agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Et Yemekleri
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni40Beğeniler
  • 5 Gönderen sevgihoca
  • 10 Gönderen sevgihoca
  • 4 Gönderen EAkpınar
  • 5 Gönderen sevgihoca
  • 5 Gönderen aleydi
  • 3 Gönderen sevgihoca
  • 4 Gönderen Jakin
  • 3 Gönderen aleydi
  • 1 Gönderen sevgihoca

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-12-2015, 18:17   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-07-2015
Şehir: Kahramanmaraş
Mesajlar: 2,492
Kadınbudu Köfte (Sivas )

Kayınvalidemden görüp öğrendiğim kadarıyla yapmaya çalıştığım güzel bir köfte.Arkadaş toplantılarımda da yaparım.

1,5 su bardağı kalın bulguru pilavdan biraz daha fazla su koyarak pişireceğiz.Soğuduktan sonra yarım kilo dana kıymasının içine koyup yoğuracağız.Biraz yoğurduktan sonra robota koyup iyice karışmasını sağlayacağız.Sonra iri köfteler yapıp,hafif una bulayıp,parmağımızla bastırıp yassı hale getireceğiz.Bu işlem bittikten sonra 1 yumurtayı çırpıp göz kararı su koyup karıştıracağız.Sonra un koyup kek kıvamında krep hamuru hazırlayıp,köfteleri buna batırıp kızartacağız.Çok zor değil ama köfteyi harca batırıp kızartmak kısmı biraz oyalıyor.Kesinlikle tavsiye ederim.İçine sadece tuz ve kırmızı biber koyuyorum,o kadar.Beğeneceğinize eminim.Afiyet olsun.

 
Eklenen Resimler
     
aleydi, Milla, A_NOMAD ve 2 kişi beğendi.
sevgihoca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2015, 18:20   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-07-2015
Şehir: Kahramanmaraş
Mesajlar: 2,492
Devam

Aşama aşama fotoğrafladım.Sevgiler.

Eklenen Resimler
     
sevgihoca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2015, 10:32   #3
Ağaç Dostu
 
EAkpınar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-05-2015
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 175
Ellerinize sağlık Sayın Sevgihoca. Ben de iki gündür kadın budu köfte tarifi paylaşsak diyordum ancak ben fırında nasıl yaparız onu öğrenmek istiyorum. Benim çocuklar çok seviyorlar ama malum kızartmayı en aza indirmek çabasındayız. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

EAkpınar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2015, 14:52   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-07-2015
Şehir: Kahramanmaraş
Mesajlar: 2,492
Hiç düşünmemiştim EAkpınar.Acaba yanmaz kağıdın üzerine koysak olabilir mi?Denemek lazım.Kızartmayı dediğiniz gibi ben de çok yapmıyorum.Kadınbudu köfteyi de inanın senede bir veya iki yaparım.O yüzden rahatlıkla yiyiyoruz.Tabii sık yapınca düşünmek lazım.Belki başka bir pratik fikri olan vardır.Yazarlarsa seviniriz.Jakin'in kulaklarını çınlatalım,onun yemek konusunda pratik fikirleri oluyor.Sevgiler.

sevgihoca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2015, 20:47   #5
Ağaç Dostu
 
aleydi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 2,428
İlk kadınbudu köftemi ilkokul 4 . sınıfa giderken yapmıştım. Annem ameliyat olmuş o gün hastaneden eve gelmişti. Anısı olan bir yemek benim için. Annemin kadınbudu köftesi meşhurdur. Biz pirinç kullanıyoruz o yüzden enteresan geldi tarifiniz.

İzninizle bende kendi tarifimi yazıyım.

1 Kilo kıyma : ( yarısı pişirilecek)
1 fincan pirinç (haşlanacak)
dereotu
karabiber
tuz
yumurta
un

Sizin ki gibi bütün malzeme pirinçleri ezmeden karıştılıp köfte şekli verilir. Az una bulanıp silkelenir. Çırpılmış yumurtaya bulanıp. Tekrar una ve tekrar yumurtaya bulayıp öyle kızartıyoruz. Fırında hiç duymadım. Yapılıyorsa süper olur. Yağlı olduğu için dediğiniz gibi sık yapamıyoruz.. Ellerinize sağlık Sevgihocam.

aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2015, 22:43   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-07-2015
Şehir: Kahramanmaraş
Mesajlar: 2,492
Sizin de elinize sağlık Sevgili Aleydi,maşallah ben 4.sınıftayken sadece çay demliyordum.Sivas'ta etli yaprak sarması,mumbar bulgurla yapılır.Ama lezzeti çok güzel olur.Sevgiler.

YeniGine, aleydi ve Jakin beğendi.
sevgihoca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2015, 23:16   #7
Ağaç Dostu
 
Jakin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-05-2015
Şehir: Mersin
Mesajlar: 1,334
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca Mesajı Göster
Hiç düşünmemiştim EAkpınar.Acaba yanmaz kağıdın üzerine koysak olabilir mi?Denemek lazım.Kızartmayı dediğiniz gibi ben de çok yapmıyorum.Kadınbudu köfteyi de inanın senede bir veya iki yaparım.O yüzden rahatlıkla yiyiyoruz.Tabii sık yapınca düşünmek lazım.Belki başka bir pratik fikri olan vardır.Yazarlarsa seviniriz.Jakin'in kulaklarını çınlatalım,onun yemek konusunda pratik fikirleri oluyor.Sevgiler.
Sevgili sevgihoca ben de kızartma yememek için çook uzun zamandır kadınbudu köfte yapmıyorum. İçinde çiğ kıyma olduğundan fırında pişmez gibi geliyor. Ancak kıyma önceden hafifçe karnıyarık içi gibi kavrulursa ve öyle yapılması denenirse nasıl olur, bilemiyorum. Daha parlak bir fikir gelmedi aklıma.

Tarif için size, küçücük yaşta anneciğine kadınbudu köfte yapan aleydi'mize, çocuklarını sağlıklı beslemek isteyen sn. EAkpınar'a teşekkür ve sevgilerimle..
Yapacak olanlara afiyet olsun..

Jakin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2015, 23:19   #8
Ağaç Dostu
 
aleydi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 2,428
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca Mesajı Göster
Sizin de elinize sağlık Sevgili Aleydi,maşallah ben 4.sınıftayken sadece çay demliyordum.Sivas'ta etli yaprak sarması,mumbar bulgurla yapılır.Ama lezzeti çok güzel olur.Sevgiler.
Denemek lazım değişik tatları sevgihocam. Deniycem bulgurlu halini merak ettim kadınbudu köftenin. Bende dolma sararken az biraz , bir avuç bulgur eklerim. Daha bir lezzet katar. Bulgur pirinçten çok daha lezzetli. Bulgurlu her şeyi çok severim. İçli köfte, kısır, çiğ köfte vb.

YeniGine, Jakin ve sevgihoca beğendi.
aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2015, 10:47   #9
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-07-2015
Şehir: Kahramanmaraş
Mesajlar: 2,492
Bence becerirsiniz Aleydi.Yalnız 250 gr kıymadan deneyin.Az olunca çabuk olur,beğenirseniz daha fazla yaparsınız.Ben beğeneceğinizden eminim,çünkü kime pişirsem daha sofraya oturmadan bu değişik bir şeye benziyor diyorlar.Çok beğeniyorlar.Yapacağınız zaman yardımcı olurum.Sevgiler.

Jakin beğendi.
sevgihoca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019