agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hastalık ve Zararlılar > Genel bitki koruma
(https)




Beğeni Düzeni342Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-06-2010, 12:42   #451
Ağaç Dostu
 
hozat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-03-2009
Şehir: İstanbulve Bodrum
Mesajlar: 2,148
Galeri: 45
Finduk52,

Aynı şey benim liliumlarımda var. Ele yapışan berbat bir salgı.

Siz fotoğraf koyduğunuz için ben yüklemedim.

İnşallah bir çözüm bulunur.

hozat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2010, 23:11   #452
Ağaç Dostu
 
finduk52's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-08-2009
Şehir: Hollanda
Mesajlar: 627
Sevgili hozat , çok iğrenç birşey ben ilkin kuşların dışkıları sandım. Yapraklarınıda kuşlar yiyor sandım. Ama bugün eldivenleri giyip bir yaprak koparıp arkasına baktığımda bu görüntü ile karşılaştım. Sanki kabuksuz sümüklü böceğin küçüğü. Ama sanki o dışkı gibi şey dediğimle kendini kamufle etmiş gibi , üzeri hep o salgıyla dolu bu yaratığın.

Yaprak diye birşey kalmadı turuncusunda , yanındaki sarı liliumada bulaşmaya başlamış.Umarım bir an önce bir gören olurda derdimize çare olur.Bu şey her ne ise liliumları çok seviyor demekki.

finduk52 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-06-2010, 08:44   #453
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-06-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 554
Ben de ne olduğunu çok merak ettim, Mine Hanım'a bir sorun isterseniz:

Mine Pakkaner'e soralım 2010-12 (Zirai danışma, bahçe tasarımı, peyzaj)

verdoque Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-06-2010, 09:39   #454
Ağaç Dostu
 
finduk52's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-08-2009
Şehir: Hollanda
Mesajlar: 627
Hatırlatma için teşekkür ederim sevgili verdoque hemen mesajla link gönderdim oradan .Sevgiler..

finduk52 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-06-2010, 10:33   #455
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi finduk52 Mesajı Göster
Arka bahçemde açmış olan liliumlarımın yapraklarını birşeyler yiyip duruyor. Bir de dışkı gibi birşeyler de mevcut üzerlerinde , elim değince sürülüyor elime. Önce kuş pisliği sandım. Yapraktan koparıp altına bakınca anladım ki değil. Resimlerini çekmeye çalıştım . Umarım açıklayıcı olmuştur. Acaba bunlar nedir ve ne yapmam gerekir ?


Oldukça obur bir bir tırtıl olma ihtimali çok yüksek, ısırık izleri de tırtılın işine benziyor. Muhtemelen gövdede bir yere saklanmıştır, belki bulabilirsiniz.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-06-2010, 10:44   #456
Ağaç Dostu
 
finduk52's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-08-2009
Şehir: Hollanda
Mesajlar: 627
Sevgili Kiraz , yaramazları buldum yaprakların altında idiler resimlerini çekmeye çalıştım ama cep telefonundan ancak bu kadar netlik sağlayabildim. Yaprakları bitirmişiler ya şimdi sıra o güzelim çiçeklerine gelmiş. Tırtıl değiller. Turuncu minicik siyah başları ya da o gördüklerim gözdü.Seri hareketlerle hala yemekle meşguller.Elimle toplayamayacak kadar iğrendim inanın.

Şu an güneş var tam net bir resim alamıyorum.Güneş biraz gidince yeniden deneyeceğim.

finduk52 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-06-2010, 10:47   #457
Ağaç Dostu
 
Sebahattin Sargın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-12-2006
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 4,157
Galeri: 345
Bence bu bir tırtıl değil, daha önce tırtıl yetiştirmiştim. Tırtılların dışkıları sert ve kareye benzeyen bir şekilde oluyor genellikle. Bir sümüklü böcek türü sanırım, sümüklü böcek için uygulanan ilaçları denediniz mi Sevgili Finduk 52?

Sevgiler

Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-06-2010, 15:25   #458
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 28-08-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 2
Exclamation Organik tarımda kullanılan ev yapımı kolay ilaçlar

ORGANİK TARIMDA KULLANILAN EV YAPIMI BAZI DOĞAL İNSEKTİSİTLER (BÖCEK ÖLDÜRÜCÜLER)

Biyolog Ayla ARAÇLI

Öncelikle yazıda geçen bazı terimleri açıklamak isterim :
Afit (Aphid) : Yaprak biti. Aromatik : Kokulu. Repellent : İtici , uzaklaştırıcı.
Toksik : Zehirli Armut Pisillası : Armutun zararlılarından biri.

1. ALKOL SPREYİ :
1-2 fincan %70’lik isoprophyl alkol ¼ su ile karıştırılarak kullanılır. Oluşturulan karışım bitkide önce test edilmelidir. 2-3 gün içinde olumsuz bir etki görülmezse tüm bitkilerde uygulama yapılmalıdır. Afitler,beyaz sinek,tripslere karşı uygulanmaktadır.

2. SARIMSAK YAĞ SPREYİ :
Zararlılar üzerinde repellent (tiksindirici ,itici , savar etki )etki yapar. Mineral yağ veya saf sabunla karıştırıldığında etkili bir insektisit meydana gelir. Afitler, (yaprak biti ) beyaz sinek, kulağa kaçan ve bazı tırtılların kontrolünde etkili olmuştur.

Spreyin hazırlanması için 3 tane 28 gramlık çok ince doğranmış sarımsak dişinin 2 çay kaşığı mineral yağ içersinde en az 24 saat bekletmek gerekir. Yavaşça içerisine yarım litre su ilave edilir. Karışımı sağlandıktan sonra süzülerek kavanoz içerisine bekletilmek üzere aktarılır. Karışımdan 1-2 çorba kaşığı alınarak yarım litre su ile karıştırılır. Bu oran etkili oluyorsa daha fazla su ilave edilerek uygulama yapılabilir. Uygulama tüm bitki yüzeyi ıslanacak şekilde yapılmalıdır. Yağa duyarlı olabilecek süs bitkilerinde uygulama kontrollü yapılmalıdır.

3. OTLARLA HAZIRLANAN SPREYLER :
Aromatik otlardan elde edilen solüsyonlar bir çok organik yetiştirici tarafından kullanılmaktadır. Bu solüsyonlar repellent etki yapmaktadır. Bu amaçla Sage, Tansy, Thyme gibi bitkiler kullanılmaktadır. Bu solüsyonlar yaprak yiyen bazı zararlılara karşıda kullanılmaktadır.

1-2 fincan taze yaprak 2-4 fincan su ile karıştırılır. Bu karışım bütün gece bekletilir. İçerisine ¼ oranında temizleyici sıvı sabun karıştırılır. Sıvı sabun ilacın yapraklara yapışmasında ve yayılışında etkili olmaktadır. İlaçlamada bitkinin tüm aksamının ilaçlanması başarıyı etkilemektedir. Gerekli görülmesi halinde haftalık periyotlarla uygulama tekrarlanabilir.

4. KIRMIZI TOZLAR:
Karabiber, kırmızı biber, dere otu, zencefil’in hepsi capsaicin içerir. Böcekler üzerinde repellent etki yapmaktadır.Sentetik capsaicin arazide kullanılmak üzere üretilebilir. Yapılan bir çalışmada capsaicin’in 28 gramının 1/25’i soğan bitkisi etrafına serpildiğinde Soğan sineği’nin yumurta sayısını azaltmıştır. Lahana sineğinin lahana ve havuçtaki zararını da engellemektedir.Uygulama sırasında hassas ciltlerde tahrişlere neden olabilmektedir.Uygulamada havuç,lahana veya soğan sıralarına serpilerek uygulanabilir.Yağmur veya sulama sonrası uygulama tekrar edilmelidir.

5. NİKOTİN SPREYİ :
Tütün bitkisinden elde edilir. Ev yapımı nikotin çayının en büyük avantajı etkinliğinin birkaç saat sürmesidir. Arılara toksik değildir. Nikotin toprak zararlılarına karşı kullanılmaktadır. Özellikle kök afitleri, tripsler, yaprak delicileri, armut pisillası‘na karşı kullanılmaktadır.

1 fincan kurutulmuş ,öğütülmüş tütün yaprağını ¼ çay kaşığı saf sabun ilave edilmiş 4.5 lt ‘lik su içinde yarım saat bekleterek süzmek suretiyle solüsyon hazırlanır.Bu solüsyon birkaç hafta kapalı bir kapta saklanabilir. Toprak zararlıları için bitkinin kök bölgesine toprak üstüne karışım uygulanır. Yaprak zararlıları için yaprak altlarının da iyice ilaçlanması gerekir. Güvenlik açısından yalnızca genç bitkilere ve hasattan bir ay öncesine kadar kullanımı daha uygundur. Patlıcan, biber,domates ve diğer Solanaceae’lerda kullanımı uygun değildir. Tütün mozaik virüsünü taşıyan tütünlerden hazırlanan solüsyon bu virüsün bitkilere bulaşmasına neden olabilir.

6. DOMATES YAPRAĞI:
Domates, patates ve tütün yaprakları zehirli alkoloid içerir. Bu toksinler suda çözünür ve iyice kıyılmış yapraklar suda bekletilerek ev yapımı ilaçlar elde edilebilir. Domates yaprak ilacı afitler içinde kullanılabilir.
Bu solüsyonun hazırlanması için domates yaprağı iyice kıyılarak 1-2 fincan hazırlanır. 2 fincan su içerisinde bütün gece bekletilir. Süzülerek yaklaşık 2 fincan su ile karıştırılır. Uygulama bitkinin bütün aksamını kapayacak şekilde yapılır.

7. TUZ SPREYİ :
Lahana kelebeği ve kırmızı örümceklere karşı kullanılabilir. 2 çorba kaşığı tuz ile 4.5 lt su karıştırılır. Karışım bitkiye uygulanır.

8. KADİFE ÇİÇEĞİNDEN HAZIRLANAN SPREY :
Kadife çiçeği su ve sabunla karıştırılarak bir solüsyon hazırlanır. Bu solüsyon afit, larvalar ve sinekler için repellent etki yapar.



9. ISIRGAN SUYU :
Ülkemizde Akdeniz Bölgesinde afitlere karşı uygulanmaktadır.

10. İNSEKTİSİT ETKİLİ SABUN SPREYİ :
2.5 çorba kaşığı sıvı el sabunu yaklaşık 1 lt su ilave edilerek karıştırılır.

11. BİTKİSEL YAĞ :
2 çorba kaşığı mısır veya ayçiçek yağı 2 çorba kaşığı sıvı sabunla karıştırılır. Uygulama yapılmadan önce iyice karıştırılarak uygulanır.

Ahu_E beğendi.
aylaylom Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2010, 22:12   #459
Ağaç Dostu
 
finduk52's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-08-2009
Şehir: Hollanda
Mesajlar: 627
Sevgili Sebahattin Sargın ,

Sümüklü böceğede benzemiyordu.Turuncu renkli değişik bir böcek daha önce hiç görmediğim . Dün akşam bahçeyi sularken tazikli suyla yıkayayım dedim liliumları. Tazikli suyu böceklere tuttum. Hepsi döküldüler ,bugün baktığımda öldüklerini gördüm .Liliumda yapraklarının çoğu yenmiş olmasına rağmen temizlenmiş oldu böcekten.

İlgin için çok teşekkür ediyorum . Sevgiler ..

finduk52 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2010, 18:21   #460
Ağaç Dostu
 
Smyrna's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-01-2010
Şehir: İzmir/Zeytinalan
Mesajlar: 120
karınca saldırısı

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster
Çıkış noktalarına, geçtikleri alanlara düzenli olarak sirke püskürtün.

Sirke, bizim kapı önü nöbetçilerinde işe yaramadı. Sırada borik asitli şeker uygulaması var.

Smyrna Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-07-2010, 20:01   #461
Ağaç Dostu
 
serpil özdemir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-04-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 265
merhaba mine hanım ,karıncalarla benim de başım dertte .Yanlız karıncalar leylağımn saksısında en çokta yeni sürgününün dibindeler sirke tarifini saksıdaki toprağa uygulayabilirmiyim .lütfen acil cevap leylağımın yaprakları kalmayacak yakında
sevgiler

serpil özdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2010, 19:32   #462
Ağaç Dostu
 
Fatih's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-12-2008
Şehir: Denizli
Mesajlar: 3,087
Galeri: 66
Arap sabunu,zeytinyağı,sarımsak harika bir karışım.Ben bitlerden bunlar sayesinde kurtuldum.Tavsiye ederim.

Fatih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2010, 10:56   #463
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-06-2010
Şehir: hatay
Mesajlar: 25
Mine hanım;Wp kükürtü iaç olarak kullanma tarifinizde bir kaşık yağı kükürt ile karıştırılmasını tavsiye ediyorsunuz.Gezdiğim Kükürt sitesinde http://www.tarimkutuphanesi.com/tari....asp?idno=1732 Yağ karıştırılmıyacağını yazıyor.Yanlışlık nerde?Saygı ve selamlar

feyyazk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2010, 11:01   #464
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Feyyaz Bey kükürt yağda erimez ve yağa karışmaz. Dolayısıyla kükürdü yağa karıştırıp atın demem. Ya toz uygulanır ya da ıslanabilir kükürtse suyla karıştırılır.

Alıntı:
1lt suya 10 gr wp kükürt koyarak ilaçlayabilirsiniz,
1 silme tatlı kaşığı içme sodasını yarım lt ılık suda eritin, içine 1 çorba kaşığı da sıvı yağ koyun iyice çalkalayıp püskürtün.
Buradaki söylemimde iki farklı terkip görüyorsunuz. Biri kükürtlü diğeri soda ve sıvıyağlı.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2010, 12:16   #465
Ağaç Dostu
 
handanhanım's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-10-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 110
İyi günler,
bütün siteyi ve interneti aradım ama halk arasında "ballık" denen; bitki dallarını ve yaprak arkalarını yapış yapış yapan, zamanla da yaprakların solup düşmesine sebep olan hastalığa bir çare bulamadım. İçerde bakılan bitkilerde oluşuyor nedense.

Yaprakların arkalarını tek tek ıslak bezle siliyorum ama çok yapraklı bitkilerle baş edemiyorum. Bu hastalığa uygun organik bir çözümünüz varsa minnettar kalırım.

Sevgilerimle
Handan Hanım


Düzenleyen handanhanım : 08-07-2010 saat 12:17 Neden: ekleme
handanhanım Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2010, 13:30   #466
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-06-2010
Şehir: hatay
Mesajlar: 25
Mine hanım;
Yanlış anlaşılma olmuştur.Teşekkür ederim.

feyyazk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2010, 14:18   #467
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-06-2010
Şehir: hatay
Mesajlar: 25
Fatih bey;
Arab sabunlu terkibi nasıl yaptığınızı anlaşılacak şekilde izah edebilirmisiniz?Selamlar.

feyyazk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2010, 21:32   #468
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi handanhanım Mesajı Göster
İyi günler,
bütün siteyi ve interneti aradım ama halk arasında "ballık" denen; bitki dallarını ve yaprak arkalarını yapış yapış yapan, zamanla da yaprakların solup düşmesine sebep olan hastalığa bir çare bulamadım. İçerde bakılan bitkilerde oluşuyor nedense.

Yaprakların arkalarını tek tek ıslak bezle siliyorum ama çok yapraklı bitkilerle baş edemiyorum. Bu hastalığa uygun organik bir çözümünüz varsa minnettar kalırım.

Sevgilerimle
Handan Hanım
Sn, Handan Hanım, halk arasında ''canlı ballık'' denen yaprak bitleri için nimiks çok iyi geliyor. Bulaşık fazla ise 2 ya da 3 defa kulanının. 3 er gün ara ile.

Bu tamamen organik ilaç.

Organik olmayan ilaç ise Mostar 20 sp. kullanın. Akşamdan atın sabaha hepsi yerdedir.

Çok bulaşıksa ev yapımı ilaçlar çare değil.

ek:
Tamam; ev yapımı ilaçlara yanlışlıkla yazmışım.

O zaman,
2 kaşık arap sabunu,
4 diş sarımsak (ezilir ve 1 kaşık zeytin yağına karıştırlır.sonra fısfısı tıkamasın diye tülbent içine konur)
2 parça domates yaprağı ezilir,
1 dal kekik ezilir,
1 çay kaşığı açı birber (toz) konur.

Hepsi karıştırlır. Bir gün bekletilir deniyor ve 15 gün kullanılır deniyor.

Bekledikce etkisi fazla oluyor.
(ben denemek için denedim, zararlı fazla ise kullanmaktan bıkıyorsun.

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2010, 18:00   #469
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi serpil özdemir Mesajı Göster
merhaba mine hanım ,karıncalarla benim de başım dertte .Yanlız karıncalar leylağımn saksısında en çokta yeni sürgününün dibindeler sirke tarifini saksıdaki toprağa uygulayabilirmiyim .lütfen acil cevap leylağımın yaprakları kalmayacak yakında
sevgiler
Serpil Hanım saksı toprağına sirke püskürtütseniz işe yaramaz, çünkü belli ki içinde yuvalanmışlar. Siz tariflerde var borik asitli terkipler var onları uygulayın. Bir de şu gerçek var ki bir bitkiye karınca dadanırsa yakında yaprak bitleri de görürüz. Karınca bitkiyi yemez ama yaprak bitleri zarar verir. Yaprak biti olursa yine ev yapımı terkiplerden birini deneyiniz.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2010, 18:50   #470
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 03-06-2010
Şehir: ankara
Mesajlar: 1
Arkadaşlar herkese merhaba ben de birşey sormak istiyorum.Çiçeklerimin yapraklarında çok ince kadın çorabı giydirilmiş gibi ağ ile sarıp yaprağın ölmesine sebep olan birşeyler var o kadar küçükler ki yakın gözlüğüm artı büyüteçle bile onların hareketlerini net seçemiyorum sadece noktalar olarak görünüyorlar .Acilyardıma ihtiyacım var (çiçekler netten tohumlarını getirttiğim passifloralar , dört çeşit , ikide selluka )

şebboy62 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2010, 20:44   #471
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-06-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 554
Kırmızı-kahverengi renkteyse kırmızı örümcek olabilir, konunun başında kükürtlü veya arap sabunlu tarife bir göz atın isterseniz.

verdoque Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-07-2010, 08:42   #472
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-03-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 149
Beyaz ve örümcek ağında birçok tane ise bunlar ne yapmalıyız?

erol21 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-07-2010, 10:41   #473
Ağaç Dostu
 
tropik's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-11-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 380
Mine abla sanada bir danışayım dedim, benim kumquatın yapraklarında galeri güvesi var ziraatçi'den bir ilaç aldım 10 gün ara ile 1 litre suya 3 çay kaşığı ilaç koyup bitkiye veriyorum.
Acaba işe yararmı ya da ne yapabilirim?


Düzenleyen tropik : 12-07-2010 saat 10:41 Neden: .
tropik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2010, 16:34   #474
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-06-2010
Şehir: hatay
Mesajlar: 25
Wink limon ağacındaki bitler

Arkadaşlar;Sulandırılabilen WP kükürtü aşağıdaki limon ağacında bulunan beyaz bitlere sıktım beklediğim sonucu alamadım sebebi nedir? 1Lt.Suya 10g.sulanabilen kükürt sıkılmıştır.

Eklenen Resimler
  
feyyazk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2010, 17:23   #475
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-06-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 554
Bildiğim kadarıyla kükürt kırmızı örümcek ve bazı mantari hastalıklarda etkili. Bitlerde kullanıldığını duymamıştım.

verdoque Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2010, 20:21   #476
Ağaç Dostu
 
tropik's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-11-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 380
Teyzem nedense kükürtü üzümlere verir.

tropik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2010, 20:28   #477
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi feyyazk Mesajı Göster
Arkadaşlar;Sulandırılabilen WP kükürtü aşağıdaki limon ağacında bulunan beyaz bitlere sıktım beklediğim sonucu alamadım sebebi nedir? 1Lt.Suya 10g.sulanabilen kükürt sıkılmıştır.
Unlu bitte arap sabunlu, yağlı karışım etkili oluyor. Önce pamukla temizlerseniz işiniz kolaylaşır. 10 gün sonra tekrar etmek gerekiyor.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2010, 13:57   #478
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-06-2010
Şehir: hatay
Mesajlar: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz Mesajı Göster
Unlu bitte arap sabunlu, yağlı karışım etkili oluyor. Önce pamukla temizlerseniz işiniz kolaylaşır. 10 gün sonra tekrar etmek gerekiyor.
Sn.Kiraz;Tarifinize aynen uydum (yalnız ek olarak sarımsak ezdim)netice aldım fakat püskürtme esnasında çok zorluk çektim.Her sıktığımda pıs pısı çalkalamak zorunda kaldım.Üzerindeki karıncaları bile öldürdü.Teşekkür ederim.

feyyazk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-08-2010, 09:55   #479
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,099
Galeri: 260
Bana gelen bir e postada hıyarın bitkilerdeki asalaklara iyi geldiği iddia ediliyor.
Ben en kısa zamanda deneyeceğim, küpelerimi unlu bitten kurtaranmıyorum çünkü.

Bilgiyi sizlerle de paylaşmak istedim.

HIYAR
Haşereler bahçenizi veya saksı bitkilerinizi mahvediyor mu? Bahçeniz için bir aluminyum tabağa (ya da aluminyum folyoya) hıyar dilimlerini koyup, ortada bir yere yerleştirin. Saksılarınıza ise birkaç dilimi toprağın üzerine yine aluminyum tabak veya folyo ile yerleştirin. Bütün mevsim haşerelerden kurtulacaksınız. Hıyardaki kimyasallar aluminyum ile etkileşerek insanların algılayamadığı ama haşereleri deli eden bir koku yayar ve onların ortadan kaybolmalarına neden olur.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2010, 10:06   #480
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-06-2010
Şehir: hatay
Mesajlar: 25
Mine hanım; Saksı içinde yuvalanmış karıncaları yok etmek için vermiş olduğunuz borik asit'li- şekerli terkibi uyguladım.Bu terkibin üzerine karıncaların üşüşmesini beklerken pek oralı olmadılar. Saksıdan kovmak için önereceğiniz başka formül varmıdır? saygılarımla.

feyyazk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
afit, aphid, gül biti, yaprak biti, yeşil yaprak biti


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024