19-07-2012, 12:42 | #1 | ||
agaclar.net
|
Bazlama
Alıntı:
Alıntı:
|
||
12-12-2012, 12:39 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2007
Şehir: SAKARYA
Mesajlar: 1,033
|
nefis olmuş kokusu buralara kadar geldi |
14-12-2012, 23:40 | #4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Elinize sağlık...sıcakken üzerine sade yağ( Tereyağı) süreceksiniz...sonra bazlamanın içine alması için bıçağın ucuyla deleceksiniz...sonra üzerine çömlek peyniri sereceksiniz...dürüm yapıp...afiyetle yiyeceksiniz. Hamur ekşili mayalı mıydı? |
|
26-12-2012, 16:20 | #5 |
Ağaç Dostu
|
merhaba, Aydın' nın Nazilli ilçesinin köylerinde aynen bu resimdeki gibi ve saç'ta pişirilir bazlama (size yerinde ve yapılırken taze taze göstermek isterdim ama çok uzaktayım...bu yüzden hazır resim ekledim) bir fikriniz olsun şekli hakkında... Tadını denemek size kalmış,köy tereyağı ile doyum olmaz bir tat...tadı hala damağımda, kokusunu hiç söylemiyorum... |
26-12-2012, 17:59 | #6 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Almanyalı belki de dediğiniz gibidir.. Bilemem.. Tek bildiğim tavanın içinde kalın yapılan hamurun içinin çiğ kaldığı.. |
26-12-2012, 20:47 | #7 |
Ağaç Dostu
|
merhaba, Benim saç dediğim oldukça büyük ve çalı çırpı kullanarak pişirildiğinden yavaş yavaş piştiği için içi hamur kalmıyor, mümkün olsa resmini bulup eklemek isterdim ama siz görmüşsünüzdür mutlaka,yaşlı teyzeler yol kenarında saç üstünde gözleme yapıp satıyorlar, işte o saç üstünde pişen bazlama ve biz ona bazıma deriz. sizin yaptıklarınız gayet güzel lavaş olmuş,ama güzel görünüyorlar elinize sağlık. |
26-12-2012, 21:23 | #8 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Almanyalı bilirim, bilmez miyim? Annem; özellikle Ramazan ayında sacın üstünde yufka ve dediğiniz şişman bazlamalardan yapar.. Onun bahçesi büyük olduğu için, bir ekmek evi de var.. İstediği gibi ateş yakabiliyor.. Bizde, şehir içinde bu imkân olmadığı için, tavayla idare ediyoruz |
26-12-2012, 21:41 | #9 |
Ağaç Dostu
|
Nee saç varken varken tavamı kullanıyorsunuz? sevgili selis hanım. Benim annem de her sabah yapardı,biz ocağın başında beklerdik...kokusu geldi burnuma burcu burcu... Madem anneniz yapıyor orijinalinı aşama aşama eklesenize gözlerimiz bazlama görsün değil mi? Şöyle köy tereyağı üstüne...hmm yanında köy peyniri...bide çay..amann annemi özledim iyice,nerden gördüm burayı ben yaa, akşam akşam canım sıkıldı anacağım olsa şimdi hemen yapardı... ağlayasım geldi en iyisi annemi aramak.. sevgilerimle |
07-01-2013, 19:02 | #10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2,154
|
Bu kış gününde bazlama yaptım 1 paket kuru maya, tuz ve ılık suyla mamur yoğurdum yumuşak bir hamur mayalanmasını bekledım. Sonrada saç olmadığından teflon yanmaz tavada kalın kalın şekillendirerek pişirdim. Ağır ateşte. Sevgiler. |
07-01-2013, 21:50 | #11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
Şehir: İstanbul.
Mesajlar: 5,388
|
Ooo çok iştah açıcı görünüyor zaten hamur işlerini çok severim buda şimdi sıcak sıcak oh ne güzel gider. Ellerinize sağlık |
07-01-2013, 22:14 | #12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-02-2011
Şehir: istanbul / Bakırköy-Amasya
Mesajlar: 216
|
en sevdigim mayalı ekmek küçükken bayılırım ramazanda yapardık ellerinize saglık |
08-01-2013, 07:20 | #13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2012
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 371
|
bu bazlamaları görünce eski müstakil evimdeki kış günleri aklıma geldi sobanın üstünde bazlamayı ısıtıp hafif tereyağ sürüp arasına birazda peynir koydumu birbardakta çay deyme keyfime gitsin o eski günleri hatırlattığınız için teşekkür ederim afiyet şeker olsun |
08-01-2013, 07:59 | #14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2,154
|
çok teşekkür ederim güzel yorumlarınız için. |
|
|