![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2012
|
Adını bilmiyorum ama annem küpelisine kapalı balkonda muhabbet kuşunun bit ilacını sıktı, Sonradan havalandırıp, yıkamış olabilir emin değilim ama sorun bitkiye zarar vermeden çözüldü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
küpelim
Ankara'nın sıcaklarında can çekişen küpelim.. Ne yapsak çare yok.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu yıl dayanamayıp yine iki fide aldım. Güneşten mümkün olduğunca korumaya çalışıyorum. Sabahları saat 09.00'a kadar güneş alan bir konumdalar. Evde olduğum zamanlarda günde bir kaç kez su püskürtüp serinletiyorum. Sıcaklar bastırınca aklıma, Toprak saksının bitkiyi yazın serin, kışın sıcak tuttuğunu öğrendiğim uzman tv'deki bu videosu geldi. Küpelilerde de aynı durum geçerli diye düşündüğüm için, fideleri toprak saksılara geçirdim. Hatta bir çok bitkimi yavaş yavaş toprak saksılara taşımaya başladım, hepsi durumlarından memnunlar. Gerçekten yararını görüyorum. Şimdilik sağlıklı haldeler. Durumları bugün için böyle: ![]() ![]() Önümüzdeki birkaç gün Ankara'da hava sıcaklığı 38-39 dereceler görünüyor. Dikkat etmekte yarar var. Hepimize kolay gelsin ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
Alıntı:
Toprak saksı mükemmel bir fikir zira sizin açık pembe türde toprak saksı içerisinde aynı sıcaklara maruz kaldı.Buna rağmen sıcaklanma belirtisi ya da kötü bir durum göremedim. Benim resmini palyaşmış olduğum küpelim de balkon ortamında 9-10 a kadar sabah güneşi görüyor, sonrasında ise tamamen gölge aydınlık bir yerdeler. Ancak evin içi 30 dışı 40 derece.. ![]() Küpeli severlere toprak saksıyı tavsiye ederim. Ben küpeli türünde henüz kullanmamış olsamda topak saksıda yetiştirdiğim ve memnun aldığım türler var. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar Kupe cicegi sever arkadaslar.. Gecen yil,yigit666 arkadasim,sagolsun,bana bir adet baska tur kupe cicegi fidecigi vermisti.Acaba acarmi diye cok hayiflandim,zira,tum kupelilerden en gec acanlardan biri..Surpriz yapti ve sonuda acti.Ve karsinizda..( adini bilmiyorum) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-06-2009
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Bence de sizinkiler oldukça canlı görünüyorlar sevgili Ardabora maşallah ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Bugün çiçeklerimin problemlerine derman derdindeyim... dünden beri hasta yatağımda vakit geçmiyordu ne yapayım artık ilaçlar ve burası bana derman oldu adeta ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Pek bir halsizler bu sıcakta ama yine de çiçeklerini elsik etmiyorlar. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Sarıgoz küpelinizin rengi çok güzelmiş güle güle büyütün ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-03-2012
|
herkese merhabalar. Öncelikle emekleri için herkesi tebrik ederim. ben bu bitkiye aşık oldum (şu pembe&mor olana) , temin edebileceğim birisi varsa gerçekten çok sevinirim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaslar kupelimdeki beyaz sineklerden bir turlu kurtulamiyorum. Sigara izmaritli suyu da denedim, sabunlu suyu da. Sinek ilaci bile siktim ama nafile. Bir de kirmizi orumcek dadandi ki sormayin gitsin. Yapraklari sararip dokuluyor, bir yandan yenisini yapmaya calisiyor ama sinekler birakmiyor ki! Bunun icin bir ilac falan yok mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2012
|
Merhaba herkese, ben de küpeli edinmek istiyorum. Paylaşmak isteyen, cömert arkadaşlara duyurulur... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-04-2012
|
Merhaba, Özellikle sormak istediğim bir konu var. Biz de kedilerin gazabına uğrayan küpe çiçeğimizi saksıdan bahçeye transfer etmek zorunda kaldık. O da birden canlanarak teşekkür etti. Kışı bahçede atlatabilmeleri için özel bir bakım yapılabilir mi? Selamlar. Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Çok don olursa havalı naylonla sarabilirsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Zengardenden gelen fide şimdi açabildi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Güzelliğine güzelde bütün marifet sıcaklarda yaşatabilmekte. Kayıplar çok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Merhaba keşke ama keşke küpe çiçeğimi balkondan içeri alamadan önce okusaydım bu yazıları çok mutsuzum bir tane bile çiçek kalmadı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar Kupe cicegi severler,bu yaz burdan bir arkadastan edindigim fushia yi cektim. yigit666 arkadasima da tesekkurler.Onun sayesinde yeni bir iki cesit edindim ve onlari da birkmiyorum.Daha ufaklar lakin..Bu turun adini bilmiyorum ne yazik.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-06-2009
|
sayın sarigoz. çok güzel açmış adı fuchsia swingtime . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
arkadaşlar küpeyi bende severek yetiştirirdim ama artık yetiştiremiyorum galiba şu anda da küçük bir çeliğim var tuttu biraz büyüdü veeeee gene büyümesi durdu niye böyle oluyo ki bunlar? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-08-2012
|
merhabalar , küpe çiçeğinin sevgisi bambaşkadır yüreğimde.Ama bulunduğum iklim koşullarında yaşatamıyorum.Her sene onları kaybedince son dedim almayacağım ama hep yenildim onun asil güzelliği karşısında.Bu senede 13 çeşit kaybettim.Önce beyaz sinekler ve arkasından sıcaklar....Sonuç hüsran .Bu senede son dedim inşallah öyle olur. Bu seneki güzelliklerden bir kareyi burda ölümsüzleştirmek istedim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Snseptember82,ben internetten tohum alıp denedim.Tohumlar çok küçük olduğu için, toprağın üzerine serpip, fısfısla sulama yaptım. Tam 21 gün sonra çimlendiler,o zamanlar hem daha acemi hemde sabırsızdım. Çimlendikten sonra toprağı alttan sulamaya başladım,üstten fısfıs yapınca fidelere zarar veriyor,yan yatıyorlar.Tabii o kadar uğraş ve çabadan sonra yazın kavurucu sıcaklarında keybettim. Geçen sene de 9 çeşit küpe çiçeği aldım.Buralarda yaz çok sıcak olduğundan ,sıcaklara dayanamayıp hepside öldüler.Bende artık küpe çiçeği yetiştirmekten vazgeçtim,burdaki arkadaşların fotoğraflarıyla avunmaya karar verdim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Zengardenden bu sene alınmıştı. Son bir gayretle açmaya çalışıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|