya) ama o sıralar gelemedim. Sonra dut koydum yine olmadı. Bu sıralar uğrayabilirsem üzüm doldururum. |
04-09-2009, 17:25 | #13 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Güler Hanımcığım, sevdiğimiz bir kurabiyeyi hatırlattınız bize sağolun. Benim de sizlere bir önerim olacak; bu tarz ele çok yapışan kurabiyelerde ben dondurma servis kaşığını kullanıyorum. Ellerim yapış yapış olmadan hızlıca hamurları tepsiye koyuveriyorum. |
21-03-2010, 10:46 | #16 |
Ağaç Dostu
|
Ben de geçenlerde bu kurabiyenin çikolata parçacıklısını yaptım Çikolata parçalarını en son attım hamuruna bir kısmını 10 dakika bir kısmını da 15 dakika pişirdim fırında içinin yumuşak olmasını seviyorum fotoğrafını çektim bu sefer kötü çıkmışsa affola |
|
|