agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Et Yemekleri (http://www.agaclar.net/forum/et-yemekleri/)
-   -   oltu kebabı (http://www.agaclar.net/forum/et-yemekleri/34348.htm)

hosseda 15-04-2014 17:34

oltu kebabı
 
1 Eklenti(ler)
Fırında tandır konusunda yapabileceğim pek bir üretim kalmadı. En son, hiç köz kalmayan fırında sadece fırının kızgınlığıyla çengele asarak yaptığım tandır son noktayı belirledi...
Gece yarısı astığım eti sabah uyanınca pişmiş halde bulacak duruma geldim. Burada püf nokta fırının çok uzun süre yakılarak (2,5- 3 saat kadar) iyice kızdırılması, etin yanmaması için içeride hiç köz kalmaması ( ateşi geçmeyen közleri kürekle dışarı almak lazım), etin altına konan tepside iki parmak yüksekliğinde su bırakılması, bunun yanında bir kabın su ile doldurarak onun da fırın içine bırakılması ve fırının sıkı sıkı kapatılarak 8-9 saat unutulması...

Şimdi sıra hiç denemediğim bir kebapta... Oltu kebabı için çalışmaya başladım gelişmeleri vakti geldikçe aktaracağım.

arıkuşu 15-04-2014 18:30

Denizli kebabına benzettim.

hosseda 16-04-2014 08:49

Evet fotoğraftaki kebap Denizli kebabı benzeri bir kebap.

Yukarıda yazmayı unuttuğum bir husus var onu da ilave etmek lazım. Kuzu etinin yağlı olanı seçilecek ve yağlar hiç temizlenmeyecek. Onlar etin yanmasını önlüyorlar ve tandıra ilave lezzet katıyorlar...

hosseda 25-04-2014 21:37

Oltu kebap aparatını fırına uygun ölçülerde sipariş vererek yaptırdım.

Bir kuzu butu temizleterek el ayası büyüklüğünde parçalara ayırttım. Bir soğanı rendeledim. Rendelenmiş soğan ve suyunu tuz ve karabiberle birlikte etlere ilave ederek buzdolabına kaldırdım. Yarına kadar dinlenecek...

Yarın nasipse neticeyi fotoğraflarla aktarırım büyük ihtimal...

hosseda 28-04-2014 12:39

Etleri cuma akşamı terbiye ederek buz dolabına koymuştum. C.tesi sabah erken köye gittim. Program aksadı c.tesi kebabı yapamadım. Pazar öğlene ancak başladım faaliyete...

-Kebap ocağının tasarımı iyi. Alt tavasında tadilat gerekiyor biraz kesilecek, fırın ağzına tam yanaşmadı fırın kapağını dikkate almayı atlamışım ölçüde.
-Fırının uzun süre yanması gerekmiyor yani fırını tava getirmek mecburiyeti yok. Meşe odunu gibi sağlam odunlarla hemen pişirmeye geçmek mümkün.
-Kebabı çağ denilen şişlere geçirerek kesmek zor bir iş, ustalaşmak lazım. Başlarda iyi pişirerek tabağa kesmek daha akıllıca.
- Ocağın mesafe ayarı çok işe yarıyor. Ateşin durumuna göre yakınlaştırıp uzaklaştırmak iyi oluyor.
- Fırından cuma günü satın aldığım lavaş pideler kebabın altında hem ısınarak hemde akan yağa maruz kalarak son derece lezzetli bir destek oldular. Sofraya sadece domates söğüş, yanan ocakta közlenen biber ve bahçeden koparılan taze soğan koydum. Misafir ağırlamak çok kolaylaşacak gibi geliyor.
- Eti 2 gün terbiyesinde tutmak bence iyi olmadı ancak kuzu eti yemiyorum kokar diyen misafir hiç koku yok diye diye kebabı sildi süpürdü. Bir dahakine daha az soğan koymayı düşünüyorum. Karabibere de gerek yok gibi geliyor bana sadece tuz yeterli olacaktır eminim. Denedikçe göreceğiz.

İlk sefer için çok başarılı bir kebap oldu deyebilirim.

Fotoğraf var ama yükleyemedim. İlk fırsatta ekleyeceğim.

hosseda 30-04-2014 09:08

1 Eklenti(ler)
Oltu kebap ocağı ;

hosseda 19-03-2019 16:00

3 Eklenti(ler)
Bir kaç haftadır tandıra son verdim bu kebaba başladım. Et ateşi görmelimi de pişmeli görmeden mi pişmeli kararsızım. Bu yöntemde, ocak başında kestikçe kebabı yemeden durmak imkansız hele pide de varsa hazırda.

hosseda 26-04-2019 09:39

3 Eklenti(ler)
En lezzetli kebap bu usul yapılan kebap diye düşünüyorum. Lokmayı ağza atınca yere ayağını vuruyor insan " bu ne lezzet böyle " diye...

Selma_321 26-04-2019 10:50

Mis mis, ellerinize sağlık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024