agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğa ve yaşama dair her şey > Geziler, Gezilecek Yerler, Türkiye'de önemli doğa alanları
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-01-2008, 01:29   #61
Ağaç Dostu
 
kuru.umit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-05-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 712
Galeri: 435
Kaçkar insanları

ve gecenin sonunda Kaçkarı güzelleştiren Kaçkar insanları..
Gezekalın.
Dr. ümit Kuru

Eklenen Resimler
   
kuru.umit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2008, 10:20   #62
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 23-08-2007
Şehir: ISTANBUL
Mesajlar: 92
Galeri: 32
Bence buradaki çiçekler eksik siz zamanı kaçırmışsınız. Ayrıca yaylalar olgunlar yolunun bbir kısmı beton yapılmış ama çoğunluk hala böbrek taşı düşürmeye yetecek durumda. Birde Barhal köyüne kadar asfalt sayılır. Zirve için Dilber düzü deniz gölü vs güzel olsada aslında kaçkarlardaki diğer gidilmeyen yerler çok daha güzel özellikle Barhalın üst tarafları amanesket olsun karagöl olsun masis tarafları cok hoş ama asıl güzelliklere ve şelaleye sahip belkide türkiyenin en yüksekteki şelalesi ise özgüven eski adı ile intkor şelalesi ama orayada her araçla ve her şoförle çıkmanızı tavsiye etmem. Bu konuyu ve yolu en iy bilenlerden birisi Vildan Sönmez hanımdır. Kendisi ile geçen yıl bir yolculuğumuz olmuştu o bölgeye . Ayrıca dönüş yolundada bir ayı bize eşlik etmişti.

Yusufelinde sadece kaçkarlar değil aslında kılıçkayaya gitmeniz lazım eski adı Ersis yeni adı kılıçkaya. Buranın yaylası yani mezrası veya yöre deyimi ile mezresi kaçkarlarda olsun karadenizde olsun göremeyeceğiniz güzellikte bir yer. Buranın üst tarafında ise Aros dağı. ve kalesi. Ayrıca yazın bir hafta süren festival yapılıyorki Artvin kafkasör festivaini gölgede bırakabilir. Krakucak güreşleri horonlar ayrı bir keyif. Bahar aylarında ise Kılıçkayanın karşısında Marant düzlüğünde 2 gün süren boğa güreşleri ise muhteşem. Bence kaçırmayın sadece onun için gidebilirsiniz. Erzuruma 3 saat. Erzuruma uçakla oradanda araç kralayabilirsiniz. Yusufelini dolaşmanıza gerek yok. Tortum gölünden sola saparak önce öşvank kilisesini gezin ardından dağ yolu ile Kılıçkayaya geçiniz. Aklına esipte gitmeye kalkan olursa beni de mutlaka arasın.Oralar benden sorulur Orada doğmuş olmam sebebine binaen.

Kaçkar yapacaksanız. Yüncülerden Olgunlara bir yatay rota. Veya tekkaleden çıkın gölleri güngörmez suyunu görerek kaçkar yapınız. Tekkale kilsesini gezin. Sarp ve vahşi coğrafyada yol alın görülmemişi görün gezilmemiş ayak basılmamış yerleri gezin. Herkesin gittiği hiçte keyifli olmayan dilberdüzü rotasından uzaklaşın . artık su yolu oldu. ama dilber düzünden yukardaki göl ise eşsiz güzelliği ile benzersiz. orayıda mutlaka görün. oraya kadar çıkıncada zirve yapmadan olmaz yani en azından deneyin

sevgiler,


Düzenleyen Fahri Yardımcı : 07-01-2008 saat 15:16
Fahri Yardımcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2008, 11:57   #63
Ağaç Dostu
 
zenfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,657
Galeri: 341
MarantName:  marant2.jpg
Views: 1591
Size:  37.6 KB
FestivalName:  festival4.jpg
Views: 1634
Size:  63.6 KB
Tekkale KilisesiName:  tekkale_kilisesi.jpg
Views: 2079
Size:  59.1 KB

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2008, 12:20   #64
Ağaç Dostu
 
Vildan Sönmez's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-08-2005
Şehir: K.çekmece
Mesajlar: 5,186
Galeri: 1126
e-dergiye sıcağı sıcağına İnkor için yazdıklarım:

Sabah İntkor yaylası’na (Özgüven) yola çıkarken doğrusu yolun ne kadar zorlu olacağını düşünmemiştik.35 km.lik bazı yerlerde patlamış, en fazla küçük minibüsle gidilebilecek dar bir toprak yolda sürekli yukarı tırmandık. Virajlar U değil O şeklindeydi. Yol boyunca aşağı bakabildiğimizde küçük kanyonlarla yol içimizi ürpertti. Belki de bu yüzden İntkor Yaylası’nı tur programlarında göremiyoruz. Ama doğa bizi burada da gösterdiği güzelliklerle ödüllendirdi, karşımızda yine Kaçkarlar, çiçek tarlası gibi çayırlar, mor, sarı ve beyaz dağ gülleri, sarı gelincikler, üzerinde yürüyebileceğiniz buzullar, Ciro şelalesi ve uzantısı dereyle kendimizden geçtik adeta. Burada Dersu Uzala filmini hatırlatan bir de kulübe vardı. Eski bir döşek, tuz, çay, seker, kibrit doğaseverler tarafından zor zamanlar için kulübeye bırakılmış.
Özgüven, koruma altındaki bir çok bitki ve hayvan türünün yaşam alanı içerisindedir. Ciro çağlayanının hemen üstündeki İntkor yaylası ve Özgüven deresi görülmeye değerdir. Ayrıca İntkor yaylasında dokuz tane göl ve yürüyüş parkurlar mevcuttur. 166m.yükseklikten dökülen Ciro çağlayanının yükseklik bakımından Türkiye’de ilk sırada bulunduğu söylenmekte olup, yayla deniz seviyesinden 2348 m. yüksektedir.

Vildan Sönmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2008, 14:47   #66
Ağaç Dostu
 
kuru.umit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-05-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 712
Galeri: 435
İntkor listeye alınmıştır. Rota değişikliği yapabiliriz. O zaman Gümüşhane den çıkıp (yazı konusu nedeni ile-istanbul'dan gelip macahele gidiyoruz) 217 km sonra kılıçkaya dayız. Buradan 35 km lik her aracın çıkamayacağı bir yolla İntkor (özgüven) a ulaşılıyor. sabah erken çıkılsa bir program yapılabilir. O zaman yusufeli bir gece konaklama için elverişli.
Eklemelerin çok faydası olacaktır. Sizden ricam (özellikle Fahri kardeş) yol tariflerini mümkün oldukça ayrıntılı yapmanız. Amaç arşiv oluşturmak. isteyen istediği yerden , istediği şekilde başlasın ve bitirsin.
Öşvank kilisesi ve tortum şelalesi gittiğim yerlerden ama yol uzatmayalım demiştim. Kılıçkaya-Tortum arası yaklaşık 100 km. Şelale en iyi örneklerden biri diyemem (benim fikrimdir, kimseyi bağlamaz). Ama Öşvank Kilisesi ile yanyana gelince uzatmaya değer gibi. İntkor ve Tortum şelale-Öşvank biraz yoğun olacak belki. Aman canım !! gezmek olsun da diyenlere...
3 ve 4 no lu fotolar Öşvank kilsesine ait. Bu arada foto 4 deki restorasyona dikkat çekerim!!!!

Çamlıyamaç (Ishan - Öşvank) Kilisesi, Tortum'a bağlı Çamlıyamaç Köyünde yer alıyor. 7. yy. da yaptırıldığı sanılıyor. 828 ve 1032 yıllarında onarılan kilise bölgede sık rastlanan kubbeli bazilikas planındadır. Ortada dört paye üzerine oturan kubbeli kısım, Yunan haçı planındadır.
Tortum Şelalesi suları, 22 metrelik genişlikten 48 metre yükseklikten düşüyor. Üstte bir gökkuşağı görüyorsunuz, altta koca bir dev kazanı meydana gelmiş. Burada yüzenler oluyor. Şelalenin aktığı yerde piknik alanları var. Şelalenin aktığı yerden dipteki dev kazanına demir korkuluklu, çok uzun taş merdivenlerle inip Tortum Çayı'nı ahşap köprüden geçerek Tortum Hidroelektrik Santrali sahasına aynı merdivenlerin karşı tarafındaki ile çıkılmaktadır.

Eklenen Resimler
     

Düzenleyen kuru.umit : 07-01-2008 saat 23:35
kuru.umit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2008, 15:36   #67
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 23-08-2007
Şehir: ISTANBUL
Mesajlar: 92
Galeri: 32
Ümit bey merhaba

Aslında yazmayacağım ama o kadar güzel yazıyorsunuz ki şiir gibi hele resimlerle süsleyince de süper oluyor. Ben kendi forum sitem bu kadar yazamıyorum.

O sebeple fazla detaya giremiyorum ama bazı aklıma gelen detayları yazmadan da duramıyorum. Biz buradaki hafta sonu gezilerimizde de herkesin kullandığı su yolu olmuş parkurları tercih etmiyoruz. Pek çok parkur bize hastır. Bunun 2 sebebi var genelde aynı grupla gezdiğimiz için mecburen farklı rotalar bulmak bir zorunluluk 2. ciside bilinmeyen güzellikleri bulmak ve görmek adına arıyoruz. Bu konuda her fırsatta keşif gezileri yapmaktayım.

Ancak kaçkar ağrı dağı gibi olmadığı için o dağ silsilesi içerisinde sayısız güzellikle ve yaylalar barındırıyor. Bunları görmek lazım. Ama bizim insanımız alışmış bir kere illa hep duyulan yerleri görecek. Bilinmeyen yerler kelime doğru ise satmıyor. veya alan az oluyor. Amasra safranboluyu satmak kolay kaçkara her gelen dilber düzünü sorar deniz gölünü. Ama tekkalenin üzerindeki gölleri kimse bilmez. Kılıçkayada sazlıkların içerisnde kopan gövdesi ni sal gibi kullanarak gezdiğimiz gölü kimse bilmez. Gün görmez suyunu kimse bilmez gün doğunca kaybolan güneş batınca çıkan suyu. Gündüz eriyen kar gece kendini gösteriyor ama efsaneler farklı.

Rota konusunda veya yol konusunda Yusufelinin alternatifi çok bayburt ispirde olur direkt erzurumda olur Ovitten de geçilebilir artvin sahil yoluda kullanılabilinir. Ayderden trans geçişte olabilir. Kimin ne ile gittiği önemli.

Ben bu sene özellikle Vildan ablamız için kaçkar bölgesini gezeceğim. Bu tur ona özel olacak. İsteyen katılabilir Arostan hargivel dağına özgüvenden Tekkaleye gezdireceğim. Tabi bende gezecem. Hem artık tecrübeli raftingçi olduğu için beraber raftingte yapacağız.

Suya düşünce ilk o çıkıyor performans süper.

Bu arada Zenfree sen nerden biliyorsun marant festivalini. O çektiğin fotoğrafın yanındaki tarla bizimdir haberiniz ola.

Yusufelinin bir özelliği her köy kendi festivalini düzenler bu karakucak ve boğa güreşleri beraber olur. Biz ayrımı insan ve boğa güreşi diye yaparız.

Ayrıca Yusufelinde zeytin tek tek elle toplanır çok güzeldir. Pirinci az olduğu için duyulmamıştır ancak çok güzeldir. Türkiyede yiyebileceğiniz en güzel üzüm Peterekte olur.

Bir başkadır benim memleketim.

Bak kısa yazacaktım kaptırdım kendimi yine Yakında parkurlar patikalar ve ilginç yerler hakkında yazı dizisine Gezikeyfinde başlayacağım. Melih bey deniz için Marmaradan Akdenize yazıyor özellikle yatçılar için bende bir uçtan diğerine değilde daha çok lokal tarzda yazmayı planlıyorum.

Ben şunu tavsiye ederim şahsen kendi adıma telefonum 365 gün 24 saat açık 0533 398 51 77 her isteyen gittiği yerden telefon açsın belki önerimiz veya faydamız olur. Ama karadeniz veya yusufeli kaçkarlar rehbersiz gezilmez ya çok gezgin ruhlu olacaksınız veya zamanınız bol olacak. Planlamanın doğru olması için. Yoksa sizde klasik rotadan çıkamazsınız. hatta çok takılanlar israilden yardım isteyebilirler bölgeyi artık israilliler bizden daha iyi biliyorlar.

Sevgiler,

fahri yardımcı


Düzenleyen nevsune : 08-01-2008 saat 15:50
Fahri Yardımcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2008, 16:01   #68
Ağaç Dostu
 
zenfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,657
Galeri: 341
Alıntı:
Bu arada Zenfree sen nerden biliyorsun marant festivalini. O çektiğin fotoğrafın yanındaki tarla bizimdir haberiniz ola.
Fahri Bey fotografları ben çekmedim. Kaynak yazmıştım ama, fotoların arasına kelimeleri yerleştirirken yok olmuşlar.
http://www.ersis.net/foto.htm
http://www.turkiye-resimleri.com/r-a...isesi-2451.htm

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2008, 16:38   #69
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 23-08-2007
Şehir: ISTANBUL
Mesajlar: 92
Galeri: 32
Ozaman ben yorum yapayım. Üst taraftaki boğa güreşinin üstündeki fotoğraf kılıçkayadan kaçkar dağlarının görüntüsüdür. Yani karşı dağ bloku kaçkarlar.

Bir ek bilgi daha bir zamanlar ilçe olan Kılıçkaya Türkiyedeki ilk kadın belediye başkanını çıkarmıştır. 1920 li yıllarda sanırım veya 30 lu emin değilim

ve kılıçkaya mezralarından bir kaç fotoğraf . fotoğraflar kötü ama yinede ip ucu veriyor

Eklenen Resimler
    

Düzenleyen Fahri Yardımcı : 08-01-2008 saat 08:40
Fahri Yardımcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2008, 16:56   #70
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 23-08-2007
Şehir: ISTANBUL
Mesajlar: 92
Galeri: 32
bir kaç foto daha

Fahri Yardımcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2008, 23:40   #71
Ağaç Dostu
 
kuru.umit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-05-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 712
Galeri: 435
Öşvank kilisesi ve Tortum Şelalesi fotoları.
Son fotoyu Karadeniz yazısına, araya parça olarak koydum. Muradiye şelalesi. Van'ın Muradiye ilçesinde. Benim en sevdiklerimden.
Offf offf ne çok gezecek yer var, ne az zaman ve para .......

Eklenen Resimler
     
kuru.umit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2008, 00:40   #72
Ağaç Dostu
 
kuru.umit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-05-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 712
Galeri: 435
Macahel-Camili

Yusufeli'nde gecelediğinizi düşünsek, Macahel'e yani son noktamıza kadar 130 km civarı yolunuz var demektir. Rota boyu Artvin ve Borçka yı geçiyorsunuz. Fahri'nin hemen " hop hop Şavşat karagölü atladın, olmadı" dediğini hissettiğimden burası ters bir yolda olmasına rağmen mutlaka gidin derim. Ben de gezinin bu kısmı sadece teorik bu nedenle burayı Vildan hanım ve Fahri kardeşe bırakıyorum. artvin Şavşat arası 55 km, Şavşat'dan da Karagöl 25 km. Burada benim bildiğim Orman bakanlığı misafirhanesi var ama nasıl ayaralayacaksın. Çadır konaklama desen beni ayılar yerse korkum var. Onun için ben her halikarda Camili ye çıkarım arkadaş...
Yolda Artvin ve Borçka ya şöyle bir girip çıkın isterseniz.
Borçka dan Camiliye kadar 52 km lik rezalet bir yolunuz var. Bir de sis oluyor. Ben daracık yollarda boyna korna çala çala gittiğimi hatırlıyorum. Ama sis aniden bitince Karçallar bir pozlar veriyor, işte o herşeye değiyor..
Macahel ormanları dünyanın sayılı ormanlarından. Neden bir kere birkaç yıl öncesine kadar içeri giriş için izin almanız gerekiyordu. Karşıda Gürcistan sınırı. Biliyorsunuz Tema vakfının buraya hizmetleri büyük (bazıları tersini söylüyor ya) Herşey sanki Jurasic Park gibi. Mısırları dev , meyvaları bir başka, yeşili bir başka. Gürcistanla Türkiye sınırı yapılırken, 11 köy Türkiye 16 köy Gürcistanı tercih etmiş (tersi de olabilir) Camili bu köylerden. Kışın 6 ay yol iz yokmuş ve köyün hastaları Gürcistan üzerinden Türkiye ye geliyorlarmış. Etrafta dev gibi ağaçlar, her biri sanki anıt ağaç olma yaşında.. Köyün insanları çok tatlı. Köy kahvesi çok güzel bir yanda okuma yeri, bir yanda tost,çay, pişpirik partileri. kalınacak yerler var. Ben gittiğimde 3 adet ev pansiyonculuğu vardı. Bir de Tema vakfının misafirhanesi. Burada kalabiliyorsunuz ama önceden yer ayarlamanız gerekir. Tema vakfının sitesinde tel no lar var. Bazı odalar ranza sistemi, bazı odalar çok şık. Size orada yerel yemekler veriyorlar, bir de toplantı salonunda isterseniz tanıtım filmleri seyrediyorsunuz. Bazen ortalarda bir arı vızılltısı duyuluyor, hele bir de bu arı kraliçeyse herkez peşinde. Eh! kolay değil , bir kraliçe arı için 100 USD fiyat biçiyorlardı. Buradaki Kafkas arısı genetik olarak saf bir ırk. Macahel 3 tarafı çevrili bir vadi olunca dışardan gelen hayvana da geçit yok. Kafkas arısı bir kovan da 80 kilo bal veriyormuş. Burada her yer yürüyüş parkuru. Orada Şaban diye birisini tanıdım, bizi o gezdirmişti. Kendisi geçen ay bir süpriz yaptı ve İstanbul'a geldi. Macahel de o da pansiyonculuğa başlamış. Tel No 05378293255. Çok seversiniz. Macahel gidince civar köylerdeki camileri gezin. İçlerinde çok güzel oymalar ve kalem işleri göreceksiniz.

Eklenen Resimler
     
kuru.umit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2008, 00:46   #73
Ağaç Dostu
 
kuru.umit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-05-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 712
Galeri: 435
Macahel Fotolar

Camil ve camili yolu
Benim meşhur ufaklık. Tema vakfı misafirhanesini bahçesinden

Eklenen Resimler
     
kuru.umit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2008, 00:51   #74
Ağaç Dostu
 
kuru.umit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-05-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 712
Galeri: 435
Macahel Fotolar devam

foto 2 camili camisi (mutlaka gezin)
Foto 4 Tema misafirhanesi
Foto 5 Bir yöre yemeği (galiba Silor du adı)

Eklenen Resimler
     
kuru.umit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2008, 00:57   #75
Ağaç Dostu
 
kuru.umit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-05-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 712
Galeri: 435
Macahel fotolar devam

Foto1-4 camiler birer sanat şaheseri ve kök boya. Kalem işlerine dikkat..
Son fotodaki amcam 90 yaşında. Bizi gezdiren Şaban arkadaşa fırçayı attı" niye bana karpuz getirmedin" diye. Bu amcam şelaleye giden yolun başında sizi mutlaka görür. Yanınızda karpuzla gezin

Eklenen Resimler
     
kuru.umit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2008, 01:01   #76
Ağaç Dostu
 
kuru.umit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-05-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 712
Galeri: 435
Macahel Fotolar

Fotolar 1-2 şelaleye çok güzel bir yürüyüş yolundan ulaşıyorsunuz.
Ve gecenin sonunda o güzelim ağaçlar.
Karadeniz gezisinde en uca vardık. Yakın zaman da dönüşe geçeriz.
Gezekalın.

Eklenen Resimler
     
kuru.umit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2008, 08:26   #77
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 23-08-2007
Şehir: ISTANBUL
Mesajlar: 92
Galeri: 32
Aslında Şavşat karagöle gidip oradan bir trans geçişli macahele inmek lazım. Yemeğin adına gelince Bizde ona siron derler macahelde ne diyorlar bilmiyorum. yoğurt ve tereyağı kullanılır. Bu arada tortum şelalesinin kötü zamanı imiş ekte daha canlısını gönderiyorum hafızalarda sizinki kalmasın. gerçi benim gönderdiğimde suyun az zamanı ama olsun. Karagöldeki misafirhane ise rezalet çaırda aşıkta yatın daha iyi sadece yatmak için o pis yerde 60 YTL istiyorlar.

Eklenen Resimler
     

Düzenleyen Fahri Yardımcı : 08-01-2008 saat 09:33
Fahri Yardımcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2008, 08:35   #78
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 23-08-2007
Şehir: ISTANBUL
Mesajlar: 92
Galeri: 32
tortum şelalesi

Eklenen Resimler
  
Fahri Yardımcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2008, 08:42   #79
Ağaç Dostu
 
Vildan Sönmez's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-08-2005
Şehir: K.çekmece
Mesajlar: 5,186
Galeri: 1126
Son mesajda,şelalenin yanındaki yola dikkat. İntkor yolu !

Vildan Sönmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2008, 09:32   #80
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 23-08-2007
Şehir: ISTANBUL
Mesajlar: 92
Galeri: 32
Sanırım Bu kadar tanıtımdan sonra yazın yapacağımız programı da ana hatları ile yazsam fena olmayacak

KARADENİZ GEZİSİ

Program sizlere ana hatları ile sunulmuş olup bahsi geçen yerlerde gezilecek diğer yerlerin adı yazılmamıştır.Adı duyulmayan ancak içerisinde pek çok güzelliği barındıran yayla ve köyler program içeriğini bozmayacak şekilde gezilecektir. Nereler mi bu da sürpriz olsun.

Program

1. Trabzon’da buluşma ve şehir gezisi. Öğlen yemeği Akçaabatta köfte. Öğleden sonra sümela manastırı gezilerek Uzun göl’e geçilecek. Konaklama Uzun Göl’de İnan kardeşler tesislerinde.

2. Uzun Göl çvere gezisini müteakip Ayder’e hareket . Ayder’e varmadan fırtına vadisi , Zilkale Palovit ve Çamlıhemşin gezilecek. Konaklama Ayder haşimoğlu otelde.

3. Çaymakçur yukarı kavron aşağı kavron gezilecek. Grubun durumuna ve şartlara göre göller bölgesine yürüyüş yapılabilir ve konaklama yukarı kavronda olabilir. Eğer grup yürümek istemezse Aydere’e dönüş ve konaklama. Bu arada Ayder kaplıcalarından faydalanabilirsiniz.

4. Gün Borçka karagöle hareket Yolda Sarp sınır kapısına kadar gezi ayrıca Borçka’nın gezilmesi. Karagölde gezi ve dinlenme sonrası Macahele geçilecek. Konaklama Tema vakfının otelinde. İsteyen dere kenarında Çadırda da kalabilir.

5. Macahel çevre gezisi şelaleye yürüyüş ve konaklama macahel’de.

6. Şavşat’a hareket. Şavşat karagöl gezilecek. Yavuz köy yakınındaki Laşette pansiyonda konaklama. Ahşap ve konforlu bir yer. Ertesi gün sahara bölgesi ve diğer yaylalar köyler gezildikten sonra Yusufeline hareket. Öğleden sonra Yusufeline varış otele yerleşme ve Çoruh nehrinde 24 km lik rafting. Kolay parkur seçilecek riski az heyecan bol. Ancak isteğe göre zorluk derecesini artırabiliriz.

7. Gün Tekkale peterek kale ve kiliseler gezilecek. Yaylalarına çıkılacak. Öğleden sonra Kılıçakaya mezraları Aros dağı görülecek(Mescit Dağları) Akşam Yusufeli’ne dönülecek.
8. İntkor yaylası ve şelalesi gezilecek.Barhal Amanesket ve Karagöle çıkılacak. Akşam konaklama Barhal veya Olgunlar olacak.

9. Yusfeline dönüş ve Erzuruma hareket. İşhanTortum şelalesi Öşvank kilisesi ve Erzurum taşhan da oltu taşı alımı son gün akşam saatlerinde vedalaşma.

Fahri Yardımcı


Düzenleyen nevsune : 08-01-2008 saat 15:54
Fahri Yardımcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2008, 10:17   #81
Ağaç Dostu
 
zenfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,657
Galeri: 341
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez Mesajı Göster
Son mesajda,şelalenin yanındaki yola dikkat. İntkor yolu !
Bu yoldan arabalar mı geçiyor yoksa?

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024