Konu: oltu kebabı
View Single Post
Eski 15-04-2014, 17:34   #1
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
oltu kebabı

Fırında tandır konusunda yapabileceğim pek bir üretim kalmadı. En son, hiç köz kalmayan fırında sadece fırının kızgınlığıyla çengele asarak yaptığım tandır son noktayı belirledi...
Gece yarısı astığım eti sabah uyanınca pişmiş halde bulacak duruma geldim. Burada püf nokta fırının çok uzun süre yakılarak (2,5- 3 saat kadar) iyice kızdırılması, etin yanmaması için içeride hiç köz kalmaması ( ateşi geçmeyen közleri kürekle dışarı almak lazım), etin altına konan tepside iki parmak yüksekliğinde su bırakılması, bunun yanında bir kabın su ile doldurarak onun da fırın içine bırakılması ve fırının sıkı sıkı kapatılarak 8-9 saat unutulması...

Şimdi sıra hiç denemediğim bir kebapta... Oltu kebabı için çalışmaya başladım gelişmeleri vakti geldikçe aktaracağım.

Eklenen Resimler
 
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön