agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Reklam


Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-02-2009, 14:10   #1
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,763
Galeri: 90
Güllaç

Düşünme aşamasındayım

Spring roll wrappers diye bir ürün var(mış) rice paper ya da pirinç kağıdı...

Güllaç için kullanılana benziyormuş. Bunlar tatlı için değil, birçok farklı malzemeyi sarmak için kullanılıyor. Güllaç bile yapmamış biri olarak, bu malzemeyi kullanmaya karar verdim. Ne çıkacağı konusunda hiç fikrim yok Daha önce deneme ihtimali olanlar ya da denemişler için konuyu başlatıyorum...

Yaratıcı ve Deneysel Mutfak, yani uyduruk mutfak, bölümümüz de hayırlı olsun

 
malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2009, 16:29   #2
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,161
Galeri: 72
Çok uçuk bir şey yazayım...Suşi hazırlarken yaprak yosunu bulamayanlar ıslatılıp, yumuşatılmış güllaç yaprağı kullanabilirler belki, dikkat edilmesi gereken şey çok nazik davranılması, anında yumuşayıp, yırtılabilen bir malzeme çünki...

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2009, 17:03   #3
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,641
Galeri: 73
Daha önce hiç Spring roll wrappers kullanmadım ama sizin filizlendirdiğiniz maş fasülyelerini baharatlarla tatlandırarak sarabilirsiniz belki...


Düzenleyen Kiraz : 13-08-2009 saat 18:58 Neden: kelime ilave
Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-08-2009, 13:07   #4
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,763
Galeri: 90
Aylar sonra denemeye karar verip güllaç almıştım. Yukarıdakini denemedim ama sütsüz güllaç yapmayı denedim.

Vişne sulu güllaç

Vişne reçeli yaparken vişne şurubu da yapmıştım.

Güllaç yapraklarını ıslatmak için süt yerine, sulandırılmış vişne şurubu kullandım. Araya dövülmüş fındık koydum. Üzerini süslemek için çekirdeği çıkarılmış taze vişne taneleri kullandım.

Çok güzel bir tatlı oldu. Bu mantıktan hareketle, her türlü meyve suyuyla güllaç hazırlanabilir. Süt sevmeyenlere ya da değişiklikten hoşlananlara duyurulur.

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-08-2009, 18:03   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-10-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 275
Teşekkürler Malina, eşim ağzına süt koymaz, içine süt girmiş hiç bir yiyeceği de yemez. Tarifini verdiğiniz bu tatlı tam benlik hafta sonu bir deneyeyim.

nkoksal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-08-2009, 18:32   #6
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,161
Galeri: 72
Fotoğrafladınız mı olayı? Ya da paylaşmayı düşünür müsünüz?

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-08-2009, 21:12   #7
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,763
Galeri: 90
Az bir miktar yapmıştım, yedim

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-08-2009, 21:21   #8
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Güllaca bayılırım, bu tarzı deneyeceğim, Kemeraltından güllaç alayım.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-08-2009, 21:23   #9
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,161
Galeri: 72
Neyse önümüzdeki maçlara bakalım artık, afiyet olsun.

Sayın Memet yemeden , hatta hazırlama aşamasında fotoğraflar mısınız?

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2009, 04:16   #10
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-05-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 238
Galeri: 40
Güllaç yapraklarını kakaolu süt ile ıslatıp, arasına blendardan gecirilmis kavrulmamiş antep fıstığı koyarak yapabilirsiniz. cok lezzetli oluyor. Yanina bir top limonlu dondurma ve güllaçın üzerine rendelenmiş bitter cikolata... Dün denedim ne desem az

yesim ozgun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2009, 08:52   #11
Ağaç Dostu
 
trida's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-07-2009
Şehir: istanbul & Kastamonu
Mesajlar: 250
Galeri: 10
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yesim ozgun Mesajı Göster
Güllaç yapraklarını kakaolu süt ile ıslatıp, arasına blendardan gecirilmis kavrulmamiş antep fıstığı koyarak yapabilirsiniz. cok lezzetli oluyor. Yanina bir top limonlu dondurma ve güllaçın üzerine rendelenmiş bitter cikolata... Dün denedim ne desem az
Hımm...Kulağa hoş geliyor, özellikle çikolata düşkünü 2 çocuğu olan biri olarak mutlaka denemem gerekiyor.
Paylaşımınız için teşekkürler.

trida Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2010, 23:20   #12
Bitkisever
 
ceromaya's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-07-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 67
çok güzel bir fikir, ben de nesquikle deneyeceğim. teşekkürler.

ceromaya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2013, 15:55   #13
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,747
Güllaç ile lazanya da yapabilirsiniz. Refika Birgül'ün çok güzel bir tarifi var..

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019