View Single Post
Eski 07-01-2008, 10:20   #62
Fahri Yardımcı
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 23-08-2007
Şehir: ISTANBUL
Mesajlar: 92
Bence buradaki çiçekler eksik siz zamanı kaçırmışsınız. Ayrıca yaylalar olgunlar yolunun bbir kısmı beton yapılmış ama çoğunluk hala böbrek taşı düşürmeye yetecek durumda. Birde Barhal köyüne kadar asfalt sayılır. Zirve için Dilber düzü deniz gölü vs güzel olsada aslında kaçkarlardaki diğer gidilmeyen yerler çok daha güzel özellikle Barhalın üst tarafları amanesket olsun karagöl olsun masis tarafları cok hoş ama asıl güzelliklere ve şelaleye sahip belkide türkiyenin en yüksekteki şelalesi ise özgüven eski adı ile intkor şelalesi ama orayada her araçla ve her şoförle çıkmanızı tavsiye etmem. Bu konuyu ve yolu en iy bilenlerden birisi Vildan Sönmez hanımdır. Kendisi ile geçen yıl bir yolculuğumuz olmuştu o bölgeye . Ayrıca dönüş yolundada bir ayı bize eşlik etmişti.

Yusufelinde sadece kaçkarlar değil aslında kılıçkayaya gitmeniz lazım eski adı Ersis yeni adı kılıçkaya. Buranın yaylası yani mezrası veya yöre deyimi ile mezresi kaçkarlarda olsun karadenizde olsun göremeyeceğiniz güzellikte bir yer. Buranın üst tarafında ise Aros dağı. ve kalesi. Ayrıca yazın bir hafta süren festival yapılıyorki Artvin kafkasör festivaini gölgede bırakabilir. Krakucak güreşleri horonlar ayrı bir keyif. Bahar aylarında ise Kılıçkayanın karşısında Marant düzlüğünde 2 gün süren boğa güreşleri ise muhteşem. Bence kaçırmayın sadece onun için gidebilirsiniz. Erzuruma 3 saat. Erzuruma uçakla oradanda araç kralayabilirsiniz. Yusufelini dolaşmanıza gerek yok. Tortum gölünden sola saparak önce öşvank kilisesini gezin ardından dağ yolu ile Kılıçkayaya geçiniz. Aklına esipte gitmeye kalkan olursa beni de mutlaka arasın.Oralar benden sorulur Orada doğmuş olmam sebebine binaen.

Kaçkar yapacaksanız. Yüncülerden Olgunlara bir yatay rota. Veya tekkaleden çıkın gölleri güngörmez suyunu görerek kaçkar yapınız. Tekkale kilsesini gezin. Sarp ve vahşi coğrafyada yol alın görülmemişi görün gezilmemiş ayak basılmamış yerleri gezin. Herkesin gittiği hiçte keyifli olmayan dilberdüzü rotasından uzaklaşın . artık su yolu oldu. ama dilber düzünden yukardaki göl ise eşsiz güzelliği ile benzersiz. orayıda mutlaka görün. oraya kadar çıkıncada zirve yapmadan olmaz yani en azından deneyin

sevgiler,


Düzenleyen Fahri Yardımcı : 07-01-2008 saat 15:16
Fahri Yardımcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön