17-03-2013, 11:09 | #1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-03-2013
Şehir: samsun
Mesajlar: 2
|
glütensiz ekmek yapımı
Buğday,yulaf,arpa,çavdar vb.glüten içermeyen maddeden ekmek yapabilen var mı? Varsa tarifini burada paylaşırsanız benim gibi glütene duyarlı olan insanların da ekmek yapmasını sağlamış olursunuz? Şimdiden teşekkür ederim... |
02-08-2013, 11:11 | #2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-07-2013
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 79
|
GLUTEN yani ÇÖLYAK bir hastane ye GASTRO bölümüne başvurun,kontrollerinizi aksatmayın derim öncelikle ve geçmiş olsun... |
02-08-2013, 14:11 | #3 |
agaclar.net
|
Glutensiz Un kullanarak yapmayı denediniz mi? |
02-08-2013, 14:17 | #4 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-07-2013
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 70
|
Alıntı:
ve çölyak derneğindeki uzmanlardan yardım almanızı öneririm... |
|
02-08-2013, 14:25 | #5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-05-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 207
|
İnternet ortamında çok sayıda yemek ve ekmek tarifi mevcut. Oturduğunuz mahalledeki halk ekmek bayisine gidip glutensiz ekmek siparişi verip her gün sizin için getirmelerini sağlayabilirsiniz. Halk ekmek uygun fiyata üretimini yapıyor ancak talep fazla olmadığından bayilere sipariş üzerine getiriyor. Glutensiz unlardan daha uygun fiyata alabileceğinizi söyleyebilirim. Mayasız ve glutensiz ürünleri herkes deneyebilir aslında sadece çölyak hastaları değil. Şişkinlik, gaz, hazımsızlık, ishal-kabız gibi sorunlara iyi geldiği söyleniyor. |
02-08-2013, 14:33 | #6 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-07-2013
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 79
|
Alıntı:
|
|
13-08-2018, 20:31 | #7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 7,813
|
Glutensiz ekmek
Bilginiz varsa bizimle paylaşırmısınız |
14-08-2018, 01:01 | #8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2017
Şehir: Milky Way
Mesajlar: 620
|
Merhaba, Glutensiz ekmek dendiğinde sıkça bilinen buğday proteini olan gluteninden arındırılmış ekmek akla getirilebilir. Gluten intoleransı ve çölyak hastalığından muzdarip kişiler rahatlıkla tüketebilir. Onun dışında günümüzde ekilen buğday türleri, uzun yıllar süren ıslahın (verimlilik, hastalık dayanımı ve başkaca kaygılar yüzünden) sonucunda atalarından ayrışarak yüksek protein değerlerine ulaştılar. Oysa atalık buğdaylarda gluten içeriği oldukça düşüktür. Bir tolerans sıkıntısı yaşanmıyorsa ekşi mayayla uzun süre fermente edilmiş ve bu sayede un içeriğindeki gluten oranı oldukça düşürülmüş sağlıklı ekmekleri sorunsuzca tüketebilirsiniz. |
22-08-2018, 14:35 | #9 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-04-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 10
|
Maalesef piyasada satılan glutensiz unların içerisinde birçok koruyucu kimyasal bulunabiliyor. Diğer unlarla yapılan ürünler genellikle un kadar kabarmıyor ve esnemiyor. Bunun için de hazır glutensiz unlarda çeşitli kimyasallar kullanılıabiliyor. Bir de çavdar ve yulaflı ürünleri de glutensiz olarak satabiliyorlar ki bunlar gluten içererir. Çölyak hastaları glutensiz olarak patates, mercimek, fasulye unları gibi bulunması zor unları tercih edebildiği gibi mısır unu, mısır nişastası, patates nişastası, pirinç unu ve pirinç nişastası da kullabiliyor. Biz pirinç unu ile kek tarifi ile şeker yerine tuz koyarak yapıp yiyoruz. Pirinç unu alırken de mümkünse Türkiye menşeili olmasına dikkat ediyoruz. Çünkü ithal olanlar gdolu olabiliyor. Ya da pirinç unu ile krep şeklinde yapıyoruz. Mısır daha lezzetli oluyor. Ama ithal tohumlardaki sorunlar Türkiye'deki mısır tohumları için de geçerli maalesef. Bir de karabuğday denilen aslında buğday olmayan greçka isimli bir bitkinin unu var bu da hem lezzetli hem sağlıklı sadece ulaşması zor. Eğer çölyak hastası gibi şiddetli bir gluten hasssasiyetiniz söz konusu değilse daha az gluten içeren siyez unu da kullanılabilir. Bence kabarması için en sağlıklı yol da; kursak mayasıyla yapılmış peynirin peynir altı suyuyla yapılmış ekmek. Çünkü zaten piyasadaki mayaların üretimi de glutenli ürünlerden geçtiği için mayalar da gluten içerebiliyor. Bir de yine genetiği değiştirilerek üretilen mayalar var ki o da ayrı konu... İlave bilgi: Krema yaparken de patates nişastası kullanıyoruz (migroslarda var). Çünkü daha homojen dağılıyor ve kremanın tadını bozmuyor. Düzenleyen volvoxx4 : 22-08-2018 saat 14:49 Neden: ilave |
22-08-2018, 21:03 | #10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 7,813
|
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim Anladğım kadarıyla siz herhalde bu yaptıklarınızı pazarlıyorsunuz İstanbuldayım ücreti karşılığı bir tadına bakmak isterim iyi günler |
22-08-2018, 22:31 | #11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-04-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 10
|
Sayın Ahmeter pazarlamıyorum. Biz derken evde ailemin bir kısmını kastetmiştim, kusura bakmayın tam ifade edemedim sanırım. Sadece 12 yıl boyunca sindirim rahtsızlıkları geçirip unu bıraktıktan sonra huzur bulmuş biriyim. Dediğim gibi karabuğday unu bazı migroslarda var. Onunla ilgili çeşitli tarifler internette mevcut. Ama pahalı ve zor bulunuyor. O yüzden pirinç unuyla ekmek yapıyoruz. Zaten çok aman aman lezzetli olduğunu söyleyemem. Ama glutenli ürün yiyemiyorum. Fikir vermek için yazmıştım. Ha bir de peynir altı suyu yerine ekşimiş yoğurt suyu da kulanılabilir belki. Ya da bunların hiçbiri olmadan da olur ben sadece ekstra lezzet ve hacim katar diye söylemiştim. Okuyunca bana da pazarlıyormuşum gbi geldi Düzenleyen volvoxx4 : 22-08-2018 saat 23:05 |
25-08-2018, 11:31 | #12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 7,813
|
İlginize tekrar teşekkür ederim Üyelerin bahçeleri ...Ahmeter bahçeye beklerim iyi günler |
25-08-2018, 21:53 | #13 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-04-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 10
|
Rica ederim. Ayrıca bahçenizi de ziyaret ettim maaşallah küçük bir cennet parçası gibi olmuş, size de iyi günler |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|