Konu: oltu kebabı
View Single Post
Eski 28-04-2014, 12:39   #5
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Etleri cuma akşamı terbiye ederek buz dolabına koymuştum. C.tesi sabah erken köye gittim. Program aksadı c.tesi kebabı yapamadım. Pazar öğlene ancak başladım faaliyete...

-Kebap ocağının tasarımı iyi. Alt tavasında tadilat gerekiyor biraz kesilecek, fırın ağzına tam yanaşmadı fırın kapağını dikkate almayı atlamışım ölçüde.
-Fırının uzun süre yanması gerekmiyor yani fırını tava getirmek mecburiyeti yok. Meşe odunu gibi sağlam odunlarla hemen pişirmeye geçmek mümkün.
-Kebabı çağ denilen şişlere geçirerek kesmek zor bir iş, ustalaşmak lazım. Başlarda iyi pişirerek tabağa kesmek daha akıllıca.
- Ocağın mesafe ayarı çok işe yarıyor. Ateşin durumuna göre yakınlaştırıp uzaklaştırmak iyi oluyor.
- Fırından cuma günü satın aldığım lavaş pideler kebabın altında hem ısınarak hemde akan yağa maruz kalarak son derece lezzetli bir destek oldular. Sofraya sadece domates söğüş, yanan ocakta közlenen biber ve bahçeden koparılan taze soğan koydum. Misafir ağırlamak çok kolaylaşacak gibi geliyor.
- Eti 2 gün terbiyesinde tutmak bence iyi olmadı ancak kuzu eti yemiyorum kokar diyen misafir hiç koku yok diye diye kebabı sildi süpürdü. Bir dahakine daha az soğan koymayı düşünüyorum. Karabibere de gerek yok gibi geliyor bana sadece tuz yeterli olacaktır eminim. Denedikçe göreceğiz.

İlk sefer için çok başarılı bir kebap oldu deyebilirim.

Fotoğraf var ama yükleyemedim. İlk fırsatta ekleyeceğim.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön