agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Et Yemekleri (http://www.agaclar.net/forum/et-yemekleri/)
-   -   Kadınbudu Köfte (Sivas ) (http://www.agaclar.net/forum/et-yemekleri/38451.htm)

sevgihoca 03-12-2015 18:17

Kadınbudu Köfte (Sivas )
 
5 Eklenti(ler)
Kayınvalidemden görüp öğrendiğim kadarıyla yapmaya çalıştığım güzel bir köfte.Arkadaş toplantılarımda da yaparım.

1,5 su bardağı kalın bulguru pilavdan biraz daha fazla su koyarak pişireceğiz.Soğuduktan sonra yarım kilo dana kıymasının içine koyup yoğuracağız.Biraz yoğurduktan sonra robota koyup iyice karışmasını sağlayacağız.Sonra iri köfteler yapıp,hafif una bulayıp,parmağımızla bastırıp yassı hale getireceğiz.Bu işlem bittikten sonra 1 yumurtayı çırpıp göz kararı su koyup karıştıracağız.Sonra un koyup kek kıvamında krep hamuru hazırlayıp,köfteleri buna batırıp kızartacağız.Çok zor değil ama köfteyi harca batırıp kızartmak kısmı biraz oyalıyor.Kesinlikle tavsiye ederim.İçine sadece tuz ve kırmızı biber koyuyorum,o kadar.Beğeneceğinize eminim.Afiyet olsun.

sevgihoca 03-12-2015 18:20

Devam
 
5 Eklenti(ler)
Aşama aşama fotoğrafladım.Sevgiler.

EAkpınar 04-12-2015 10:32

Ellerinize sağlık Sayın Sevgihoca. Ben de iki gündür kadın budu köfte tarifi paylaşsak diyordum ancak ben fırında nasıl yaparız onu öğrenmek istiyorum. Benim çocuklar çok seviyorlar ama malum kızartmayı en aza indirmek çabasındayız. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

sevgihoca 04-12-2015 14:52

Hiç düşünmemiştim EAkpınar.Acaba yanmaz kağıdın üzerine koysak olabilir mi?Denemek lazım.Kızartmayı dediğiniz gibi ben de çok yapmıyorum.Kadınbudu köfteyi de inanın senede bir veya iki yaparım.O yüzden rahatlıkla yiyiyoruz.Tabii sık yapınca düşünmek lazım.Belki başka bir pratik fikri olan vardır.Yazarlarsa seviniriz.Jakin'in kulaklarını çınlatalım,onun yemek konusunda pratik fikirleri oluyor.Sevgiler.

aleydi 20-12-2015 20:47

İlk kadınbudu köftemi ilkokul 4 . sınıfa giderken yapmıştım. Annem ameliyat olmuş o gün hastaneden eve gelmişti:). Anısı olan bir yemek benim için. Annemin kadınbudu köftesi meşhurdur. Biz pirinç kullanıyoruz o yüzden enteresan geldi tarifiniz.

İzninizle bende kendi tarifimi yazıyım.

1 Kilo kıyma : ( yarısı pişirilecek)
1 fincan pirinç (haşlanacak)
dereotu
karabiber
tuz
yumurta
un

Sizin ki gibi bütün malzeme pirinçleri ezmeden karıştılıp köfte şekli verilir. Az una bulanıp silkelenir. Çırpılmış yumurtaya bulanıp. Tekrar una ve tekrar yumurtaya bulayıp öyle kızartıyoruz. Fırında hiç duymadım. Yapılıyorsa süper olur. Yağlı olduğu için dediğiniz gibi sık yapamıyoruz.:). Ellerinize sağlık Sevgihocam.

sevgihoca 20-12-2015 22:43

Sizin de elinize sağlık Sevgili Aleydi,maşallah ben 4.sınıftayken sadece çay demliyordum.Sivas'ta etli yaprak sarması,mumbar bulgurla yapılır.Ama lezzeti çok güzel olur.Sevgiler.

Jakin 20-12-2015 23:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1424366)
Hiç düşünmemiştim EAkpınar.Acaba yanmaz kağıdın üzerine koysak olabilir mi?Denemek lazım.Kızartmayı dediğiniz gibi ben de çok yapmıyorum.Kadınbudu köfteyi de inanın senede bir veya iki yaparım.O yüzden rahatlıkla yiyiyoruz.Tabii sık yapınca düşünmek lazım.Belki başka bir pratik fikri olan vardır.Yazarlarsa seviniriz.Jakin'in kulaklarını çınlatalım,onun yemek konusunda pratik fikirleri oluyor.Sevgiler.

:o Sevgili sevgihoca ben de kızartma yememek için çook uzun zamandır kadınbudu köfte yapmıyorum. İçinde çiğ kıyma olduğundan fırında pişmez gibi geliyor. Ancak kıyma önceden hafifçe karnıyarık içi gibi kavrulursa ve öyle yapılması denenirse nasıl olur, bilemiyorum. :D Daha parlak bir fikir gelmedi aklıma. :o

Tarif için size, küçücük yaşta anneciğine kadınbudu köfte yapan aleydi'mize, çocuklarını sağlıklı beslemek isteyen sn. EAkpınar'a teşekkür ve sevgilerimle..
Yapacak olanlara afiyet olsun..

aleydi 20-12-2015 23:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1427707)
Sizin de elinize sağlık Sevgili Aleydi,maşallah ben 4.sınıftayken sadece çay demliyordum.Sivas'ta etli yaprak sarması,mumbar bulgurla yapılır.Ama lezzeti çok güzel olur.Sevgiler.

Denemek lazım değişik tatları sevgihocam. Deniycem bulgurlu halini merak ettim kadınbudu köftenin. Bende dolma sararken az biraz , bir avuç bulgur eklerim. Daha bir lezzet katar. Bulgur pirinçten çok daha lezzetli. Bulgurlu her şeyi çok severim. İçli köfte, kısır, çiğ köfte vb.

sevgihoca 21-12-2015 10:47

Bence becerirsiniz Aleydi.Yalnız 250 gr kıymadan deneyin.Az olunca çabuk olur,beğenirseniz daha fazla yaparsınız.Ben beğeneceğinizden eminim,çünkü kime pişirsem daha sofraya oturmadan bu değişik bir şeye benziyor diyorlar.Çok beğeniyorlar.Yapacağınız zaman yardımcı olurum.Sevgiler.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024