İlk kadınbudu köftemi ilkokul 4 . sınıfa giderken yapmıştım. Annem ameliyat olmuş o gün hastaneden eve gelmişti
. Anısı olan bir yemek benim için. Annemin kadınbudu köftesi meşhurdur. Biz pirinç kullanıyoruz o yüzden enteresan geldi tarifiniz.
İzninizle bende kendi tarifimi yazıyım.
1 Kilo kıyma : ( yarısı pişirilecek)
1 fincan pirinç (haşlanacak)
dereotu
karabiber
tuz
yumurta
un
Sizin ki gibi bütün malzeme pirinçleri ezmeden karıştılıp köfte şekli verilir. Az una bulanıp silkelenir. Çırpılmış yumurtaya bulanıp. Tekrar una ve tekrar yumurtaya bulayıp öyle kızartıyoruz. Fırında hiç duymadım. Yapılıyorsa süper olur. Yağlı olduğu için dediğiniz gibi sık yapamıyoruz.
. Ellerinize sağlık Sevgihocam.