View Single Post
Eski 08-01-2008, 00:40   #72
kuru.umit
Ağaç Dostu
 
kuru.umit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-05-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 712
Macahel-Camili

Yusufeli'nde gecelediğinizi düşünsek, Macahel'e yani son noktamıza kadar 130 km civarı yolunuz var demektir. Rota boyu Artvin ve Borçka yı geçiyorsunuz. Fahri'nin hemen " hop hop Şavşat karagölü atladın, olmadı" dediğini hissettiğimden burası ters bir yolda olmasına rağmen mutlaka gidin derim. Ben de gezinin bu kısmı sadece teorik bu nedenle burayı Vildan hanım ve Fahri kardeşe bırakıyorum. artvin Şavşat arası 55 km, Şavşat'dan da Karagöl 25 km. Burada benim bildiğim Orman bakanlığı misafirhanesi var ama nasıl ayaralayacaksın. Çadır konaklama desen beni ayılar yerse korkum var. Onun için ben her halikarda Camili ye çıkarım arkadaş...
Yolda Artvin ve Borçka ya şöyle bir girip çıkın isterseniz.
Borçka dan Camiliye kadar 52 km lik rezalet bir yolunuz var. Bir de sis oluyor. Ben daracık yollarda boyna korna çala çala gittiğimi hatırlıyorum. Ama sis aniden bitince Karçallar bir pozlar veriyor, işte o herşeye değiyor..
Macahel ormanları dünyanın sayılı ormanlarından. Neden bir kere birkaç yıl öncesine kadar içeri giriş için izin almanız gerekiyordu. Karşıda Gürcistan sınırı. Biliyorsunuz Tema vakfının buraya hizmetleri büyük (bazıları tersini söylüyor ya) Herşey sanki Jurasic Park gibi. Mısırları dev , meyvaları bir başka, yeşili bir başka. Gürcistanla Türkiye sınırı yapılırken, 11 köy Türkiye 16 köy Gürcistanı tercih etmiş (tersi de olabilir) Camili bu köylerden. Kışın 6 ay yol iz yokmuş ve köyün hastaları Gürcistan üzerinden Türkiye ye geliyorlarmış. Etrafta dev gibi ağaçlar, her biri sanki anıt ağaç olma yaşında.. Köyün insanları çok tatlı. Köy kahvesi çok güzel bir yanda okuma yeri, bir yanda tost,çay, pişpirik partileri. kalınacak yerler var. Ben gittiğimde 3 adet ev pansiyonculuğu vardı. Bir de Tema vakfının misafirhanesi. Burada kalabiliyorsunuz ama önceden yer ayarlamanız gerekir. Tema vakfının sitesinde tel no lar var. Bazı odalar ranza sistemi, bazı odalar çok şık. Size orada yerel yemekler veriyorlar, bir de toplantı salonunda isterseniz tanıtım filmleri seyrediyorsunuz. Bazen ortalarda bir arı vızılltısı duyuluyor, hele bir de bu arı kraliçeyse herkez peşinde. Eh! kolay değil , bir kraliçe arı için 100 USD fiyat biçiyorlardı. Buradaki Kafkas arısı genetik olarak saf bir ırk. Macahel 3 tarafı çevrili bir vadi olunca dışardan gelen hayvana da geçit yok. Kafkas arısı bir kovan da 80 kilo bal veriyormuş. Burada her yer yürüyüş parkuru. Orada Şaban diye birisini tanıdım, bizi o gezdirmişti. Kendisi geçen ay bir süpriz yaptı ve İstanbul'a geldi. Macahel de o da pansiyonculuğa başlamış. Tel No 05378293255. Çok seversiniz. Macahel gidince civar köylerdeki camileri gezin. İçlerinde çok güzel oymalar ve kalem işleri göreceksiniz.

Eklenen Resimler
     
kuru.umit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön