agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/)
-   -   Şekilsiz kurabiye (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/17133.htm)

Güler 31-08-2009 15:01

Şekilsiz kurabiye
 
3 Eklenti(ler)
Sık sık yaptığım bu kolay kurabiyeyi oğlum çok severdi. Okul dönüşü bir bardak portakal suyu yanında yemekten hoşlanırdı.
Şimdi de torunlarım seviyor, onlara da yapıyorum.

Malzemeleri:

250 gr lık margarin (Luna, sana, becel v.s) oda sıcaklığında yumuşamış halde
2 yumurta tamamı
1 su bardağı toz şeker
1 komposto kase dolusu kuru üzüm (sarı sultani)
1 komposto kase dolusu ceviz içi (elle ufak ufak parçalara bölünmüş)
1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozu.
350 gr. un (hamur kulak memesi kıvamında)

Bütün bu malzemeleri karıştırarak bir hamur elde ediyorsunuz. Hamur, kulak memesi kıvamında olmalı fazla un koyarsanız hamurunuz çatlar)

Fırın tepsisine fırın pişirme kâğıdı döşeyin.
Hamurdan kopardığınız çeviz kadar parçaları, iki parmağınızla bastırarak şekilsizce dizin. (Hamur ellerinize yapışır, bu yüzden şekilsiz olur)

Daha önceden ısıtılmış fırına sürerek her tepsiyi 15-20 dakika kadar pişirin.
Kurabiyelerin üstleri hafifçe pembeleşecek. Önce size sanki pişmemiş gibi gelir (altına bakın hafifçe pembeleşir) ama soğuduğunda kıtır kıtır olduğunu göreceksiniz.

Bu malzeme ile 3 tepsi aşağı yukarı 60-65 adet kurabiye çıkıyor.


Yoğurulmuş hamur


Eklenti 100582

Tepsideki halleri

Eklenti 100584

Pişmiş hali


Eklenti 100585

berduray 31-08-2009 18:24

Eminim tadı süperdir, içindeki malzemeler bana hitap ediyor.

Şekli filan dert değil, tadı güzel olsun.

Paylaştığınız için teşekkürler.

Ferda Ülkümen 31-08-2009 19:31

Bu kurabiyeyi bir arkadaşım yapardı, onun kullandığı adı da ilginçti; Tut kopar.

Arzu Kırlangıç 01-09-2009 13:48

Bende perişan kurabiyesi olarak biliyorum. İçine biraz tarçında ilave ediyorum. Rendelenmiş portakal ve limon kabuğu ilede hoş bir aroması oluyor.

evrim 01-09-2009 14:22

Adı şekilsiz kurabiye ama görüntüsü benim çok hoşuma gitti. En kısa zamanda deniycem.
Börek çörek işlerinden hiç anlamam ama bu kolaymış. Elinize sağlık. Ayrıca zahmet edip gözlerimize de hitap ettiğiniz için ayrıca teşekkürler.

Güler 01-09-2009 21:55

Sevgili Arzu Kırlangıç, doğru, biraz tarçın ilavesi daha hoş olacak gibi.

myıldız 01-09-2009 23:39

çok teşekkürler paylaştığınız için....:)

berduray 01-09-2009 23:43

Ben bu akşam yaptım, hatta evde kuru üzüm kalmamıştı, hazır üzümlü, çukulatalı, yulaflı müsliden koydum.

Gayet güzel oldu.

sevim.K 02-09-2009 06:21

Adına perişan dediğimiz hem kolay hem lezzetli kurabiye tarifi. Tarif edenin, yapanların ellerine sağlık:) Fındık ve tarçın kullanıyorum ben yaptığım zaman. Çocuklar küçükken çok yapardım onlara:)

finduk52 02-09-2009 14:54

Eskiden çok yapardım bende bu kurabiyeden .
Bende tarçın ilave ederdim ve ismini perişan olarak bilirdik .
Çok güzel leziz olurdu .
Ellerine sağlık Güler ablacığım , unuttuğum bir tarifi yeniden hatırlattın , teşekkür ederim .

ilknur aşık 02-09-2009 17:28

Bende kaya kurabiyesi olarak biliyorum. Eşim çok sever. Eline sağlık Güler abla. Akşama yapayım.

Güler 02-09-2009 20:45

Sevgili ilknur aşık, senin marifetlerini biliyoruz. Bize gelirken getirdiğin güzel kekin kalıbı halâ bizde.
Önceleri içine kiraz koydum (hani getirirken adettendir kap boş verilmez ya) ama o sıralar gelemedim. Sonra dut koydum yine olmadı. Bu sıralar uğrayabilirsem üzüm doldururum.

M.Sema 04-09-2009 17:25

Sevgili Güler Hanımcığım, sevdiğimiz bir kurabiyeyi hatırlattınız bize sağolun. Benim de sizlere bir önerim olacak; bu tarz ele çok yapışan kurabiyelerde ben dondurma servis kaşığını kullanıyorum. Ellerim yapış yapış olmadan hızlıca hamurları tepsiye koyuveriyorum.:)

Güler 04-09-2009 19:23

Aaaa ne güzel bir fikir, teşekkür ederim. Dondurma sevis kaşığı değil mi?

M.Sema 05-09-2009 12:28

Evet onlardan yayvan kaşık gibi olan değil de metal minik kepçe gibi olanlardan.

backyard 21-03-2010 10:46

1 Eklenti(ler)
Ben de geçenlerde bu kurabiyenin çikolata parçacıklısını yaptım
Çikolata parçalarını en son attım hamuruna
bir kısmını 10 dakika bir kısmını da 15 dakika pişirdim fırında
içinin yumuşak olmasını seviyorum
fotoğrafını çektim bu sefer
kötü çıkmışsa affola :)

Güler 21-03-2010 20:07

Yoo, görünüşü çok güzel, ellerinize sağlık.

zenfree 23-09-2010 10:17

Çok nefis görünüyor. Pratik bir tarif. Deneyeceğim. Teşekkürler.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024