agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Et Yemekleri
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni14Beğeniler
  • 6 Gönderen hosseda
  • 1 Gönderen hosseda
  • 2 Gönderen hosseda
  • 1 Gönderen hosseda
  • 3 Gönderen hosseda
  • 1 Gönderen hosseda

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-04-2014, 17:34   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,222
Galeri: 3
oltu kebabı

Fırında tandır konusunda yapabileceğim pek bir üretim kalmadı. En son, hiç köz kalmayan fırında sadece fırının kızgınlığıyla çengele asarak yaptığım tandır son noktayı belirledi...
Gece yarısı astığım eti sabah uyanınca pişmiş halde bulacak duruma geldim. Burada püf nokta fırının çok uzun süre yakılarak (2,5- 3 saat kadar) iyice kızdırılması, etin yanmaması için içeride hiç köz kalmaması ( ateşi geçmeyen közleri kürekle dışarı almak lazım), etin altına konan tepside iki parmak yüksekliğinde su bırakılması, bunun yanında bir kabın su ile doldurarak onun da fırın içine bırakılması ve fırının sıkı sıkı kapatılarak 8-9 saat unutulması...

Şimdi sıra hiç denemediğim bir kebapta... Oltu kebabı için çalışmaya başladım gelişmeleri vakti geldikçe aktaracağım.

 
Eklenen Resimler
 
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2014, 18:30   #2
Ağaç Dostu
 
arıkuşu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-06-2009
Şehir: İzmir-Karaburun/Mordoğan
Mesajlar: 110
Denizli kebabına benzettim.

arıkuşu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2014, 08:49   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,222
Galeri: 3
Evet fotoğraftaki kebap Denizli kebabı benzeri bir kebap.

Yukarıda yazmayı unuttuğum bir husus var onu da ilave etmek lazım. Kuzu etinin yağlı olanı seçilecek ve yağlar hiç temizlenmeyecek. Onlar etin yanmasını önlüyorlar ve tandıra ilave lezzet katıyorlar...

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-04-2014, 21:37   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,222
Galeri: 3
Oltu kebap aparatını fırına uygun ölçülerde sipariş vererek yaptırdım.

Bir kuzu butu temizleterek el ayası büyüklüğünde parçalara ayırttım. Bir soğanı rendeledim. Rendelenmiş soğan ve suyunu tuz ve karabiberle birlikte etlere ilave ederek buzdolabına kaldırdım. Yarına kadar dinlenecek...

Yarın nasipse neticeyi fotoğraflarla aktarırım büyük ihtimal...

Akhisarlı beğendi.
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-04-2014, 12:39   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,222
Galeri: 3
Etleri cuma akşamı terbiye ederek buz dolabına koymuştum. C.tesi sabah erken köye gittim. Program aksadı c.tesi kebabı yapamadım. Pazar öğlene ancak başladım faaliyete...

-Kebap ocağının tasarımı iyi. Alt tavasında tadilat gerekiyor biraz kesilecek, fırın ağzına tam yanaşmadı fırın kapağını dikkate almayı atlamışım ölçüde.
-Fırının uzun süre yanması gerekmiyor yani fırını tava getirmek mecburiyeti yok. Meşe odunu gibi sağlam odunlarla hemen pişirmeye geçmek mümkün.
-Kebabı çağ denilen şişlere geçirerek kesmek zor bir iş, ustalaşmak lazım. Başlarda iyi pişirerek tabağa kesmek daha akıllıca.
- Ocağın mesafe ayarı çok işe yarıyor. Ateşin durumuna göre yakınlaştırıp uzaklaştırmak iyi oluyor.
- Fırından cuma günü satın aldığım lavaş pideler kebabın altında hem ısınarak hemde akan yağa maruz kalarak son derece lezzetli bir destek oldular. Sofraya sadece domates söğüş, yanan ocakta közlenen biber ve bahçeden koparılan taze soğan koydum. Misafir ağırlamak çok kolaylaşacak gibi geliyor.
- Eti 2 gün terbiyesinde tutmak bence iyi olmadı ancak kuzu eti yemiyorum kokar diyen misafir hiç koku yok diye diye kebabı sildi süpürdü. Bir dahakine daha az soğan koymayı düşünüyorum. Karabibere de gerek yok gibi geliyor bana sadece tuz yeterli olacaktır eminim. Denedikçe göreceğiz.

İlk sefer için çok başarılı bir kebap oldu deyebilirim.

Fotoğraf var ama yükleyemedim. İlk fırsatta ekleyeceğim.

Akhisarlı ve Muda beğendi.
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2014, 09:08   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,222
Galeri: 3
Oltu kebap ocağı ;

Eklenen Resimler
 
Muda beğendi.
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2019, 16:00   #7
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,222
Galeri: 3
Bir kaç haftadır tandıra son verdim bu kebaba başladım. Et ateşi görmelimi de pişmeli görmeden mi pişmeli kararsızım. Bu yöntemde, ocak başında kestikçe kebabı yemeden durmak imkansız hele pide de varsa hazırda.

Eklenen Resimler
   
Muda, Selma_321 ve chelik26 beğendi.
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-04-2019, 09:39   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,222
Galeri: 3
En lezzetli kebap bu usul yapılan kebap diye düşünüyorum. Lokmayı ağza atınca yere ayağını vuruyor insan " bu ne lezzet böyle " diye...

Eklenen Resimler
   
Selma_321 beğendi.
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-04-2019, 10:50   #9
Ağaç Dostu
 
Selma_321's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-03-2016
Şehir: Ankara
Mesajlar: 875
Mis mis, ellerinize sağlık

Selma_321 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019