agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Reklam


Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-12-2012, 00:22   #1
Ağaç Dostu
 
almanyalı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-10-2012
Şehir: frankfurt
Mesajlar: 1,915
Galeri: 6
Cızdırma (tepsi böreği)

bizim köyde cızdırma yaparlar ekşi ekmek hamuru ile...
hamuru ince olacak şekilde elde yeperek(unla yayarak,bazlama gibi)
zeytinyağlı tepsiye yayarak,içine ısırgan,ıspanak gibi şeyleri çökelek ile karıştırıp serpip,
altındaki hamurdan biraz daha ince yapıp kapatıp,
dilim dilim keserler,
ve taş fırında pişirip afiyetle yerler..
böyle anlatınca kokusu geldi burnuma...hmm annem olsa hemen yapıverirdi şimdi...

 
almanyalı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-12-2012, 16:05   #2
Ağaç Dostu
 
almanyalı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-10-2012
Şehir: frankfurt
Mesajlar: 1,915
Galeri: 6
Cızdırma, sadece taş fırını veya normal fırında pişen ve ekşi ekmek hamurundan yapılan bir köy böreğidir....

almanyalı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019