Kadınbudu Köfte (Sivas )
5 Eklenti(ler)
Kayınvalidemden görüp öğrendiğim kadarıyla yapmaya çalıştığım güzel bir köfte.Arkadaş toplantılarımda da yaparım.
1,5 su bardağı kalın bulguru pilavdan biraz daha fazla su koyarak pişireceğiz.Soğuduktan sonra yarım kilo dana kıymasının içine koyup yoğuracağız.Biraz yoğurduktan sonra robota koyup iyice karışmasını sağlayacağız.Sonra iri köfteler yapıp,hafif una bulayıp,parmağımızla bastırıp yassı hale getireceğiz.Bu işlem bittikten sonra 1 yumurtayı çırpıp göz kararı su koyup karıştıracağız.Sonra un koyup kek kıvamında krep hamuru hazırlayıp,köfteleri buna batırıp kızartacağız.Çok zor değil ama köfteyi harca batırıp kızartmak kısmı biraz oyalıyor.Kesinlikle tavsiye ederim.İçine sadece tuz ve kırmızı biber koyuyorum,o kadar.Beğeneceğinize eminim.Afiyet olsun. |
Devam
5 Eklenti(ler)
Aşama aşama fotoğrafladım.Sevgiler.
|
Ellerinize sağlık Sayın Sevgihoca. Ben de iki gündür kadın budu köfte tarifi paylaşsak diyordum ancak ben fırında nasıl yaparız onu öğrenmek istiyorum. Benim çocuklar çok seviyorlar ama malum kızartmayı en aza indirmek çabasındayız. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
|
Hiç düşünmemiştim EAkpınar.Acaba yanmaz kağıdın üzerine koysak olabilir mi?Denemek lazım.Kızartmayı dediğiniz gibi ben de çok yapmıyorum.Kadınbudu köfteyi de inanın senede bir veya iki yaparım.O yüzden rahatlıkla yiyiyoruz.Tabii sık yapınca düşünmek lazım.Belki başka bir pratik fikri olan vardır.Yazarlarsa seviniriz.Jakin'in kulaklarını çınlatalım,onun yemek konusunda pratik fikirleri oluyor.Sevgiler.
|
İlk kadınbudu köftemi ilkokul 4 . sınıfa giderken yapmıştım. Annem ameliyat olmuş o gün hastaneden eve gelmişti:). Anısı olan bir yemek benim için. Annemin kadınbudu köftesi meşhurdur. Biz pirinç kullanıyoruz o yüzden enteresan geldi tarifiniz.
İzninizle bende kendi tarifimi yazıyım. 1 Kilo kıyma : ( yarısı pişirilecek) 1 fincan pirinç (haşlanacak) dereotu karabiber tuz yumurta un Sizin ki gibi bütün malzeme pirinçleri ezmeden karıştılıp köfte şekli verilir. Az una bulanıp silkelenir. Çırpılmış yumurtaya bulanıp. Tekrar una ve tekrar yumurtaya bulayıp öyle kızartıyoruz. Fırında hiç duymadım. Yapılıyorsa süper olur. Yağlı olduğu için dediğiniz gibi sık yapamıyoruz.:). Ellerinize sağlık Sevgihocam. |
Sizin de elinize sağlık Sevgili Aleydi,maşallah ben 4.sınıftayken sadece çay demliyordum.Sivas'ta etli yaprak sarması,mumbar bulgurla yapılır.Ama lezzeti çok güzel olur.Sevgiler.
|
Alıntı:
Tarif için size, küçücük yaşta anneciğine kadınbudu köfte yapan aleydi'mize, çocuklarını sağlıklı beslemek isteyen sn. EAkpınar'a teşekkür ve sevgilerimle.. Yapacak olanlara afiyet olsun.. |
Alıntı:
|
Bence becerirsiniz Aleydi.Yalnız 250 gr kıymadan deneyin.Az olunca çabuk olur,beğenirseniz daha fazla yaparsınız.Ben beğeneceğinizden eminim,çünkü kime pişirsem daha sofraya oturmadan bu değişik bir şeye benziyor diyorlar.Çok beğeniyorlar.Yapacağınız zaman yardımcı olurum.Sevgiler.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:36. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024