View Single Post
Eski 07-01-2008, 14:47   #66
kuru.umit
Ağaç Dostu
 
kuru.umit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-05-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 712
İntkor listeye alınmıştır. Rota değişikliği yapabiliriz. O zaman Gümüşhane den çıkıp (yazı konusu nedeni ile-istanbul'dan gelip macahele gidiyoruz) 217 km sonra kılıçkaya dayız. Buradan 35 km lik her aracın çıkamayacağı bir yolla İntkor (özgüven) a ulaşılıyor. sabah erken çıkılsa bir program yapılabilir. O zaman yusufeli bir gece konaklama için elverişli.
Eklemelerin çok faydası olacaktır. Sizden ricam (özellikle Fahri kardeş) yol tariflerini mümkün oldukça ayrıntılı yapmanız. Amaç arşiv oluşturmak. isteyen istediği yerden , istediği şekilde başlasın ve bitirsin.
Öşvank kilisesi ve tortum şelalesi gittiğim yerlerden ama yol uzatmayalım demiştim. Kılıçkaya-Tortum arası yaklaşık 100 km. Şelale en iyi örneklerden biri diyemem (benim fikrimdir, kimseyi bağlamaz). Ama Öşvank Kilisesi ile yanyana gelince uzatmaya değer gibi. İntkor ve Tortum şelale-Öşvank biraz yoğun olacak belki. Aman canım !! gezmek olsun da diyenlere...
3 ve 4 no lu fotolar Öşvank kilsesine ait. Bu arada foto 4 deki restorasyona dikkat çekerim!!!!

Çamlıyamaç (Ishan - Öşvank) Kilisesi, Tortum'a bağlı Çamlıyamaç Köyünde yer alıyor. 7. yy. da yaptırıldığı sanılıyor. 828 ve 1032 yıllarında onarılan kilise bölgede sık rastlanan kubbeli bazilikas planındadır. Ortada dört paye üzerine oturan kubbeli kısım, Yunan haçı planındadır.
Tortum Şelalesi suları, 22 metrelik genişlikten 48 metre yükseklikten düşüyor. Üstte bir gökkuşağı görüyorsunuz, altta koca bir dev kazanı meydana gelmiş. Burada yüzenler oluyor. Şelalenin aktığı yerde piknik alanları var. Şelalenin aktığı yerden dipteki dev kazanına demir korkuluklu, çok uzun taş merdivenlerle inip Tortum Çayı'nı ahşap köprüden geçerek Tortum Hidroelektrik Santrali sahasına aynı merdivenlerin karşı tarafındaki ile çıkılmaktadır.

Eklenen Resimler
     

Düzenleyen kuru.umit : 07-01-2008 saat 23:35
kuru.umit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön