agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/)
-   -   Güllaç (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/12438.htm)

malina 09-02-2009 14:10

Güllaç
 
Düşünme aşamasındayım :)

Spring roll wrappers diye bir ürün var(mış) rice paper ya da pirinç kağıdı...

Güllaç için kullanılana benziyormuş. Bunlar tatlı için değil, birçok farklı malzemeyi sarmak için kullanılıyor. Güllaç bile yapmamış biri olarak, bu malzemeyi kullanmaya karar verdim. Ne çıkacağı konusunda hiç fikrim yok :) Daha önce deneme ihtimali olanlar ya da denemişler için konuyu başlatıyorum...

Yaratıcı ve Deneysel Mutfak, yani uyduruk mutfak, bölümümüz de hayırlı olsun :)

berduray 09-02-2009 16:29

Çok uçuk bir şey yazayım...Suşi hazırlarken yaprak yosunu bulamayanlar ıslatılıp, yumuşatılmış güllaç yaprağı kullanabilirler belki, dikkat edilmesi gereken şey çok nazik davranılması, anında yumuşayıp, yırtılabilen bir malzeme çünki...

Kiraz 09-02-2009 17:03

Daha önce hiç Spring roll wrappers kullanmadım ama sizin filizlendirdiğiniz maş fasülyelerini baharatlarla tatlandırarak sarabilirsiniz belki...

malina 13-08-2009 13:07

Aylar sonra denemeye karar verip güllaç almıştım. Yukarıdakini denemedim ama sütsüz güllaç yapmayı denedim.

Vişne sulu güllaç

Vişne reçeli yaparken vişne şurubu da yapmıştım.

Güllaç yapraklarını ıslatmak için süt yerine, sulandırılmış vişne şurubu kullandım. Araya dövülmüş fındık koydum. Üzerini süslemek için çekirdeği çıkarılmış taze vişne taneleri kullandım.

Çok güzel bir tatlı oldu. Bu mantıktan hareketle, her türlü meyve suyuyla güllaç hazırlanabilir. Süt sevmeyenlere ya da değişiklikten hoşlananlara duyurulur.

nkoksal 13-08-2009 18:03

Teşekkürler Malina, eşim ağzına süt koymaz, içine süt girmiş hiç bir yiyeceği de yemez. Tarifini verdiğiniz bu tatlı tam benlik hafta sonu bir deneyeyim.

berduray 13-08-2009 18:32

Fotoğrafladınız mı olayı? Ya da paylaşmayı düşünür müsünüz?

malina 13-08-2009 21:12

Az bir miktar yapmıştım, yedim :)

memet 13-08-2009 21:21

Güllaca bayılırım, bu tarzı deneyeceğim, Kemeraltından güllaç alayım.

berduray 13-08-2009 21:23

Neyse önümüzdeki maçlara bakalım artık, afiyet olsun.

Sayın Memet yemeden , hatta hazırlama aşamasında fotoğraflar mısınız?

yesim ozgun 26-08-2009 04:16

Güllaç yapraklarını kakaolu süt ile ıslatıp, arasına blendardan gecirilmis kavrulmamiş antep fıstığı koyarak yapabilirsiniz. cok lezzetli oluyor. Yanina bir top limonlu dondurma ve güllaçın üzerine rendelenmiş bitter cikolata... Dün denedim ne desem az:)

trida 26-08-2009 08:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yesim ozgun (Mesaj 486634)
Güllaç yapraklarını kakaolu süt ile ıslatıp, arasına blendardan gecirilmis kavrulmamiş antep fıstığı koyarak yapabilirsiniz. cok lezzetli oluyor. Yanina bir top limonlu dondurma ve güllaçın üzerine rendelenmiş bitter cikolata... Dün denedim ne desem az:)

Hımm...Kulağa hoş geliyor, özellikle çikolata düşkünü 2 çocuğu olan biri olarak mutlaka denemem gerekiyor.
Paylaşımınız için teşekkürler.

ceromaya 15-07-2010 23:20

çok güzel bir fikir, ben de nesquikle deneyeceğim. teşekkürler.

Ozlem A 25-05-2013 15:55

Güllaç ile lazanya da yapabilirsiniz. Refika Birgül'ün çok güzel bir tarifi var..


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024